Popweek Special: Famous karaoke met Wei Not Sing

Op vrijdag 8 november vieren we de Popweek met een heerlijk avondje karaoke. In deze Popweek Special gooit De Doelen Studio de deuren open voor de karaoke host with the most Wei Not Sing met één van zijn prachtige assistentes.

Wei Not Sing is een rondreizende karaoke act en inmiddels beroemd en berucht in het Rotterdamse nachtleven. Hij staat in allerlei kroegen, festivals en op bedrijfsfeesten. In de Doelen Studio trekt Wei Not Sing alle registers open met Rotterdamse karaoketoppers als Lee Towers en Anita Meijer! Maar als je hem lief aankijkt, mag je best ook een ander liedje zingen 🙂

Kom langs en zing mee! Want ook jij bent een POPSTAR!

Datum: Vrijdag 8 november
Locatie: de Doelen Studio
Aanvang: 21.00
Entree: gratis

Facebook-event

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Stichting PopUp Rotterdam en Stichting Bevordering van Volkskracht.

check alle events op www.rotterdamsepopweek.nl

De Rotterdamse Popweek komt eraan!

Het is bijna zover: De zevende editie van de Rotterdamse Popweek staat voor de deur.

Wie nog niet verblind is door de kleurrijke ‘pop pop pop’ posters die overal in de stad hangen, zal dat ongetwijfeld worden na het zien van de hoeveelheid acts die optreden tijdens de Rotterdamse Popweek. Niet alleen is het aantal acts oogverblindend, ook is er een enorme diversiteit aan evenementen en zijn er ruim 100 locaties te bezoeken.

Al die aandacht op ‘pop’ is niet voor niks, want vrijdag 1 november gaat namelijk de zevende editie van de Rotterdamse Popweek van start! Van vrijdag 1 november t/m zondag 10 november staat popmuziek in Rotterdam in de schijnwerpers. Ontdek de veelzijdigheid van de muzikale programmering in de stad tijdens de enige week die 10 dagen duurt!

Dit jaar heeft Popunie vooral ingezet op het actief stimuleren van diversiteit in het programma, door meer in te zetten op samenwerkingen met andere partijen in het Rotterdamse cultuurveld. Daardoor zijn de dagelijkse specials zoveel mogelijk initiatieven die niet hadden bestaan zonder de Rotterdamse Popweek. Hieronder lichten we de specials uit. De website van de Rotterdamse Popweek wordt dagelijks geüpdatet met nieuwe events.

Vrijdag 1 november: Opening Popweek met expo in Bar³ en Rotterdamse Popquiz in Rotown.

Om klokslag 00.00 uur begint de openingsvrijdag van de Popweek en wordt in Bar³ een speciale Vinylwand Expo geopend. Ruim 50 Iconische platenhoezen van door de jaren heen spraakmakende Rotterdamse acts worden gedurende de Popweek en daarna geëxposeerd. Later op deze openingsdag volgt in Rotown de nu al legendarische Rotterdamse Popquiz.

Zaterdag 2 november: Popronde Rotterdam op ruim 40 locaties in de binnenstad.

Tientallen opkomende bands en artiesten uit Nederland krijgen de kans om buiten hun eigen regio te spelen. De hele dag kun je genieten van de nieuwe generatie popmuzikanten die in de voetsporen treden van oud-deelnemers als John Coffey, Kensington, De Staat, Rondé en Dotan. Popronde Rotterdam is uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland en vindt tot 02:00 plaats op tientallen verrassende Rotterdamse locaties.

Zondag 3 november: IFFR Popweek Special in WORM.

International Film Festival Rotterdam (IFFR), de Popunie en WORM slaan de handen ineen voor een bijzondere presentatie. Een uitgelezen selectie van drie muziekdocumentaires over Rotterdamse muzikanten óf door Rotterdamse muzikanten gemaakt wordt gepresenteerd. Vertoond worden: Vinyljunkies (over vinylverzamelaars en platenwinkel Demonfuzz), De koning van de Nederlandstalige rock & roll (over Rotterdamse cultheld en zanger Ricky de Sire) en Home of the Brave (ode aan Rotterdam en hiphopcultuur).

Maandag 4 november: Meet The Pro sessie #35: Publishing & Syncs bij Popunie kantoor.

Speciaal voor de Popweek behandelt de 35e Meet The Pro sessie: Publishing & Syncs. Hierbij legt een panel van experts uit wat het fenomeen ‘publishing’ inhoudt en hoe dit precies werkt. Ook gaan deze experts in op hoe je ervoor kan zorgen dat jouw muziek ‘gesynced’ zou kunnen worden in bijvoorbeeld reclames of films. In het panel Björn de Water (Snap-B Music), Daan Determeijer (Spinnin’/MusicAllStars) en als host Martijn Crama (Musicunited).

Dinsdag 5 november: Healthy Minds Create Alike thema-avond i.s.m. Juno en Erasmus Universiteit in Roodkapje.

Steeds vaker lijkt het alsof artiesten te maken hebben met mentale klachten als depressie, burn-out, slapeloosheid of veel te veel stress. Maar ook buiten de muziek zijn er veel mensen die hier last van hebben. Ondanks de groeiende aandacht, blijft het vaak een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Tijd om dit te veranderen!

Daarom wordt tijdens deze avond het gesprek geopend met artiesten en muziekprofessionals over hun ervaringen. En natuurlijk is er ook muziek; St. Maane en Joan Franka treden op.

Woensdag 6 november: Open Jamsession bij Music Production Academy.

MPA’s Open Jamsession is dé plek om muziek te maken, te genieten van live muziek en om te netwerken met mensen uit de scene. De sessie vindt plaats in de Control Room waarin de setup van de jamsessies is uitgebreid met allerlei studio-gear. Dus tevens de uitgelezen kans om hard te gaan op synths, pads en nieuwe dingen uit te proberen. Iedereen is welkom om mee te doen of te luisteren.

Donderdag 7 november: Eggs & Marrowbone – The art of the Murder Ballad in Rotown.

In 2018 werden meer dan 100 kunstenaars gevraagd om een bijdrage te leveren aan een kunstproject rondom ‘murder ballads’. Zowel gevestigde namen als Nick Cave, Mick Harvey, Alex Roeka, Henk Schiffmacher, Bart Chabot en Meindert Talma, als onbekende kunstenaars leverden werken aan. Hun bijdragen als collages, zeefdrukken, gedichten en columns zijn gebundeld in een stilistisch kunstboek, getiteld Eggs & Marrowbone – The art of the Murder Ballad. Het boek wordt deze avond gepresenteerd en The Bullfight zal een optreden geven.

Vrijdag 8 november: COLT NIGHTS (Winnaar Open Call) in Superdisco.

Dit initiatief van de Colt Music Group won de Popweek Open Call en gaat vanavond daadwerkelijk gerealiseerd worden. Een avond in het teken van een nieuwe lichting hiphop-minded live acts. Waarbij hiphop en fashion samenkomen en je kan genieten van de dopeste beats van je local sounddealers. Met o.a. de kersverse Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam winnaar WOWI, Drip James en Sammie Sedano.

 + Famous Karaoke met Wei Not Sing in De Doelen studio

Man About Town & perfect host Wei Not Sing hebben met hun ‘famous karaoke act’ hun sporen reeds volop verdiend in het Rotterdamse nachtleven. Speciaal voor deze Popweek worden door Wei and his lovely assistants werkelijk alle registers opengetrokken met een lekker Rotterdams thema: Van Lee & Anita tot Elle Bandita! Songs van Rotterdamse pophelden dus. Maar er is meer; nummers van Rotterdamse crooners worden afgewisseld met Famous City Songs als Barcelona van Queen, London Calling van The Clash, New York New York van Frank Sinatra en Vienna van Ultravox.

Zaterdag 9 november: Wavefest Presents… in Baroeg.

Naast het reguliere Wavefest presenteert Baroeg ook regelmatig clubavonden met bands uit dit genre. Ook in Rotterdam poppen de post-punk bands als paddenstoelen uit de grond en dat is natuurlijk goed nieuws! Zodoende hebben Wavefest, Baroeg en Popunie de handen ineen geslagen om zo’n band toe te voegen aan de toch al niet geringe line-up. Op het programma staan Kælan Mikla (IS), Poison Point (FR), Stahlr en de Rotterdamse postpunk/electro band The Body Electric.

Zondag 10 november: Jackfest in Bar³

Jacklust, geliefd onder de doven en berucht vanwege hun neiging om te frauderen tijdens bingo-avonden, brengt vanavond hun debuut-album uit. Ondanks hun gefaalde promotieactie bij ‘So You Think You Can Dance’ hebben ze zich hier niet bij neergelegd en vieren hun releaseparty groots in Bar³ met vijf andere heerlijke bands: Deathroll, Shabby Harry’s, The Dutch Duke, Sink The Bismarck en Gewoon Fucking Raggen.

De Rotterdamse Popweek is inmiddels uitgegroeid tot een tiendaags spektakel met 750 optredens op 225 events verspreid over 125 locaties in de hele stad. De Rotterdamse popscene is bruisend, veelzijdig en levendig en verdient het om deze week flink in de schijnwerpers te staan. Ga naar www.rotterdamsepopweek.nl voor alle events!