Popweek Special: Colt Nights

Van 1 tot 10 november staat Rotterdam in het teken van de jaarlijkse Popweek. Een week lang staan diverse podia, cafe’s en clubs vol geprogrammeerd met hoogwaardige acts uit binnen en buitenland. Colt Nights is op vrijdag 8 november ‘de Popweek Special’ en dus een avond die je zeker niet mag missen!

Colt Nights is een initiatief van de Colt Music Group dat in het teken staat van een nieuwe lichting hiphop-minded live acts waarbij muziek en fashion samenkomen. De line-up bestaat een aantal ruwe diamanten uit Rotterdam en omstreken.

De line-up bestaat uit:

Zeno

WOWI (winnaar categorie Hiphop, Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam 2019)

Drip James

Neans Schaatser

Damian Gray

Sammie Sedano

 

Locatie: Superdisco
Datum: vrijdag 8 november
Tijd: 19.30
Entree: 5,-

Facebook-event

Popweek Special: Eggs & Marrowbone – The Art Of The Murder ballad

In 2018 werden meer dan 100 kunstenaars gevraagd om een bijdrage te leveren aan een kunstproject rondom ‘murder ballads’. Zowel gevestigde namen als Nick Cave, Mick Harvey, Alex Roeka, Henk Schiffmacher, Bart Chabot en Meindert Talma, als onbekende kunstenaars uit binnen- en buitenland leverden bestaande of nieuwe werken aan.

Deze varieerden van foto’s, schilderijen en etsen tot collages, zeefdrukken, gedichten en columns. Alle bijdragen zijn nu gebundeld in een stilistisch kunstboek, getiteld Eggs & Marrowbone – The Art Of The Murder Ballad. Op 7 november zal dit boek worden uitgebracht door independent platenlabel Brandy Alexander Recordings.

The Bullfight
De Rotterdamse pop-noir band The Bullfight maakte een gelijknamige soundtrack met originele ‘murder ballads’, welke op cd/vinyl bij het boek geleverd wordt. Op de soundtrack zijn gastrollen weggelegd voor onder andere Birgit Schuurman, Mark Ritsema en The Belladonnas. Verschillende werken uit het boek zullen worden geëxposeerd in Rotterdam en Amsterdam.

In Rotterdam zullen in boekhandel Donner vanaf 9 november meerdere werken worden opgehangen. In platenzaak Concerto te Amsterdam zullen later in het jaar ook werken te bewonderen zijn.

Releaseparty
Eggs & Marrowbone – The Art Of The Murder Ballad is in gelimiteerde oplage gedrukt en zal op 7 november in Rotown gepresenteerd worden.

Daarna zal het boek vanaf 11 november te koop zijn via de (web)winkel, via de website van de band en bij optredens. The Bullfight zal middels een clubtour het boek/album promoten in het najaar.