Zuid-Holland

De Popunie werkt sinds 1985 voor de provincie Zuid-Holland als ondersteuningsinstelling en kennisinstituut voor popmuziek in Zuid-Holland. Samen met de provincie, gemeenten, organisatoren en lokale instellingen zorgen we ervoor dat jong en oud gebruik kan maken van de infrastructuur, voorzieningen, expertise en talentontwikkeling in onze provincie. We stimuleren de deelname aan popmuziek door lokale en regionale festivals in de provincie te ondersteunen met Music Support Zuid-Holland. We bieden de jongste talenten een podium en ontwikkeltraject met de Kunstbende Zuid-Holland. De wat meer gevorderde muzikanten helpen we professionaliseren met projecten als Meet The Pro en de Kennisbank.

Zowel de Provincie Zuid-Holland als Fonds 1818 blijven de komende jaren investeren in een gezond en florerend optreedklimaat voor Zuid-Hollandse bands/artiesten! Popunie Music Support Zuid-Holland is één van de belangrijkste onderdelen hiervan. Omdat de beste leerervaring voor musici zoveel mogelijk optreden is en omdat het aantal optredens zeker voor onbekend talent in veel regio’s juist terugloopt. Met Music Support Zuid-Holland draagt de Popunie in 2024 wederom bij aan een levendig optreedcircuit in de provincie met veel live muziek van lokaal talent.

Music Support Zuid-Holland

 

Kunstbende is een platform voor jongeren van 13 t/m 19 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Popunie organiseert en faciliteert de Zuid-Hollandse workshops, 1 op 1 coachings, Selectieronde en Voorronde.

Op de hoogte blijven van Kunstbende Zuid-Holland en kans maken op leuke aanbiedingen en acties? Volg Kunstbende Zuid-Holland op Instagram! Als je meer wilt lezen kun je ook de nieuwsberichten over Kunstbende Zuid-Holland lezen.

Kunstbende Zuid-Holland

 

Naast de onmisbare dosis talent en doorzettingsvermogen, vergroten ook zaken als kennis en cultureel ondernemerschap de slagingskansen in de popsector. De Popunie speelt hierop in met het project Meet The Pro.

Een aantal malen per jaar organiseren wij sessies met professionals die dieper ingaan op zaken als promotie, social media, management, financieringsmogelijkheden voor artiesten, boekingen, et cetera. De setting is een combinatie van informeel netwerken en professionele verdieping. De verslagen vindt je terug op onze website.

Meet The Pro

Tijdens Bevrijdingsfestival Zuid-Holland vieren we samen de vrijheid, met een divers en gratis toegankelijk programma voor alle leeftijden. Popunie host jaarlijks een stage op het festival, de Sena Performers Stage, waarop lokaal en regionaal talent geprogrammeerd wordt. Bekijk de website van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland om op de hoogte te blijven van alle aankondigingen.

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

KENNISBANK
Door de jaren heen heeft Popunie de nodige artikelen geschreven en verzameld over de theoretische kant van muziek maken en muzikant zijn. Doe er je voordeel mee!

Kennisbank

SCHRIJF JE IN BIJ DE POPUNIE
Wil je met jouw Zuid-Hollandse band/act gratis opgenomen worden in het Popunie bestand?Dat kan heel eenvoudig en is absoluut de moeite waard! Wij worden met grote regelmaat geraadpleegd door programmeurs, festivals, evenementen, muziekcafés en andere geïnteresseerden. Wil jij ook gevonden worden en profiteren van ons brede netwerk? Schrijf je dan snel in!

SCHRIJF JE NU IN ALS ARTIEST!

Onze Zuid-Hollandse functie wordt mede mogelijk gemaakt door: