Algemene informatie

Popunie is een stichting die sinds 1985 actief is in de popsector. We werken in en voor de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland. De Popunie organiseert projecten voor en verleent diensten aan popmuzikanten, popfestivals, podia, gemeenten en andere geïnteresseerden of belanghebbenden.

Inmiddels vertegenwoordigt de Popunie ruim 2.500 bands/acts. De muzikanten beoefenen een veelheid aan muziekstijlen: van metal tot hiphop en van rock tot dance. Elke act die een demo, foto en een bio heeft kan zich hiermee bij de Popunie inschrijven. De diensten en producten die op deze site worden genoemd, staan dan ook tot jouw beschikking. De Popunie is geen boekingskantoor voor de bij haar aangesloten muzikanten, maar een intermediair tussen afnemers en aanbieders van popmuziek. Onze kerntaken zijn talentontwikkeling, verlevendiging, informatievoorziening, kennisoverdracht, promotie en export.

Naast muzikanten richt de Popunie zich ook op podia, festivals en gemeenten. De Popunie helpt bij het ontwikkelen van popbeleid, verstrekt informatie en advies, verricht onderzoek en brengt partijen met elkaar in contact. De Popunie is een laagdrempelige organisatie en heeft dienstverlening hoog in het vaandel staan. Ons motto is niet lullen maar poetsen en we proberen op no-nonsense wijze de popmuziek in Rotterdam en de provincie Zuid-Holland op alle mogelijke manieren een boost te geven.

De Popunie is onderdeel van POPnl, het nationaal platform voor informatie, promotie, belangenbehartiging en productontwikkeling voor lokale en regionale popmuziekorganisaties en muzikanten. POPnl kan bogen op een professioneel netwerk in 12 provincies en de steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Initiatieven van POPnl zijn o.a.:

Sinds januari 2012 is de Popunie een Algemeen Nut Beogende Instelling. Meer informatie over ANBI vind je op de website van de belastingdienst. Tevens is de Popunie een officieel erkend leerbedrijf.