Repeteren in Rotterdam

Ben je op zoek naar een repetitieruimte in Rotterdam of omgeving? Popunie kan je daarbij helpen! Hier bieden we een zo volledig en actueel mogelijk overzicht van beschikbare oefenruimtes.

Februari 2023 zijn de adressen en gegevens geupdated van zo’n 35 locaties die circa 80 ruimtes beheren. Vaak is er ook randapparatuur beschikbaar in deze oefencentra, in sommige gevallen kun je er ook gebruikmaken van een opnamestudio.

De beschikbare locaties zijn onderverdeeld in drie categorieën: reguliere oefencentra, ruimtes in muziekscholen en ruimtes op basis van leegstandsbeheer.

Oefencentra

Er zijn 35 oefencentra beschikbaar in de stadsregio Rotterdam. Bij alle centra zijn ruimtes per tijdsblok van bijvoorbeeld drie uur te huur, bij sommige centra kun je ook afspraken maken per maand. Dit zijn de rode locaties op de kaart.

Muziekscholen

Er zijn ook bands die repeteren op muziekscholen. In dat geval is één van de bandleden student bij de betreffende muziekschool. Dit zijn de blauwe locaties op de kaart.

Bekijk alle oefencentra

Leegstandsbeheer

In Rotterdam zijn veel leegstaande kantoorpanden. Er zijn bands in Rotterdam en omgeving die hierin een eigen ruimte hebben gebouwd. De ruimtes zijn echter vaak bedoeld als woon- of atelierruimte voor beeldend kunstenaars en het is daarom niet altijd zomaar mogelijk om een ruimte te gebruiken als oefenruimte. Toch liggen hier mogelijkheden om een eigen (werk)studio of oefenruimte te creëren.

De volgende organisaties en bedrijven bieden in Rotterdam geregeld (antikraak) ruimtes aan:

Als je er niet in slaagt om de gewenste informatie te verkrijgen kun je contact met ons opnemen, dan kijken wij of we in onze database beschikken over specifieke informatie die jij over de betreffende oefenruimte zoekt. Mocht je zelf oefenruimtes zien die ontbreken, onjuistheden signaleren of aanvullingen hebben, geef deze dan alsjeblieft zo snel mogelijk aan ons door. Zo kunnen we deze rubriek samen zo actueel mogelijk houden.