Over Popunie

Popunie is een stichting die sinds 1985 actief is in de popsector. Voorheen gericht op de provincie Zuid-Holland, vanaf 2013 met de focus op Rotterdam. De Popunie organiseert projecten voor en verleent diensten aan popmuzikanten, popfestivals, podia, de gemeente en andere geïnteresseerden of belanghebbenden.

Op de pagina met algemene informatie over de Popunie kunt u lezen over onze beleidsthema’s, kerntaken en projecten.

Algemene informatie

Popunie staat voor talentontwikkeling en speelt een actieve rol in de gehele keten. Onder verschillende noemers faciliteren en promoten we optredens van lokaal talent en organiseren we zelf projecten, ontwikkelingstrajecten, showcases en workshops.

Popunie Projecten

Sinds januari 2012 heeft de Popunie de status ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’. Dit betekent dat giften aan de Popunie onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Wilt u een financiële bijdrage leveren aan de Popunie? Lees dan verder op onze pagina over doneren.

Doneren aan Popunie

Wilt u meer weten over het zakelijke reilen en zeilen van de Popunie? Alle jaarverslagen en gerelateerde documenten zijn online beschikbaar en te downloaden.

Jaarverslagen

De Popunie bestaat uit een vast team van zes medewerkers, ondersteund door stagiaires. Daarnaast heeft de stichting Popunie een bestuur met drie tot vijf leden.

Medewerkers