Music Support Rotterdam

Talentontwikkeling en verlevendiging van de stad door meer live muziek hebben prioriteit in Rotterdam. De Popunie heeft hiervoor Music Support Rotterdam ontworpen, dat in de periode 2021-2024 wederom door de gemeente wordt ondersteund en vast onderdeel uitmaakt van ons projectenaanbod voor de stad. Op jaarbasis faciliteren we met Music Support Rotterdam i.s.m. tientallen partners rond de 1.000 optredens van Rotterdams talent in de stad.

Bij Music Support Rotterdam snijdt het mes aan twee kanten: de beste leerervaring voor musici is zoveel mogelijk optreden en meters maken op de podia en festivals in de stad. Al deze live muziek is een uitstekende manier om de stad te verlevendigen en aantrekkelijker te maken.

In 2024 kan er wederom een beroep worden gedaan op Music Support Rotterdam. Check eerst goed de criteria voordat je een aanvraag indient. Alleen optredens van Rotterdamse artiesten die popmuziek maken komen in aanmerking! Let op: de Popunie heeft fair-pay hoog in het vaandel staan en onze bijdrage moet dan ook volledig ten goede komen aan de gages van de optredende regionale muzikanten! De Popunie hanteert hierbij een minimum gage van € 75 per muzikant per optreden.

Music Support Rotterdam staat alleen open voor aanvragers die geen structurele gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2021-2024 van de gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen:

Regelmatige Programmering

Dit onderdeel is alleen bestemd voor muziekcafés, popups en kleine podia die op regelmatige basis (maandelijks of vaker) Rotterdamse bands/artiesten willen programmeren. Aanvragen voor jaargang 2024 kunnen t/m maandag 1 januari 2024 bij de Popunie ingediend worden. De maximale bijdrage op jaarbasis bedraagt € 4.000.

Bekijk hier aan welke criteria je moet voldoen
Download het aanvraagformulier Regelmatige programmering(PDF)

Incidentele Programmering

Dit onderdeel is bestemd voor ondernemers, stichtingen, broedplaatsen, labels, kleine podia en festivals, muzikanten en evenementen die een project organiseren waarop tenminste drie Rotterdamse acts geboekt worden. Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Popunie binnen zijn. Maximale bijdrage per evenement € 2.000. Let op: de Popunie heeft fair-pay hoog in het vaandel staan en onze bijdrage moet dan ook volledig ten goede komen aan de gages van de optredende regionale muzikanten! De Popunie hanteert hierbij een minimum gage van € 75 per muzikant per optreden.

Bekijk hier aan welke criteria je moet voldoen
Download het aanvraagformulier incidentele programmering (PDF)

Stuur het formulier ingevuld en met de vereiste documenten digitaal of per post naar:

Popunie
T.a.v. Martin Scheijgrond
Postbus 21450
3001 AL Rotterdam
martin@popunie.nl

Vergeet niet het Music Support logo op al het promotiemateriaal te plaatsen, wanneer de aanvraag gehonoreerd wordt.

DOWNLOAD HET MUSIC SUPPORT LOGO (PNG)
DOWNLOAD HET MUSIC SUPPORT LOGO (EPS)

De Popunie biedt met Music Support Rotterdam zowel financiële, promotionele, programmatische en organisatorische ondersteuning. Ondernemers die Rotterdamse bands/acts willen boeken kunnen dus op diverse manieren een beroep op ons doen.

Lees meer over Music Support Rotterdam in de nieuwsberichten over de regeling.