Popweek Special: Popquiz en Vinylwand Expo

Op vrijdag 1 november start de Rotterdamse Popweek. Tien dagen lang staat de stad weer bol van de popmuziek. De komende weken lichten we de Popweek Specials uit, die we in samenwerking met andere culturele partijen organiseren om o.a. de diversiteit in het aanbod te stimuleren.

Om klokslag 00.00 uur begint de openingsvrijdag van de Rotterdamse Popweek en wordt in Bar³ een speciale Vinylwand Expo geopend. Ruim 50 Iconische platenhoezen van door de jaren heen spraakmakende Rotterdamse acts worden gedurende de Popweek en daarna geëxposeerd. Denk aan Rondos, The Frog, Kiem, East Meets West, Rats on Rafts, Duvel Duvel, Lewsberg, DOOL en GOLD. Hierna tot in de vroege ochtend een dj-set door het aanstormende duo VULVA.

Later op deze openingsdag volgt in Rotown de nu al legendarische Rotterdamse Popquiz. De hoogste tijd dus om weer ongegeneerd bij je collega’s af te kijken, per ongeluk een glas bier over het formulier van je buurman te kieperen, keihard mee te blèren met de klassiekers uit de rijke Rotterdamse popgeschiedenis en om na afloop het hardst te roepen dat er vals gespeeld is door de winnaars.

Meedoen met de Popquiz?
Kom dan op tijd naar Rotown om je in te schrijven. De inschrijving start om 19.30 uur. Maximaal 5 personen per team. Deelname en entree zijn gratis! Check hier het Facebook-event van de opening van de Popweek!

Website | Facebook-event

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Stichting PopUp Rotterdam en Stichting Bevordering van Volkskracht.

Geef je op voor Meet The Pro sessie #35: Publishing & Syncs

Op maandagavond 4 november vindt alweer de laatste Meet The Pro sessie van 2019 plaats. In deze speciale Popweek sessie gaan we in op Publishing & Syncs. Jouw liedje bijvoorbeeld in de nieuwe hitserie op Netflix? Dat is mogelijk! Maar.. hoe werkt dit precies?

Hierbij legt een panel van experts uit wat het fenomeen ‘publishing’ inhoudt en hoe dit precies werkt. Ook gaan we in op hoe je ervoor kan zorgen dat jouw muziek ‘gesynced’ zou kunnen worden in bijvoorbeeld reclames of films.

Panel
In het panel hebben we een aantal pro’s die hun sporen reeds verdiend hebben in de wereld van publishing & Syncs.

Björn de Water
Björn de Water (Rotterdam, 1977) werkt sinds eind jaren ’90 in de muziek-scene. Hij werkte o.a. met Sinéad O’Connor (IE), Postmen (NL), Delinquent Habits (USA), I Am Aisha (NL) en Lucien Foort (NL) en verzorgde consultancy en juridische assistentie voor vele artiesten waaronder de helaas inmiddels overleden rapper Feis.

Zijn training kreeg hij in Londen van zakelijk partner en management legende Simon Napier-Bell (Wham!/ George Michael, T-Rex, Marc Bolan, The Yardbirds, Boney M) via het bedrijf Snap-B Music Ltd waar hij sinds eind 2016 ook het stokje van general manager op zich heeft genomen.

In 2017 is hij gestart met Snap-B Sync wat een onderdeel is van Snap-B Music Ltd en realiseerde hij synchronisaties met veel Amerikaanse partijen zoals Starbucks, Panera Bread, General Mills, Kroger en Zumba.

Björn is een duizendpoot, stond zelf ook vroeger geregeld op de verschillende kernpodia en bespeelt meerdere instrumenten. Toch heeft hij sinds tien jaar duidelijk gekozen om de focus te leggen op de begeleiding van andere songwriters en artiesten die naar zijn mening veel getalenteerder zijn dan hij ooit op een podium kan zijn.

Met een focus op rights management en contractonderhandelingen dealt hij elke dag met de verschillende vraagstukken van zijn clienten.

Daan Determeijer
Voordat hij een professional in de muziekindustrie werd, werkte Daan voor verschillende tv- en mediabedrijven en was hij ook een fanatieke dj en promotor van evenementen. Hij was een van de oprichters van crowdfundingplatform en muzieklabel Africa Unsigned en werkte samen met enkele van de meest getalenteerde artiesten van Afrika.

Via het underground label Basserk Records verhuisde hij naar MusicAllStars Publishing in 2013 en nam hij een A&R-rol op zich bij de uitgeverij van het toonaangevende dance-label Spinnin’ Records ter ondersteuning van de schrijvers, producers en artiesten op het roster, waaronder Oliver Heldens, Sam Feldt, Lucas & Steve, Shermanology, Kris Kross Amsterdam en Trobi.

MusicAllStars is vooral gericht op het ontwikkelen van producenten en schrijvers, en MAS-schrijvers hadden tracks met artiesten zoals Ty Dolla $ign, Lady Gaga, Tiësto, Hardwell, Martin Garrix, Will.I.Am & Britney Spears, Major Lazer, Azealia Banks, Ronnie Flex, David Guetta en vele anderen. MusicAllStars & Spinnin’ Records hebben een synchronisatieafdeling die zich actief richt op games met plaatsingen in: o.a. Watchdogs 2, Destiny, Wipe Out, Forza, The Crew 2, Beat Fever, EA sports games, GTA 5 trailer, Konami Dance Rush, Steep, Just Dance.

 De sessie zal als vanouds gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur).

Aanmelden
Houd het Facebook-event in de gaten voor updates & koop je alvast je ticket(s) via de ticketlink