Geef je op voor Meet The Pro sessie #35: Publishing & Syncs

Op maandagavond 4 november vindt alweer de laatste Meet The Pro sessie van 2019 plaats. In deze speciale Popweek sessie gaan we in op Publishing & Syncs. Jouw liedje bijvoorbeeld in de nieuwe hitserie op Netflix? Dat is mogelijk! Maar.. hoe werkt dit precies?

Hierbij legt een panel van experts uit wat het fenomeen ‘publishing’ inhoudt en hoe dit precies werkt. Ook gaan we in op hoe je ervoor kan zorgen dat jouw muziek ‘gesynced’ zou kunnen worden in bijvoorbeeld reclames of films.

Panel
In het panel hebben we een aantal pro’s die hun sporen reeds verdiend hebben in de wereld van publishing & Syncs.

Björn de Water
Björn de Water (Rotterdam, 1977) werkt sinds eind jaren ’90 in de muziek-scene. Hij werkte o.a. met Sinéad O’Connor (IE), Postmen (NL), Delinquent Habits (USA), I Am Aisha (NL) en Lucien Foort (NL) en verzorgde consultancy en juridische assistentie voor vele artiesten waaronder de helaas inmiddels overleden rapper Feis.

Zijn training kreeg hij in Londen van zakelijk partner en management legende Simon Napier-Bell (Wham!/ George Michael, T-Rex, Marc Bolan, The Yardbirds, Boney M) via het bedrijf Snap-B Music Ltd waar hij sinds eind 2016 ook het stokje van general manager op zich heeft genomen.

In 2017 is hij gestart met Snap-B Sync wat een onderdeel is van Snap-B Music Ltd en realiseerde hij synchronisaties met veel Amerikaanse partijen zoals Starbucks, Panera Bread, General Mills, Kroger en Zumba.

Björn is een duizendpoot, stond zelf ook vroeger geregeld op de verschillende kernpodia en bespeelt meerdere instrumenten. Toch heeft hij sinds tien jaar duidelijk gekozen om de focus te leggen op de begeleiding van andere songwriters en artiesten die naar zijn mening veel getalenteerder zijn dan hij ooit op een podium kan zijn.

Met een focus op rights management en contractonderhandelingen dealt hij elke dag met de verschillende vraagstukken van zijn clienten.

Daan Determeijer
Voordat hij een professional in de muziekindustrie werd, werkte Daan voor verschillende tv- en mediabedrijven en was hij ook een fanatieke dj en promotor van evenementen. Hij was een van de oprichters van crowdfundingplatform en muzieklabel Africa Unsigned en werkte samen met enkele van de meest getalenteerde artiesten van Afrika.

Via het underground label Basserk Records verhuisde hij naar MusicAllStars Publishing in 2013 en nam hij een A&R-rol op zich bij de uitgeverij van het toonaangevende dance-label Spinnin’ Records ter ondersteuning van de schrijvers, producers en artiesten op het roster, waaronder Oliver Heldens, Sam Feldt, Lucas & Steve, Shermanology, Kris Kross Amsterdam en Trobi.

MusicAllStars is vooral gericht op het ontwikkelen van producenten en schrijvers, en MAS-schrijvers hadden tracks met artiesten zoals Ty Dolla $ign, Lady Gaga, Tiësto, Hardwell, Martin Garrix, Will.I.Am & Britney Spears, Major Lazer, Azealia Banks, Ronnie Flex, David Guetta en vele anderen. MusicAllStars & Spinnin’ Records hebben een synchronisatieafdeling die zich actief richt op games met plaatsingen in: o.a. Watchdogs 2, Destiny, Wipe Out, Forza, The Crew 2, Beat Fever, EA sports games, GTA 5 trailer, Konami Dance Rush, Steep, Just Dance.

 De sessie zal als vanouds gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur).

Aanmelden
Houd het Facebook-event in de gaten voor updates & koop je alvast je ticket(s) via de ticketlink

Datum: Maandag 4 november
Locatie: Popunie kantoor, Pannekoekstraat 102, 3011 LL Rotterdam
Inloop: 19.30u. Start: 20.00u
Entree: €5 (ex. servicekosten)
Wij zorgen voor een drankje!
Facebook-event | inschrijven

Mijn eerste avontuur in een band 

Of ik zanger wilde worden van Demolition 4

De band die in de tachtiger jaren optrad met The Exploited, Suicidal Tendencies en MDC. Bassist Joop vertrok, zanger René ging bassen en ze vroegen mij om te komen zingen. De demo’s en de plaat kende ik uit mijn hoofd, ik was een echte fan. Hoewel ik eigenlijk niet durfde zei ik ja. Zonder enige kennis van zaken of ervaring.

De eerste avonden in de oefenruimte waren… even wennen. Gitarist Jouke had zijn gitaarversterker harder staan dan bij optredens. René nam elke week het aanwezige wc-papier mee naar huis. Jammer en iets onhandig dat hij dat altijd begin van de avond deed. Ik rookte een heel pakje zware shag van de zenuwen en dronk daar een zespak bier bij. Niet heel goed voor mijn ongeoefende stembanden. Drummer Perry bleek de enige die het geduld had me iets bij te brengen van zingen, hoe een band werkt en bandlid zijn.

Het eerste optreden was een unieke ervaring. Waarschijnlijk klonk het voor geen meter, maar dat maakte mij niets uit. Op een podium staan en dan nog in het middelpunt van de aandacht, dat was fantastisch. Meer optredens volgden. Voorprogramma’s, af en toe hoofdact. Vrienden in het publiek, soms als enige toeschouwers. De scene was klein en toegewijd.

Na een periode van anderhalf jaar veranderde er veel. Het nieuwe was er voor iedereen af, met bijkomende nadelen. Ik was bezig mijn leven op orde te krijgen (een ander verhaal) in een mindere periode in mijn 21-jarige bestaan en nam de band voor vanzelfsprekend aan. Naar later bleek wilde de bassist eigenlijk weer gaan zingen.

Koninginnedag 1990, podium De Vlerk in Rotterdam

Eén van de laatste optredens en de aanloop er naartoe is me bijgebleven. De avond voor dat optreden had ik afgesproken met mijn toenmalige vriendin om met twee andere vrienden uit eten te gaan. In die tijd had ik sommige van mijn minder positieve leefgewoontes veranderd en sportte veel, boksen en thaiboksen. Mijn vrienden waren twintig minuten eerder in het restaurant dan ik aangekomen in restaurant Bobby McGee. Een restaurant met veel vlees en een saladebar wat toendertijd recht tegenover politiebureau Eendrachtsplein zat in Rotterdam centrum. Ik schoof aan en realiseerde me dat zij ‘onder de Coke’ zaten, champagne dronken en echt vervelend werden. Het was een klein restaurant en de andere bezoekers irriteerden zich gaandeweg steeds meer van het luidruchtige gezelschap waar ik waarnemend onderdeel van was.

Na een tijdje kwam een ober ons vertellen dat we geen eten zouden krijgen vanwege ons gedrag. Of we wilden vertrekken. Vriend J stond op, deelde mee dat het geen probleem was. Trok een biljet van 100 gulden om de drank af te rekenen. “Hier is de tip” zei hij, vervolgens sloeg hij de arme man in één klap de saladebar in. Dat was het moment dat de vlam in de pan sloeg, figuurlijk dan. Andere bezoekers stonden op en het werd een grote vechtpartij. Chaos. De politie was snel ter plaatse, niet zo moeilijk want het bureau was letterlijk aan de andere kant van de straat.

Wij vieren werden gearresteerd, waar ik het niet mee eens was. Opnieuw werd het vechten, nu vocht ik met een agent. NEE! Ik moet morgenmiddag optreden! Het ergste was dat wij vieren in een politiecel eindigden.

De nacht ging voorbij, ik had geen idee hoe laat het was. Geen horloge. Ook geen schoenen en broekriem, dat mag je allemaal inleveren voordat je de cel ingaat. Een kale, nare ruimte met een metalen toilet zonder bril. Slapen was geen optie, de gedachte dat ik een optreden zou missen hield me wakker.

De volgende ochtend werd ik rond 9 uur toch wel plotseling vrijgelaten. Vanwege Koninginnedag hadden ze de cellen nodig, werd ons meegedeeld. Dat we geluk hadden dus! Na een gezamenlijk colaatje bij het dichtbijzijnde café ‘t Tramhuisje spoedde ik me naar de oefenruimte in Vlaardingen. Waar ik later dan de afgesproken tijd aankwam. “Man ik kom rechtstreeks uit de cel!” was mijn excuus. Eerst werd ik niet geloofd.

Bij aankomst met ons busje bij De Vlerk vroeg geluidsman Jopie Dops of ik zijn spullen heel kon houden. Hij had mijn wilde gedrag opgemerkt. We speelden kort na de soundcheck. De band zette het eerste nummer in, ons intro. Bij het tweede nummer kwam ik op, pakte de microfoonstandaard beet en startte met zingen. Waarna ik die micstand in één beweging dubbelvouwde… Sorry nog daarvoor Joop.

De energie van het optreden was echt Hardcore te noemen.

Bron afbeelding: Carla Van Der Marel

van de website https://www.antiscene.nl