Popweek Special: Open Jamsession

MPA’s Open Jamsession: dé plek om muziek te maken, te genieten van live muziek en om te netwerken met mensen uit de scene. Iedereen die muziek wil maken, netwerken of muziek wil luisteren is op woensdag 6 november aan het juiste adres bij de Music Production Academy.

De jamsessie vindt plaats in de Control Room waarin de set-up van de jamsessies is uitgebreid met allerlei studio-gear. Dus tevens de uitgelezen kans om hard te gaan op synths, pads en nieuwe dingen uit te proberen. Als je jouw eigen instrument mee wilt nemen, laat het dan even vooraf weten. Iedereen is welkom om mee te doen of te luisteren.

De Music Production Academy is dè muziekschool in het centrum van Rotterdam op het gebied van produceren. Naast jamsessies worden er ook masterclasses en netwerk-events georganiseerd. Dus ben jij muzikant, producer of vocalist en wil je met anderen jammen en in contact komen? Kom dan langs bij de jamsessie bij MPA!

Datum: woensdag 6 november
Aanvang: 19.00
Locatie: MPA, Hoogstraat 38a, Rotterdam
Entree: gratis
Facebook-event

De Rotterdamse Popweek is een initiatief van de Popunie, wordt georganiseerd door de Rotterdamse popsector en is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Het evenement wordt verder mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Stichting PopUp Rotterdam en Stichting Bevordering van Volkskracht.

Popweek Special: Meet The Pro #35: Publishing & Syncs

Op maandagavond 4 november vindt de speciale Popweek sessie van Meet The Pro plaats. We gaan in deze sessie in op Publishing & Syncs. Jouw liedje bijvoorbeeld in de nieuwe hitserie op Netflix? Dat is mogelijk! Maar… hoe werkt dit precies?

Hierbij legt een panel van experts uit wat het fenomeen ‘publishing’ inhoudt en hoe dit precies werkt. Ook gaan we in op hoe je ervoor kan zorgen dat jouw muziek ‘gesynced’ zou kunnen worden in bijvoorbeeld reclames of films.

Panel
In het panel hebben we een aantal pro’s die hun sporen reeds verdiend hebben in de wereld van publishing & Syncs.

Björn de Water
Björn de Water (Rotterdam, 1977) werkt sinds eind jaren ’90 in de muziek-scene. Hij werkte o.a. met Sinéad O’Connor (IE), Delinquent Habits (USA), Postmen, I Am Aisha en Lucien Foort en verzorgde consultancy en juridische assistentie voor vele artiesten waaronder de helaas inmiddels overleden rapper Feis.

Zijn training kreeg hij in Londen van zakelijk partner en management legende Simon Napier-Bell (o.a. Wham!, George Michael, T-Rex, Marc Bolan, The Yardbirds, Boney M) via het bedrijf Snap-B Music Ltd waar hij sinds eind 2016 ook het stokje van general manager op zich heeft genomen.

In 2017 is hij gestart met Snap-B Sync wat een onderdeel is van Snap-B Music Ltd en realiseerde hij synchronisaties met veel Amerikaanse partijen zoals Starbucks, Panera Bread, General Mills, Kroger en Zumba.

Björn is een duizendpoot, stond zelf ook vroeger geregeld op de verschillende kernpodia en bespeelt meerdere instrumenten. Toch heeft hij sinds tien jaar duidelijk gekozen om de focus te leggen op de begeleiding van andere songwriters en artiesten die naar zijn mening veel getalenteerder zijn dan hij ooit op een podium kan zijn.

Met een focus op rights management en contractonderhandelingen dealt hij elke dag met de verschillende vraagstukken van zijn cliënten.

Daan Determeijer
Voordat hij een professional in de muziekindustrie werd, werkte Daan voor verschillende tv- en mediabedrijven en was hij ook een fanatieke dj en promotor van evenementen. Hij was een van de oprichters van crowdfundingplatform en muzieklabel Africa Unsigned en werkte samen met enkele van de meest getalenteerde artiesten van Afrika.

Via het underground label Basserk Records verhuisde hij naar MusicAllStars Publishing in 2013 en nam hij een A&R-rol op zich bij de uitgeverij van het toonaangevende dance-label Spinnin’ Records ter ondersteuning van de schrijvers, producers en artiesten op het roster, waaronder Oliver Heldens, Sam Feldt, Lucas & Steve, Shermanology, Kris Kross Amsterdam en Trobi.

MusicAllStars is vooral gericht op het ontwikkelen van producenten en schrijvers. MAS-schrijvers hadden tracks met artiesten zoals Ty Dolla $ign, Lady Gaga, Tiësto, Hardwell, Martin Garrix, Will.I.Am & Britney Spears, Major Lazer, Azealia Banks, Ronnie Flex, David Guetta en vele anderen.

MusicAllStars & Spinnin’ Records hebben een synchronisatieafdeling die zich actief richt op games met plaatsingen in: o.a. Watchdogs 2, Destiny, Wipe Out, Forza, The Crew 2, Beat Fever, EA sports games, GTA 5 trailer, Konami Dance Rush, Steep en Just Dance.

De sessie zal als vanouds gehost worden door Martijn Crama (docent, manager en auteur).

Aanmelden
Houd het Facebook-event in de gaten voor updates & koop je alvast je ticket(s) via de ticketlink