Popunie’s Choice Playlist | Maart 2021

De lente is begonnen en we zijn alweer aangekomen in maart! Tijd voor een nieuwe editie van onze Popunie’s Choice playlist, met daarin onze (home) office favorieten. In de Popunie’s Choice Playlist op Spotify vind je, in willekeurige volgorde, een aantal favoriete tracks gecureerd door het Popunie team!

Martin:
1. Vampire Boyfriend – Vampire Boyfriend
2. GEEL & Cheflano – Hellboys
3. Company of Wizards – Time Will Wait For No One
4. Sammie Sedano – I Bet
5. Abstract Truth – Get Another Plan

Jessica:
1. Distant – Cryogenesis (ft. Lochie Keoch)
2. Shabby Harry’s – Drown
3. Dyatlov – Wound Man
4. Golden Caves – How To Care
5. Ghost Iris – Desert Dread (ft. Mark Hunter)

Judith:
1. Khaligo – Exit Lane
2. Sammie Sedano – Ways
3. Eva La Voix – Insecurity
4. Rats on Rafts – A Trail of Wind and Fire
5. Jaskelis & Ayu Lestari – 20 Feet Tall

Tom: 
1. Annicke Shireen – Do Better
2. Knife Massage – Sewer Child
3. (Djanko &) Blue Heroes – Sing A Love Song
4. Versalife – Covert Ops
5. The Jam – Private Hell

Yemima:
1. FABZ Pi – Soul Talk
2. Momi – Life Gechanged
3. Nana Fofie – J’en Vaix La Piene
4. Jack (feat 3robi & SRNO) – Noncha
5. 6lack – Nonchalant

Lisanne
1. Rain After Summer – Cliffs
2. Gita Buhari – Broken Women Blues
3. St. Solaire – Morning Sun
4. Liza Weald – Take You Home
5. Ed Sheeran ft. Kahlid – Beautiful People

Volg ons op Spotify!

Music Support Rotterdam uitbreiding – Initiatieven in de spotlight | Deel 3

Met Music Support Rotterdam levert de Popunie, in samenwerking met creatieve en ondernemende muzikanten en organisatoren in de stad, een bijdrage aan een levendig optreedcircuit in Rotterdam met veel live muziek van lokaal talent. Toen het live circuit vanwege de coronacrisis noodgedwongen stil kwam te staan en er nog maar beperkte mogelijkheden waren, hebben we onze Music Support Rotterdam regeling in 2020 tijdelijk uitgebreid.

De verschillende initiatieven hebben uiteraard te kampen met steeds veranderende omstandigheden en maatregelen en lopen daardoor soms vertraging op. Gelukkig zijn er inmiddels weer een aantal projecten geheel of gedeeltelijk afgerond en hieronder zetten we er een paar in de spotlights. Voor alle info en om up to date te blijven van de projecten check je de sites en socials van de aanvragers!

Eerdere van dit soort speciale coronacrisis-initiatieven vind je in deel 1 en deel 2.

Le Motat – EP1 (ep)
Multi-talent Tato Wesselo (1996) is de man achter het Nederpop-project Le Motat en hij presenteerde zijn aanstekelijke debuut-ep ​EP1. De vijf nummers hierop worden gekenmerkt door een vloeiende combinatie van harde kicks en zoete, wat hoekige pop. Tel hier de spitsvondige teksten en welhaast nonchalante presentatie (ook in de video’s en live) bij op en je krijgt een onweerstaanbaar absurdistisch geheel. Als eerste single werd de track Nat uitgebracht met een bijbehorende video.

 

Knife Massage – releases (7″ vinyl single & ep)
Na hun debuut met een 7″ vinyl single op het Belgische Belly Button Records in april, brachten de garagepunkerts van Knife Massage in november een ep uit via het hyperactieve Turkse label Kafadan Kontak. De tracks van beide releases vind je in deze YouTube playlist.

 

Kamiel Thomas – Accidental Sounds (album)
Kamiel speelde eerder in de avant-garde rockband GOLD en bracht zijn solo-debuut Accidental Sounds uit op cassette. We leren hem hierdoor van een geheel andere kant kennen; persoonlijk en kwetsbaar. De plaat laat immers demo’s en spontane experimenten horen die deze zomer thuis in complete afzondering gemaakt werden. Dit resulteerde in 12 fraaie en intieme werkstukjes.

 

Maaike van Steenis & Slope Creations – Aeon
Maaike werkte samen met de Rotterdamse producer Slobodan Ristic aka Slope Creations. Hij maakte een prachtige beat onder haar gedicht Aeon. De muziek en tekst (door Maaike zelf ingesproken) vormen samen een intrigerende en spannende spoken word-track.


Cantos Deus – I’m Your Child (ep)

Dit unieke Rotterdamse reli-no-wave gezelschapstrio bestaande uit Jacco Weener, Lukas Simonis en Bruno Xavier da Silva bracht drie themasongs uit op een heuse vinyl single.
AlbatreThe Owl

Het abstracte punk-metal-free jazz-noise powertrio rondom Hugo Costa (sax), Gonçalo (Gonzo) Almeida (bas) en Philipp Ernsting (drums) bracht een single uit met een video gefilmd door Peter Moutinho / Vugart Films.

 

Muriel – NO resign, lunatic looking for love
Muriel is zangeres, componist en pianist. Haar project NO resign, lunatic looking for love  zou op herfsttoer gaan in het najaar van 2020 maar is noodgedwongen verzet naar 2021.

“In de muziektheatervoorstelling ‘NO resign’ breekt een jonge vrouw los uit een mentaal korset en gaat op zoek naar vrijheid en liefde. Ze zit gevangen in een liefde waar ze niet gelukkig van wordt. Hoe is ze daarin verstrikt geraakt? Hoe komt ze er weer uit? En wat wil ze wel? Dance, hiphop, swing en rockballads nemen je mee in een emotionele rollercoaster over taboes op woede en lust. Maar het roept vooral een prangende vraag op: hoe gaan we met onze gevoelens om? Hoe vrij ben je als je ze onderdrukt? En ben je dan nog in staat om lief te hebben?”

Documentairemaker Joost van Tiggelen volgde Muriel op de voet in aanloop naar de NO resign, lunatic looking for love try-outs in september 2020. Het is een mooie registratie geworden die dicht op de realiteit zit en ons nog meer doet verlangen naar de ‘echte’ uitvoering van dit bijzondere project.

 

Alicia Breton Ferrer – Headache Sorbet (album)
Zangeres en bassist Alicia kennen we natuurlijk van de bands The Sweet Release of Death & Neighbours Burning Neighbours. In aanloop naar haar eerste solo-album Headache Sorbet, dat 23 april zal verschijnen, bracht ze alvast een opvallende videoclip uit bij haar debuut-single Having Fun.

 

Nagasaki Swim – The Mirror (album)
Nagasaki Swim is het indiefolkproject van Jasper Boogaard (voorheen in o.a. Goodnight Moonlight en Midwinter Bonfire). Deze uiterst actieve muzikant heeft in aanloop naar debuutalbum The Mirror alvast een eerste single uitgebracht; The Water. Het album zal 26 maart verschijnen op gekleurd vinyl en uitgebracht worden via Jasper’s eigen Coaster Records!