Popunie’s Choice Playlist | April 2021

Het is alweer april! Tijd voor een nieuwe editie van onze Popunie’s Choice playlist, met daarin onze (home) office favorieten. In de Popunie’s Choice Playlist op Spotify vind je, in willekeurige volgorde, een aantal favoriete tracks gecureerd door het Popunie team!

 

Martin:
1. Démira – Da Vinci
2. MILA – Golden Honey
3. Sparklehorse – Sea Of Teeth
4. Company Of Wizards – A Hundred Skies
5. FABZ Pi – MAMi ROLL

Jessica:
1. Life’s Electric – Compass
2. Ann My Dice – In Vain
3. Annicke Shireen – Release You
4. Face Tomorrow – Sign Up
5. Hacktivist – Planet Zero

Judith:
1. Wowi  ft. Brunzyn – Never Forget
2. Liza Weald – The Hologram
3. Jessy Yasmeen – Holy Water
4. Eusebio – Trust the Process
5. Nana M. Rose – Sweet Honey

Tom: 
1. Mia Porter – Cowboy
2. Joia – Irrispiri ft. Patti Smith, Oprah, Brené Brown
3. Eni-Less – Sunset
4. Sabrina Starke – Learn To Love
5. Dub Sex – Tripwire!

Yemima:
1. Kay Slice – Jollof Rice
2. Tiziana – Young Love
3. Phill-E – Vice
4. Equalz – Kabelbaan
5. King Krule – Portrait in Black and Blue

Lisanne
1. Luuk Geers – Terug In De Tijd
2. Dirikteur – Hypocriet Verliefd
3. Jessy Yasmeen – Dreams
4. Davina Michelle – Nobody Is Perfect
5. Rhys Lewis – Halo

Volg ons op Spotify!

This cannot be unseen

Okkie komt weer met een leuk verhaal over het spelen met The Fuzzbrats in 2013, een show met Phoenix City Retaliators, een concert van The Slackers en een tattoo. Wat dit allemaal met elkaar te maken heeft lees je in deze column!

Het was in 2013 dat we weer speelden met The Fuzzbrats en we hadden net een tourtje naar de UK achter de rug. Het geloof was terug en ik besloot dat kracht bij te zetten door een tattoo van de band te laten plaatsen.

In overleg met vriend en professioneel tatoeëerder Nico besloten we dat mijn bovenbeen een mooie plek zou zijn. Dan kon de afbeelding lekker groot. Het enige waar we niet aan dachten was het feit dat als ik die tattoo wilde showen ik daarvoor mijn broek moest laten zakken.

In dezelfde periode speelden we een keer samen met Phoenix City Retaliators, een geweldige skaband uit Rotterdam en omstreken. Bassist Thijs, een muziekvriend, had net een tattoo van zijn band laten zetten. Op zijn bovenbeen…

Een half jaar later kwamen Thijs en ik elkaar tegen bij een concert van The Slackers in Bibelot, Dordrecht. Dit was voor mij de vierde of vijfde keer dat ik de band ging zien. Vaste gitarist ‘Agent Jay’ Nugent van The Slackers was vlak voor de Europese tour van 2015 geblesseerd geraakt en tijdelijk vervangen door Kristin Forbes van the Scotch Bonnets. Ze speelde fantastisch.

Na afloop van het concert ging Thijs backstage, hij kende meerdere leden van de band. Phoenix City Retaliators openden een paar keer voor The Slackers in het verleden. Ik had een singletje gekocht en wilde die laten signeren dus ik liep mee naar achteren. Thijs en ik werden zeer vriendelijk ontvangen door de aanwezige bandleden en we raakten in gesprek.

Op een gegeven moment vertelde Thijs over het nieuwe album van zijn band. Op de hoes staat zijn tattoo. Vervolgens liet hij deze tattoo zien. Daarvoor liet hij zijn broek zakken. Terwijl de aanwezigen verbaasd naar zijn handeling keken vertelde Thijs dat ik ook op die plek een bandtattoo had. Dat kon ik niet op me laten zitten en ik liet ook mijn broek zakken. Vol trots stonden we in onze onderbroek te vertellen over onze bands. Op dat moment kwam de gitariste binnen, zij had een eigen ruimte gekregen om zich op te frissen na het concert. Wat volgde was een stilte. De dame sprak de onvergetelijke zin: ‘This cannot be unseen’.  Gevolgd door hilarische reacties van de aanwezigen in de kleedkamer.

Thijs en ik trokken onze broek maar snel weer omhoog, blozend als jongetjes.