Music Support Rotterdam uitbreiding – Initiatieven in de spotlight | Deel 2

Met Music Support Rotterdam levert de Popunie, in samenwerking met creatieve en ondernemende muzikanten en organisatoren in de stad, een bijdrage aan een levendig optreedcircuit in Rotterdam met veel live muziek van lokaal talent. Nu het live circuit vanwege de coronacrisis noodgedwongen stil is komen te staan, en er nog steeds maar beperkte mogelijkheden zijn, is onze Music Support Rotterdam regeling tijdelijk uitgebreid.

Inmiddels zijn er weer meer projecten gehonoreerd, waarvan sommige initiatieven ondertussen al hebben plaatsgevonden. Hieronder zetten we er een aantal in de spotlights. Voor alle info en om up to date te blijven van de aankomende projecten check je de sites en socials van de aanvragers! Het eerste deel van de initiatieven vind je hier.

Beau Zwart – Hold Tight
Hold Tight is de titel van de samenwerkings-ep van Beau Zwart & Sykes. De nummers weerspiegelen de ongrijpbare tijden die we de laatste tijd hebben meegemaakt en de composities bestaan ​​uit verschillende genre-vertalingen binnen de elektronische muziek. Na twee jaar live samen te hebben gespeeld, hebben ze deze ep samengesteld om de muzikale werelden samen te voegen.

 

Mihael Hrustelj – Ethna Project
Mihael Hrustelj is de laatste maanden druk bezig geweest met de release van zijn nieuwe project. Van het schrijven van een arrangement, het samenbrengen van mensen tot gaan zitten om alle geluiden te laten werken. Meer dan 20 Rotterdamse muzikanten en studenten hebben aan dit project meegewerkt. Dit is de eerste release van een van zijn oudere composities Streets of Sarajevo in een nieuwe vorm: Ethna Project.

 

El Fatso – Thirsty
Thirsty is de eerste single van de nieuwe El Fatso ep Rock ‘n’ Roffa, die gepland staat voor eind 2020. Het nummer is geïnspireerd door graffiti op een muur van nachtclub Annabel in Rotterdam, waarmee het nummer begint. (‘If these walls could talk…’). De single komt met een videoclip waarin vijf karakters ieder een zonde belichamen: lust, vraatzucht, woede, hoogmoed en hebzucht.

 

Levels Music Championships
Levels en Grounds hebben de handen ineengeslagen voor Levels Music Championships. Tijdens de wedstrijd, die vanuit Music Support Rotterdam ondersteund wordt, nemen verschillende artiesten het tegen elkaar op voor de felbegeerde titel. In de tweede editie  namen TizianaDrip JamesSkoda en Dripple6ix het tegen elkaar op, waarna Tiziana als winaar bekroond werd. Ook de derde editie van Levels Music Championships heeft inmiddels plaatsgevonden. Mayvision, Yung PentaQ’n en Owzy, Leyo Rey, Garuda en Young Illu namen het tegen elkaar op, met Garuda als winnaar!

 

Corporeal Whispers
Het online event Corporeal Whispers is een compositie voor samenwerking op afstand, gebaseerd op het idee van The Exquisite Corpse, een surrealistisch spel. Een spel van verbergen en onthullen, waarin gaandeweg door de spelers een nog onbekend lichaam wordt gecreëerd. Elke muzikant kreeg slechts de laatste 10 seconden van haar voorganger te horen. Dat inspireerde hen dan weer tot het maken van het volgende deel. Uiteindelijk zijn de delen samengevoegd en dat vormde Corporeal Whispers.


Rotterdamse Dakendagen – Dakendagen streaming
Een programma met video’s en livestreams van dans, spoken word, muziek en verdieping. Een grotendeels virtueel programma om mensen ook in deze vreemde tijden van corona via daken te verbinden.

 

Stichting House of Knowledge – The Nishi Sessions
Stichting House of Knowledge richt zich op jongeren van 16 tot 27 jaar met buitengewone talenten op het gebied van kunst, cultuur en muziek. De focus ligt voornamelijk op muziekstijlen die van origine kunnen worden getypeerd als black music; namelijk hiphop, soul, jazz, R&B en fusion. 

 

(Aankomende) projecten o.a. :

Coaster Records – Nagasaki Swim Project
O.a. opnamen, videoshoots en livestream

Winterdagen – Solitary Piano (lockdown project)
O.a. opnamen, videoshoots en online release

Niek Hilkmann
O.a. opnamen, videoshoots en livestream

Coolhaven / Stg. KlangendumCoolhaven 7
Vinyl single

Alicia Breton Ferrer – Headache Sorbet Project
O.a opnamen en online release

Knife Massage
O.a. opnamen en online release

X Driver – Cult Beats
Project mmv Kauwboy, Darren Dinero, Zennybeaterz, Vlammetje en M3

Muriel Kloek – NO Resign; lunatic looking for love
Een muziektheatervoorstelling van Muriel. Dance, hiphop, swing en rockballads nemen je mee in een emotionele rollercoaster over taboes op woede en lust.

Smudged – Smudged Toads Project
O.a. opnamen, videoshoots en online release

Sonndr x Segadeath – live session

Cantos Deus – Themasong Project
O.a. opnamen themasongs door dit Rotterdamse reli-no-wave gezelschapstrio

Plus-X-CreativeProject X-enia

Le Motat 
Opname en release ep

Klik hier voor meer info over de reguliere Music Support regeling.

De publieksfinalisten van de Grote Prijs van Rotterdam zijn bekend!

Welke acts mogen optreden tijdens het finaleweekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in september 2020? Eerder maakten we al de juryfinalisten bekend en nu is het de beurt aan de acts die zich in de finale wisten te plaatsen via de stem van het publiek.

Bands en acts die niet waren geselecteerd door de jury konden nog de laatste plek in de categorie finale bemachtigen door de meeste likes te krijgen op de Grote Prijs van Rotterdam post op hun Facebook en Instagram pagina’s. Je kon de actie volgen via de #GrotePrijsRdam20.

De volgende acts hebben de grootste achterban die ze in de finale wil zien optreden:

Rum For Breakfast (Categorie Singer/Songwriter)
The Frontiers (Categorie Bands)
Port Patrol (Categorie Electronic)
Giatherapper (Categorie Hiphop)

Dit zijn de overige finalisten die al geselecteerd werden door de jury:
Categorie Singer/Songwriter: Nana M. RoseLUCASLiza Weald en Naomi Snell
Categorie Bands: 
PhilippineBÄSNLucky Blue en Dragonfruit
Categorie Electronic: PildrinCuriHebbe en Vypes
Categorie Hiphop: FABZ PiDirikteurTiziana en BKK

De weg naar de finale
De finalisten gaan aan de slag met de feedback van de jury en worden klaargestoomd voor de finales. Ze krijgen een stageplan check, een fotoshoot, een workshop over financiën en feedback op hun biografie, presskit en social media.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd, op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september.