Popunie Live op Motel Mozaïque 2018

Dit jaar presenteert Popunie Live weer acts op Motel Mozaïque: Luka, MC JR & Th’Acquisition en Marutyri. De keuze van de acts is in samenwerking met het festival tot stand gekomen.

Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie ontwikkeld is met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici in de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op spraakmakende festivals als The Life I Live, Oerol en dus ook Motel Mozaïque!

Motel Mozaïque vindt plaats van donderdag 19 april t/m zaterdag 21 april. In samenspraak met de programmeurs van Motel Mozaïque hebben we gekozen voor de acts Luka, MC JR & Th’Acquisition en Marutyri. Ze zullen allemaal op de Motel Mozaïque Plaza optreden en de optredens zijn gratis te bezoeken.

Singer/songwriter Luka bracht agelopen maart haar debuut-ep uit Generation Everything. Ze mocht de aftershow van Elbow spelen in AFAS live. Lees de recensie en luister hier.

 

De hiphop-formatie MC JR & Th’Acquisition won de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam afgelopen jaar, in de categorie Hiphop.

 

Jazzband Marutyri stond in de Rotterdamse Popweek nog te schitteren in LantarenVenster. Heb je ze toen gemist? Geen zorgen, je kunt ze live aanschouwen bij de Motel Mozaïque Plaza. Check de recensie van hun album hier.

Extra informatie:
Vrijdag 20 april Popunie Live @ Motel Mozaïque Plaza
16.00 Marutyri
17.15 Luka
18.30 MC JR & Th’Acquisition (winnaar Sena Grote Prijs van Rotterdam hiphop 2017)

Check het Facebook-event van Motel Mozaïque.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena en Gemeente Rotterdam.

Deformer – The Living Dead Deformed

  • The Living Dead Deformed

  • Deformer
    • Genre: jungle / breakcore
    • Release-type: album, lp, digitaal
    • Label: Redrum Recordz

De nieuwe plaat van Deformer The Living Dead Deformed biedt een mooie balans tussen een eerbetoon aan de vader van het zombiegenre George A. Romero die horrorklassieker Night of the Living Dead regisseerde en Deformer-stijl breakcore. Ook in het artwork wordt duidelijk verwezen naar de film doormiddel van bijvoorbeeld het lettertype.

Een gesproken intro schept een onheilspellend beeld en wordt opgevolgd door zware gitaren. De breakbeats, waarvan Deformer er bekend om staat dat hij er goed in is, doen hun intrede. De repetitie in de beat vormt een mooi contrast met de wisselende nadruk op gitaarspel. Het nummer is niet extreem opzwepend maar de tekst zet de toon over zombies die natuurlijk naadloos aansluit bij de hele plaat. Gedurende het nummer wisselt de muziek tussen breakcore en jungle. Het einde grijpt weer terug op het begin met een gesproken tekst over zombies.

Chief McIelland geeft in het nummer dat zijn naam draagt duidelijke instructies over hoe het beste met zombies omgegaan kan worden. Dit nummer draait duidelijk meer om hardcore dan jungle wanneer het op de beat aan komt, een aanstaande dansvloer sloopkogel.

In Feast Upon The Flesh wordt de draak gestoken met de vrees voor zombies. Of dit terecht blijkt, blijft onduidelijk door de invulling met een hele duistere beat die het midden houdt tussen hiphop en jungle. Naar mate het nummer vordert, ontstaat er meer ruimte voor een jungle vibe.

Death Shuffle begint met een enigszins duister overkomende melodie uit een speeldoos die kracht bij wordt gezet door gitaargeluiden en wordt overgenomen door een crossbreed sound die op menig dansvloer een pit kan starten. Het einde van het nummer sluit af met dezelfde melodie als waarmee het nummer begon.

Deformer weet met deze plaat een goed eerbetoon aan Romero te geven door als het ware de film in geluid om te zetten in Deformer-stijl, muziek die in de komende shows goed zal aansluiten op het oude materiaal.