Popunie Live op Motel Mozaïque met The Sweet Release Of Death, Sevdaliza en The Afterveins

afterveins_marcnolte-659x440

The Afterveins

Dit jaar presenteert Popunie Live drie acts op Motel Mozaïque: The Sweet Release Of Death (vrijdag Plaza Mozaïque), The Afterveins (zaterdag Plaza Mozaïque) en Sevdaliza (zaterdagnacht in Perron). De keuze van bands is in samenwerking met het festival tot stand gekomen.

Popunie Live is een nieuw concept dat in 2013 door de Popunie ontwikkeld is met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici in de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek.

Deze categorie valt vaak tussen wal en schip en blijft buiten het reguliere aanbod van podia, festivals en organisaties. Te goed als voorprogramma, te riskant als hoofdact. Terwijl het juist loont om deze categorie dat laatste zetje te geven, met goed betaalde optredens op gerenommeerde festivals ter lering en promotie. Denk bijvoorbeeld aan spraakmakende festivals zoals Oerol, Metropolis en nu ook Motel Mozaïque!

Bekijk hier de Popunie recensie van The Sweet Release Of Death en hier die van The Afterveins.

Zie ook de Popunie Live pagina

Extra informatie
Datum: vrijdag 4 en zaterdag 5 april
Locaties: Perron (Schiestraat 42) en Plaza Mozaïque (Schouwburgplein), Rotterdam
Aanvang: zie website
Entree: zie hier

Voor meer informatie bezoek je de website van Motel Mozaïque.

Foto: Marc Nolte

De Bommelband gaat nieuw album opnemen

bommelband popunieDe Bommelband duikt zeer binnenkort de studio in. De band van frontman Arjan van Bommel gaat samen met producer Rikke Korswagen (Half Way Station) aan het werk voor een nieuw album. Het album wordt opgenomen in de eigen oefenruimte van de band. Producer Korswagen komt langs met zijn mobile studio om het nieuwe materiaal ‘zo live mogelijk’ vast te leggen.

Arjan van Bommel: “We zijn er een paar jaar uit geweest, maar inmiddels zijn we alweer een tijdje volop aan het optreden. De afgelopen maanden hebben we weer door heel Nederland getoerd en deden we flink wat radio optredens; van lokaal en regionaal tot nationaal (onder andere Radio Rijnmond en Radio 1). We voelen dat we weer zijn ingespeeld.”

Het laatste album van de band, In Mijn Hart, is alweer zo’n tien jaar oud. Het nieuwe album wordt dit najaar verwacht.

Opening Rotterdam Centraal Station
Zaterdagavond 15 maart jl. stond De Bommelband, zo trots als een pauw, te spelen tijdens de opening van het nieuwe Rotterdam Centraal Station. Dat ging dusdanig lekker dat de knoop direct werd doorgehakt. “Alles viel op z’n plaats, het is tijd voor een nieuw album!”, aldus Van Bommel

Foto opening Rotterdam Centraal Station / foto door: Laurens Morel