Cloudhead Bookings presenteert The Afterveins, The Sweet Release Of Death en Bermuda Square in De Kroepoekfabriek

The Afterveins

The Afterveins

Zaterdag 12 april komt het Rotterdamse Cloudhead Bookings met de beste bands uit eigen stal naar De Kroepoekfabriek. Bereid je maar voor op een avond vol wavey post-punk en noisey underground tunes!

De psychedelic wave band The Afterveins heeft in hun korte bestaan al een stevige live reputatie opgebouwd, inclusief een tour door Frankrijk en België. De heren wonnen vorig jaar de Grote Prijs Rotterdam en brachten 13 maart hun debuutalbum uit in Rotown.

Het noisey shoegaze trio The Sweet Release Of Death is één van de beste noise bands die Rotterdam te bieden heeft. Dit gezelschap mocht eerder al het podium van Incubate en die van het Poolse Sounddrive betreden. Het debuutalbum, dat op 22 februari werd gereleased in Roodkapje, laat horen waarom.

De Rotterdamse indie/new wave band Bermuda Square haalt inspiratie uit de eighties, nineties en naughties en mixt deze tot een eigen unieke sound. Dit jaar was de band hostende partij voor het Eendracht Festival. In mei komt de eerste single met videoclip uit.

Extra informatie
Datum: zaterdag 12 april
Locatie: Kroepoekfabriek, Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen
Aanvang: 21:00 uur / deur open: 20:30 uur
Entree: 5 euro (vvk) / 7 euro (deur)

Voor meer informatie bezoek je de website van De Kroepoekfabriek.

Foto: Popunie Live op Motel Mozaïque met The Afterveins / Foto door Wim Barzilay

Joey Ruchtie van Rotterdam naar Groningen

joey_ruchtieJoey Ruchtie gaat terug naar zijn oude liefde Groningen. De programmeur van Rotown en Motel Mozaïque treedt in dienst bij de Oosterpoort en gaat zich van daaruit ook bemoeien met Vera en Simplon. “Het is spijtig om te moeten concluderen, maar Groningen biedt op dit moment beduidend meer mogelijkheden dan Rotterdam. Ik zie dat de komende vijf jaar niet veranderen.”

Al jaren geldt Ruchtie als één van de belangrijkste programmeurs van Nederland. Hij boekt immers niet alleen de shows van de kleine club Rotown, maar ook Noorderslag, het Groningse festival waar het kaf van het koren gescheiden wordt als het op Nederlandse acts aankomt. In Rotterdam was hij betrokken bij Motel Mozaïque en (sinds dit jaar) met Metropolis. Ook met Paaspop bemoeide hij zich sinds dit jaar. Die laatste twee (Paaspop en Metropolis) blijft Ruchtie voorlopig trouw. “Maar Rotown kan ik niet blijven doen vanuit Groningen. Het is een club met de focus op nieuw talent, dan is voeling met het publiek absoluut noodzakelijk. Je moet gewoon dicht bij de basis zijn. Ik vind Rotown nog altijd één van de betere podia die ons land rijk is.”

In Groningen ziet Ruchtie een interessante situatie ontstaan. Recent ging Simplon failliet, maar er volgde een doorstart waarbij Vera betrokken is. Daar komt bij dat de Groningse Raad Voor Cultuur podium Vera adviseerde verder te kijken dan programmeur Peter Weening, die vergroeid is met het podium, maar uiteraard ook niet het eeuwige leven heeft. Ruchtie is ook al enige tijd betrokken bij het Bevrijdingsfestival in Groningen en het muziekdeel in festival Noorderzon. “Peter Weening doet hartstikke goed werk, het is niet aan de orde dat ik hem vervang. Maar in Groningen kijkt men inderdaad verder dan de podia. Het beeld heerst nu dat de stad voorop staat. In steden als New York en Parijs is dat al heel gewoon, daar kijken één of meer promotors welke locatie in de stad het meest geschikt is voor een artiest. Ik moet een soort burg vormen tussen verschillende zalen.”

Bron: 3voor12

Foto: Peter van Dijk