Popunie Live op Motel Mozaïque groot succes

The Afterveins

The Afterveins

Onder de naam Popunie Live presenteerden we in het weekend van 4 en 5 april The Sweet Release Of Death, Sevdaliza en The Afterveins op Motel Mozaïque. Popunie Live is in 2013 ontstaan met als doel Rotterdamse bands op aansprekende podia en festivals in de spotlights te zetten, zoals op Metropolis, Oerol en Songbird. In 2014 deed Motel Mozaïque voor het eerst mee tot groot enthousiasme van de Popunie en de muzikanten.

The Sweet Release Of Death was vrijdagmiddag de tweede muziekact die aantrad op het tot Plaza Mozaïque omgedoopte Schouwburgplein. De band deed dat met verve, getuige de recensie die op Muzine verscheen. “Een lekkere rommelbak gevuld met dissonanten die ondanks de armzalige geluidsmix toch nog heel aardig uit de verf komt, en eigenlijk smaakt naar meer. Een bandje om in de gaten te houden.” Aldus recensent Henk Koolen.

Op zaterdagmiddag mocht Grote Prijs Rotterdam winnaar The Afterveins op hetzelfde podium hun ding doen. Aangezien het prachtig weer was zat het hele Schouwburgplein vol! De band gaf een vlammende set en kreeg goede reacties van het publiek. Het stadium veelbelovend is deze band inmiddels ontstegen. Dit schreef Written In Music over de band: “De Rotterdamse Afterveins, die in februari tijdens het Eendracht Festival al indruk maakten, doen dat hier opnieuw. Toen als afsluiter rond middernacht in Rotown, nu is een halfuurtje psychedelische wave in de middag reden genoeg voor geroep om ‘meer’.”

Zaterdagavond was het de beurt aan Sevdaliza die in Perron een clubshow gaf. De gebroken elektro ritmes gecombineerd met haar soms vervormde stem kwamen fantastisch uit de verf bij deze broeierige underground zaal. Niet voor niets lopen de hipste muziekblogs momenteel met haar weg. Een nieuwe loot aan de (inter)nationale elektro beat boom.

Alle drie de acts toonden aan dat de Rotterdamse scene springlevend is!

Foto’s door Wim Barzilay en Harry Hamelink.

Sweet Release of Death @Motel Mozaique, Plaza Mozaique 040414 foto Wim Barzilay--3

The Sweet Release Of Death

 

The Sweet Release Of Death

The Sweet Release Of Death

The Afterveins

The Afterveins

The Afterveins @Motel Mozaique, Plaza Mozaique 040414 foto Wim Barzilay--11

The Afterveins

sevdaliza - perron

Sevdaliza (Foto Harry Hamelink)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iET support act van Alain Clark

ieTZangeres iET verzorgt samen met haar band het voorprogramma van de komende clubtour van Alain Clark. De aftrap is op 12 april in het Patronaat in Haarlem. Daarna brengt de tour ze naar Zwolle, Arnhem, Dordrecht, Hilversum, Utrecht en Breda.

Eind februari verscheen in Nederland het album So Unreal van iET. Het album werd gisteren uitgebracht in Japan. Daarnaast brengt het in Londen gevestigde platenlabel Northern Shore Limited So Unreal op 9 juni wereldwijd uit op vinyl.

Bekijk hier een live uitvoering:

iET – Hold On Tight

Met het nieuwe album So Unreal heeft iET, in samenwerking met producer Russell Elevado, een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut hebben plaatsgevonden. Het nieuwe album heeft als thema durven dromen en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Op 21 februari 2014 kwam So Unreal uit. Inmiddels is iET uitgeroepen tot het nieuwe Radio 6 Soul & Jazz Talent en kreeg het album mooie recensies.

iET support-act Alain Clark
12 april Patronaat, Haarlem
18 april Hedon, Zwolle
24 april Luxor Live, Arnhem
25 april Bibelot, Dordrecht
01 mei Vorsti,  Hilversum
02 mei Tivoli, Utrecht
11 mei Mezz, Breda

Voor meer informatie bezoek je de website van iET.