Popunie Live op Motel Mozaique een groot succes

Selectie Motel Mozaique 2017 de zaterdag 0804 2017-89
Op vrijdag 7 en zaterdag 8 april vond het Motel Mozaique festival weer plaats in Rotterdam. Op verschillende locaties in de binnenstad konden de bezoekers genieten van onder andere de meest nieuwe en spraakmakende muziek. Ook Popunie Live was dit jaar weer van de partij en presenteerde maar liefst vijf ijzersterke Rotterdamse acts op de zaterdag van het festival; Mitch Rivers, DOOXS, Crying Boys Cafe, The Sweet Release Of Death en Junglebae.

Vier van de vijf acts mochten op zaterdagmiddag Plaza Mozaique, het festivalhart van Motel Mozaique, op stelten zetten. Dit keer bevond de Plaza zich voor het eerst niet op het Schouwburgplein, maar op het Eendrachtsplein. Een geslaagde zet zo bleek zaterdag! Het podium is groter, de sfeer iets intiemer en de setting meer als een echt festival. Zeker voor herhaling vatbaar!

Selectie Motel Mozaique 2017 de zaterdag 0804 2017-8Op een met zonovergoten Eendrachtsplein beet Mitch Rivers om half twee het spits af met hun heerlijke mix van americana, rock en een vleugje country. De band speelt goed en strak, maar bovenal vol overtuiging. Een perfect begin van de dag zo heerlijk in de zon.

Ook DOOXS zet een goede en solide set neer. Eerder won het duo al de Sena Grote Prijs van Rotterdam en deze zaterdag bewijzen ze wederom waarom. De twee dames zijn gehuld in een cocon vol electronica, waarvan menig persoon geen idee heeft hoe ze die fijne klanken er uit moeten halen. Ondanks dat de zon volop schijnt en de zonnebrand rijkelijk vloeit, waant het Eendrachtsplein zich tijdens deze set toch in IJslandse sferen. En dit bedoelen we in meer dan positieve zin.

Selectie Motel Mozaique 2017 de zaterdag 0804 2017-43

DOOXS is nog niet afgelopen of ook Crying Boys Cafe begint aan hun set. Twee jaar geleden deden ze één van hun eerste shows op Motel Mozaique. Nu zijn de heren gepromoveerd van Plaza Mozaique, naar de Paradijskerk. En het is volle bak. De band heeft er duidelijk zin in en ook de setting in de kerk werkt goed mee. Ze zijn duidelijk dankbaar dat ze op Motel Mozaique mogen spelen en dat stralen ze uit. Een goede plek op het avondprogramma zouden de Rotterdammers niet misstaan.

Selectie Motel Mozaique 2017 de zaterdag 0804 2017-63

Na Crying Boys Cafe is het weer rennen naar het Eendrachtsplein geblazen. Iets later dan gepland begint The Sweet Release Of Death aan hun set. In een half uur tijd blazen ze vol overgave hun met noise doordrenkte nummers over het inmiddels goed gevulde Plaza Mozaique heen. De band speelt geconcentreerd en zonder lach, maar dat is ze vergeven. De muziek is hard, strak en compromisloos. Plaza Mozaique slikt het als zoete koek.

Selectie Motel Mozaique 2017 de zaterdag 0804 2017-104

Als laatste Popunie Live act is het de beurt aan Junglebae, waarbij uit een volledig ander vaatje wordt getapt. Maar daarom niet minder goed. In tegendeel zelfs! Amy en Gianni spuien hun catchy en hitgevoelige nummers over het plein heen. Het publiek kijkt toe en danst. Als ze iets vroeger stoppen dan gepland, is het Eendrachtsplein blij als ze terugkomen om nog een nummer te doen. Zelfs onze favoriete, altijd stilstaande kabouter, deint voorzichtig mee.

Al met al een geslaagde editie van Popunie Live op Motel Mozaique! Kijk hier voor het fotoverslag van Wim Barzilay.

Copyright foto’s: Wim Barzilay

Music Matters en Popunie bundelen de krachten met gezamenlijke popprijs

Marianne van der Velde en Martin Scheijgrond foto eric van nieuwland 123356 - kl
In samenwerking met Music Matters lanceren we een nieuwe popprijs voor Rotterdam. Beiden bieden we al jaren een platform aan Rotterdamse muzikanten en per heden bundelen we onze krachten. De door Popunie georganiseerde Rotterdam Music Awards krijgen een nieuwe categorie, genaamd De Belofte – powered by Music Matters. De jurywinnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam maken in deze nieuwe samenwerking kans op het winnen van een geldprijs van 10.000 euro en een coachingstraject, verzorgd door Music Matters.

Sena Grote Prijs van Rotterdam
Popunie organiseert jaarlijks de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Vanaf 2017 kent deze een nieuwe opzet; vier aparte finales, in plaats van alle finales op één dag. De winnaars van de vier categorieën (Bands, Singer/Songwriter, Hiphop en Electronics) worden automatisch genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de nieuwe categorie De Belofte – powered by Music Matters.

Het publiek bepaalt vervolgens door middel van stemmen wie de grootste belofte van Rotterdam is én dit waar mag maken. De Rotterdam Music Awards is per 2017 geen onderdeel meer van de opening van de Rotterdamse Popweek, maar krijgt een eigen Award Show aan het einde van het jaar.

Music Matters Award
Sinds 2007 is door Music Matters i.s.m. Epitome Entertainment de Music Matters Award georganiseerd. De winnaar won een geldprijs t.w.v. 10.000 euro en droeg een jaar lang de titel muziekambassadeur van Rotterdam. Vanaf 2017 organiseert Music Matters geen eigen talentenjacht meer en wordt de stimuleringsprijs gekoppeld aan De Belofte.

Samenwerking
Marianne van de Velde, directeur Music Matters licht toe: “In 2016 vierden we het 10-jarig jubileum van de Music Matters Award. Tien jaar lang hebben we mooie muziekambassadeurs (denk aan Sabrina Starke, Ntjam Rosie) gecoacht en muzikaal verder gebracht. Na tien jaar is het een mooi moment om een nieuwe weg in te slaan. Door de krachten met Popunie te bundelen en één prijs voor opkomende artiesten te promoten denken we dat dit nog meer impact zal hebben. En natuurlijk blijven we Rotterdams opkomend talent stimuleren richting een professionele muziekcarrière.”

Ook Martin Scheijgrond, directeur Popunie is enthousiast: “Ik ga altijd uit van eigen kracht en ik geloof in functionele samenwerking op gebieden waar je elkaar kunt versterken. Liefst in kleine verbanden, zodat de snelheid en doeltreffendheid gegarandeerd zijn. Wij zijn een samenwerkingspartner bij uitstek met als doel de Rotterdamse popmuziek te ontwikkelen, promoten en stimuleren. De samenwerking met Music Matters is hier een mooi voorbeeld van.”

Wil jij kans maken op de geldprijs van 10.000 euro, een coachingstraject en een Rotterdam Music Award? Schrijf je dan hier in voor de Sena Grote Prijs van Rotterdam.

Copyright foto: Eric van Nieuwland