Crying Boys Cafe toegevoegd aan Popunie Live @ Motel Mozaique programma

Popunie-Live-poster-2015We melden al eerder dat Popunie Live drie Rotterdamse acts heeft staan op Motel Mozaique. Met gepaste trots voegen we daar op de valreep nog een vierde aan toe; de heren van Crying Boys Cafe zullen vrijdagmiddag 10 april optreden op het Schouwburg podium.

Crying Boys Cafe haalt naar eigen zeggen haar inspiratie uit oude blues en exotische pop uit de jaren ’80, tot indie avantgarde van nu. Naast Crying Boys Cafe, treden The Cosmic Carnival, De Likt en Half Way Station op. De laatste drie staan allemaal op de zaterdag geprogrammeerd.

Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie ontwikkeld is met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici in de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op zes spraakmakende festivals als Metropolis, Oerol en dus ook Motel Mozaique.

Extra informatie
Vrijdag 10 april
15.20 u Crying Boys Cafe @ Schouwburgplein (gratis te bezoeken)

Zaterdag 11 april
12.30 u – The Cosmic Carnival @ Schouwburgplein (gratis te bezoeken)
16.30 u – De Likt @ Schouwburgplein (gratis te bezoeken)
21.15 u – Half Way Station @ Paradijskerk (festivalticket nodig)
Tickets: zie hier

Zie ook de Popunie Live pagina en het facebook event. Bekijk hieronder wat je kunt verwachten:

Dog Food

artworks-000106553988-edt1al-t500x500Juan, y las Aventuras de los Pensamientos Policefálicos
cassette-ep / download-ep
garagepop / psychedelica
Coaster Records

Oké, even in de ouwelullen-stand. Iedereen die ooit in aanraking is gekomen met een puber (of er zelf een geweest is), kent dat semi-sarcastische, ongeïnteresseerde toontje waarmee ze zich kunnen uiten en waarmee ze ouders en docenten tot de rand van de waanzin kunnen drijven. Goed nieuws, ouders en docenten: het Rotterdamse Dog Food bewijst dat dat toontje, in combinatie met charmant rammelende garagepop, tóch een genot kan zijn om te beluisteren.

Ze zullen wel zo goed als klaar zijn met puberen, de vier leden van de formatie, maar met leeftijden van zeventien á twintig kunnen we toch echt van een piepjonge band spreken. Op hun debuut-ep, die de onuitspreekbare titel Juan, y las Aventuras de los Pensamientos Policefálicos heeft meegekregen, presenteert Dog Food vier prettig rammelende tracks.

Het overgrote deel van de ep heeft een dromerige sfeer: met galmende gitaren onder die nonchalante, sarcastisch klinkende zangstem. V Dos en Juan’s Schizophrenia zijn aanstekelijke nummers, met prettige, catchy refreintjes. Be A River is eigenlijk de enige vreemde eend in de bijt, op deze track gaat Dog Food wat meer richting de punk, met onstuimige gitaren en schreeuwerige zang. Een prima nummer, maar tussen de kalmere sound van de drie andere tracks voelt het alsof je plotseling een volledig andere band hoort.

Met deze debuut-ep is het overduidelijk dat de jonge honden (ha!) van Dog Food genoeg talent in huis hebben. Het viertal maakt fijne garagepopliedjes van rond de drie minuten, die allemaal net een leuke twist hebben om de boel fris te houden. Ouders, docenten, pubers of andere muziekliefhebbers, verenigt u!

Meer weten over Dog Food? Bekijk de Facebookpagina of Bandcamp.

Joey Huisman