iET support act van Alain Clark

ieTZangeres iET verzorgt samen met haar band het voorprogramma van de komende clubtour van Alain Clark. De aftrap is op 12 april in het Patronaat in Haarlem. Daarna brengt de tour ze naar Zwolle, Arnhem, Dordrecht, Hilversum, Utrecht en Breda.

Eind februari verscheen in Nederland het album So Unreal van iET. Het album werd gisteren uitgebracht in Japan. Daarnaast brengt het in Londen gevestigde platenlabel Northern Shore Limited So Unreal op 9 juni wereldwijd uit op vinyl.

Bekijk hier een live uitvoering:

iET – Hold On Tight

Met het nieuwe album So Unreal heeft iET, in samenwerking met producer Russell Elevado, een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut hebben plaatsgevonden. Het nieuwe album heeft als thema durven dromen en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit. Op 21 februari 2014 kwam So Unreal uit. Inmiddels is iET uitgeroepen tot het nieuwe Radio 6 Soul & Jazz Talent en kreeg het album mooie recensies.

iET support-act Alain Clark
12 april Patronaat, Haarlem
18 april Hedon, Zwolle
24 april Luxor Live, Arnhem
25 april Bibelot, Dordrecht
01 mei Vorsti,  Hilversum
02 mei Tivoli, Utrecht
11 mei Mezz, Breda

Voor meer informatie bezoek je de website van iET.

Nele Mennes geeft optreden in Studio de Bakkerij

neleHaar eigen Vlaamse liederen geven stof tot nadenken. Haar poëtische hertalingen van Brel zetten zijn werk in een nieuw licht. De geboren Antwerpenaar Nele Mennes woont inmiddels in hartje Rotterdam en treedt op woensdag 9 april op in Studio de Bakkerij.

Een ontwapenend programma vol krachtige songs, waarin je wordt meegezogen, bij wegdroomt én wordt verrast. Intiem, humoristisch en smaakvol.

Nele heeft afgelopen jaar heel overtuigend de eerste prijs gewonnen op het Utrechts Kleinkunst Festival. De jury was unaniem lovend: “Nele Mennes heeft een prachtige stem. Ze begeleidt zichzelf met virtuoos pianospel en haar zelfgeschreven teksten zijn van een uitzonderlijk hoog niveau.” Het publiek was eveneens erg enthousiast: “Een programma dat onder je huid kruipt” en “Een mooie, breekbare, sterke zangeres/performer en kippenvel!”, zijn slechts een paar quotes.

De voorstelling Naakt is in België en Nederland met veel enthousiasme ontvangen. Vanachter de piano zingt Nele ontroerend, grappig, intiem en wonderschoon.

Extra informatie
Datum: woensdag 9 april
Locatie: Studio de Bakkerij, Bergweg 283, Rotterdam
Aanvang: 20:00 uur
Entree: 10 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van Studio de Bakkerij.