iET releast album nu ook in het buitenland

iET voordekunstHet album So Unreal van iET, dat eind februari in Nederland het levenslicht zag, wordt nu ook uitgebracht door een Japans en een Engels label. Het Japanse Sweet Soul Records voegt een aantal akoestische tracks toe aan So Unreal. Het album ligt vanaf 7 april in de Japanse fysieke en digitale schappen. Het in Londen gevestigde platenlabel Northern Shore Limited brengt So Unreal op 9 juni wereldwijd uit op vinyl.

Met het nieuwe album So Unreal heeft iET, in samenwerking met producer Russell Elevado, een stap gemaakt en komen elementen van soul, pop, folk, pyschedelic, funk, rock, afrobeat en zelfs jazz voorbij. De opnamen vonden plaats in studio Mokosound van iET en partner-in-crime Budy Mokoginta. Omdat Russell analoog wilde mixen werd vervolgens uitgeweken naar de SUPOW studio in Keulen, waar ook de opnamen en producties van Selah Sue en Cody Chessnut plaatsvonden. Het nieuwe album heeft als thema durven dromen en het overwinnen van angsten. De nummers balanceren op de rand van fantasie en realiteit.

Op 21 februari 2014 kwam So Unreal in Nederland uit. Inmiddels is iET uitgeroepen tot het nieuwe Radio 6 Soul & Jazz Talent en kreeg het album mooie recensies.

Voor meer informatie bezoek je de website van iET.

Let’s Jam R&B 90’s editie met: R&B Experience

LJ_AKWEB_MAARTV2Let’s Jam is nu al bijna een jaar een succesvol en uniek ‘all inclusive’ muzikaal concept met een mix van livemuziek en een te gekke afterparty met dj’s.

Bij Let’s Jam is er een grandioze open mic met de liveband van Jared Hiwat (The Voice Of Holland finalist van 2012), de sensationele vrouwelijke drummer Cecilia Adriaanse en co-hosted door Adlicious zangeres Laise Sanches. Op de open mic kunnen bekende artiesten (maar ook nieuwe, getalenteerde zanger(essen)s en muzikanten) hun skills tonen.

Ben jij één van die getalenteerde artiesten? Kom en toon jouw skills! Neem contact op via info@universalsoundprojects.nl of meld je aan het begin van de avond bij de host.

Iedere editie van Let’s Jam wordt er een artiest uitgelicht. Dit keer de groep R&B Experience bestaande uit Nigel Brown, Marvin Keerveld en Rotterdammers Jared Hiwat en Elton Kroon, bekend van de R&B Nineties Theater Tour. Zij namen toen het publiek, samen met presentator John Williams en onder andere Sharon Doorson (Fail In Love), Laise Sanches (Adlicious) en Carolina Dijkhuizen (Sister act), mee naar “a trip down memorylane”.

Met hun fabuleuze stemmen en door met dezelfde sound, look en feel van toen de nummers over te brengen, weten ze het publiek van het begin tot het eind te boeien. Voor de R&B 90’s editie van Let’s Jam kan de organisatie dan ook niet anders dan R&B Experience uitnodigen!

Na de jamsessie is het tijd voor de afterparty. Ditmaal zijn de special guests Curteez, Mixmaster J en Soundproviders.

Extra informatie
Datum: donderdag 27 maart
Locatie: Cinéma Rotterdam, Rodezand 36, Rotterdam
Aanvang: 22:00 uur
Entree: gratis tot 00:00 uur / na 00:00 uur: dames 5 euro – heren 10 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van Cinéma Rotterdam.