Popunie’s Choice playlist | november 2020

Ook voor november hebben we weer een nieuwe lijst met onze (home) office favorieten voor je klaargezet! In de Popunie’s Choice Playlist op Spotify vind je, in willekeurige volgorde, een aantal favoriete tracks gecureerd door het Popunie team!

Martin:
1. De Likt ft Jerry Hormone – Man van de Kopstoot
2. Josimar Gomes – The Black Experience
3. Apneu – Chuck Beverly
4. Gita Buhari – Broken Woman Blues
5. Golden Caves – How To Care

 

Jessica:
1. Life’s Electric – Hit Me Harder
2. MXRCXL – Who’s The Richer?
3. Angerfist & Mike Redman – Reprogrammer
4. My Own Army – Meltdown
5. Clipping – Looking Like Meat (ft. Ho99o9)

 

Judith:
1. Phillipine – Gone
2. Vypes – Brand New
3. Willem ’t Hart – This City Never Sleeps
4. Dirikteur – Moulin Rouge
5. Dragonfruit – Some Say

 

Tom: 
1.  Young Illu – Gratis
2.  Shwuaen – Hirschsprung
3.  Emma – Ik Wil Gaan
4.  Sevdaliza – Bebin
5.  The Velvet Underground – Venus In Furs

Yemima:
1. Black Wolture – Right With It
2. Zack Ink – Rules
3. G-no – Zonnestraal
4. Luka – Numbers
5. Hugh Mundell – Book Of Life

Lisanne
1. Lucky Blue – Alone
2. Liza Weald – The Night’s Dwealing
3. Dirikteur – Quarantaine Dreaming
4. Rum For Breakfast – Think About You
5. Harry Styles – Golden

Volg ons op Spotify voor meer muziek uit Rotterdam!

Let’s get digital met de Rotterdamse Popweek 2020!

Rotterdam blinkt uit in creativiteit en muzikaliteit, waardoor de Popweek in 2019 uitgegroeid is tot een tiendaags spektakel waarin ruim 800 acts optraden op 230 events verspreid over 126 locaties in de hele stad. Een Popweek zoals vorig jaar is dit jaar vanwege Covid-19 logischerwijs niet mogelijk, maar de Rotterdamse popscene verdient het meer dan ooit om in de schijnwerpers te staan. Daarom gaan we ook dit jaar door met de Popweek!

Rotterdamse Popweek 2020 – Let’s Get Digital! 
De achtste editie van de Rotterdamse Popweek gaat op woensdag 25 november van start. Van woensdag 25 t/m zondag 29 november zetten we de muziekscene in de stad in de spotlight. Dit doen we met een aantal Popweek Specials die voornamelijk in een digitale of coronaproof vorm zullen plaatsvinden. De specials die we nu alvast kunnen bevestigen zijn:

Woensdag 25 november: Meet The Pro – Inside The Programmer’s Mind @ Roodkapje
Op woensdag 25 november starten we de Rotterdamse Popweek met een nieuwe Meet The Pro sessie! We zijn dan te gast bij de creatievelingen van Roodkapje Rotterdam en gaan in op de vraag: wat is de mindset van een programmeur wanneer hij/zij acts boekt? Meer info vindt je hier.

Vrijdag 27 november:  The Kelly Family thema-avond @ Attent
Broedplaats Attent organiseert een thema-avond rondom de vermaarde Kelly Family. De artiesten treden op in de geest van The Kelly Family. Verwacht dus geen covers, alhoewel dat niet uitgesloten is. Attent ziet The Kelly Family als één van de grootste counterculture en spirituele muziekgroepen van de 20e eeuw. Het bijzondere is dat het hun ook is gelukt om in het collectief bewustzijn door te dringen.

Tijdens deze avond treden o.a. de volgende artiesten op:

– Daryl Grootfaam (spoken word artiest/zanger)
– Willie Darktrousers (volkszanger)
– Mowa (experimentele gospel)
– DJ Wanneer

Zaterdag 28 november: Eighty5ive x Club Talks @ Theater Zuidplein
Roffa Culture at it’s finest! Theater Zuidplein en Eighty5ive slaan de handen ineen voor een serie van vier avonden met verschillende collectieven en platforms uit Rotterdam en daarbuiten.

Samen met deze collectieven brengt Eighty5ive een avondvullend programma met muziek als rode draad. Thema’s als zelfontplooiing en female empowerment komen voorbij in een mix van talks, workshops, lokale showcases en meer. De eerste organisatie die Eighty5ive uitnodigt is Club Talks, een talkshow voor en door creatives, op 28 november in de Kleine Zaal van het gloednieuwe Theater Zuidplein.

Club Talks
Host Sammie Sedano heeft samen met DJ Slimsalabiem een talkshow op Operator. Ook organiseert hij avonden waarbij verschillende sprekers uit de creatieve scene aanschuiven, aangevuld met livemuziek.


Eighty5ive
Eighty5ive werd eind 2011 opgericht door Daniël de Keizer. Eighty5ive begeleidt en ondersteunt artiesten en werkt verder met allerlei organisaties en bedrijven binnen muziek en de cultuursector. Eighty5ive werkt vanuit Rotterdam met artiesten als Gita Buhari, GreyHeads en Grown George, maar ook met makers als Ivan Winter. Eighty5ive verzorgt programmering, boekingen en management, maar coacht en adviseert ook.

Voor deze speciale editie pakken Eighty5ive en Club Talks groots uit. Wie er precies komen en wat je kunt verwachten? Dat is voor nu nog een verrassing, maar hier wil je zeker bij zijn!

Zaterdag 28 november: Submit Fest presents Another Now @ Baroeg (livestream)
De Rotterdamse organisatie Submit Fest gaat online met deze nieuwe Presents show. Op zaterdag 28 november, de dag dat het festival Submit Fest eigenlijk zou plaatsvinden, kun je via een livestream intunen voor een show van Another Now, live vanuit Baroeg.

Another Now is geen onbekende meer voor de meesten. Het is inmiddels al twee jaar geleden dat ze succesvol op het podium stonden bij Submit Fest als talentband. De band weet dan ook een breed publiek aan te spreken met hun krachtige riffs, vocals en sfeervolle melodieën. De stream is te volgen via https://www.twitch.tv/baroeg.

De muzieksector is dit jaar hard getroffen door de coronamaatregelen. Maanden na de eerste maatregelen staan muziekevents nog steeds voornamelijk stil en is steun nog steeds ontzettend hard nodig.

Toch heeft de sector dit jaar laten zien dat creativiteit te allen tijde doorgaat. Er werd nieuwe muziek gecreëerd en er zijn mooie initiatieven ontstaan. Via livestreams als ook live, met concerten binnen de maatregelen die vooral laten zien hoeveel passie en liefde er voor de muzieksector is.

Daarom heeft de Popunie dit jaar ingezet op het actief supporten van de Rotterdamse muziekscene en worden initiatieven die in deze coronatijd door kunnen gaan gesteund. Meer Popweek Specials worden binnenkort bekend gemaakt. Stay tuned!