Popunie’s Choice Playlist | september

September is begonnen en dit betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe lijst met onze (home) office favorieten! In de Popunie’s Choice Playlist op Spotify vind je, in willekeurige volgorde, een aantal favoriete tracks gecureerd door het Popunie team!

Martin:
1. Oliver Oat – Hearts Of Man
2. Lewsberg – Through The Garden
3. Luwten – Airport
4. Certain Animals – Truth
5. Jaskelis – Rollercoaster

 

Jessica:
1. Distant – Hellmouth
2. Hawser – Snowblind
3. Karvel – Running Slow, But Never Dry
4. Left In Suspense – The Moon
5. 10 Years – The Shift

 

Judith:
1. Liza Weald – Take You Home
2. Port Patrol – Moonlight
3. Dirikteur – Quarantaine Dreaming
4. Vypes – Nightlife
5. Dragonfruit – Some Say

 

Tom: 
1. Michel Banabila – Heavy Gravity
2. Certain Animals – Love Space & Time
3. X-Enia – Noone
4. Lone Wolf – Can’t Stop You Anyway
5. Joolz – Mad, Bad And Dangerous To Know

 

Yemima:
1. Anj –  Run Away
2. Lavils – Gotta Go
3. Jairzinho, Quesswho – Ariel
4. Equalz – Ring Ring
5. Lil Baby – The Bigger Picture

 

Volg ons op Spotify voor meer muziek uit Rotterdam!

Maak kennis met de GPR finalisten uit de categorie hiphop!

Op vrijdag 18 september vindt in BIRD de finale plaats van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Hiphop. Van al het Rotterdams talent dat zich heeft aangemeld, hebben onderstaande vijf acts zich weten te plaatsen voor de finale. Weten wat je kunt verwachten als je meekijkt tijdens de livestream? Lees dan snel verder en maak kennis met de finalisten in de categorie Hiphop!

T I Z I A N A 
Tiziana is een 22-jarige Rotterdamse artiest. Op school en in haar kamer schreef zij altijd gedichten in haar schriften. Dit hield ze puur voor zichzelf. Toen haar oma kwam te overlijden heeft Tiziana een nummer speciaal voor haar geschreven. Dit had zij toen op haar Facebook gedeeld. Hierop kreeg zij veel positieve reacties. Vooral berichtjes dat ze dit moest voortzetten. Zo gezegd, zo gedaan; Tiziana begon met teksten schrijven op beats die zij vond op YouTube. Dit deed ze in eerste instantie Engelstalig. Na veel feedback is zij in 2018 overgestapt naar Nederlandstalige rap.

FABZ Pi
FABZ Pi verliet op 16-jarige leeftijd zijn huis in Ethiopië om zijn profvoetballer’s droom waar te maken. Helaas raakte hij gewond aan zijn knie en werd hij gedwongen om het voetballen op te geven. Zo vond FABZ Pi zijn passie voor muziek, aangezien het een lichtpuntje was in de donkere tijden waar hij doorheen moest gaan na zijn blessure.

Dirikteur 
Dirikteur is een 26-jarige artiest die zich in korte tijd snel ontwikkelt. Zijn teksten, flow en waanzinnige vocals in combinatie met zijn uitstraling maken hem anders dan de rest. Verfrissend, iemand met zijn eigen sound! Dit jaar maakt hij zijn opmars in de Nederlandse scene. Hij sleept de ene samenwerking na de andere in de wacht. Dit belooft veel goeds, des te meer reden om hem in de gaten te houden!

Bkk
Soepele ritmes met zoete klanken en het gevoel van zachtheid. De muziek van Bkk is een uitnodiging voor zijn lyrische wereld. De songwriter, rapper en dj verbeeldt de complexiteit van moderne liefde, nostalgie en de complexiteit van gedachten en gevoelens in een instabiele en hectische wereld.

Copyright foto’s: Jasper Mol (Bordoo Creations)

Giatherapper
Muziek is alles voor Giatherapper. Geen enkele opleiding heeft ooit de interesse in hem kunnen wekken. Hij heeft maar één passie en dat is alles wat met muziek te maken heeft. Zo schrijft en mixt en mastert hij zijn eigen nummers en maakt hij de bijpassende coverart voor zijn muziek.

BIRD
Net zoals vorig jaar vindt hier de finale van Hiphop plaats. Diepgeworteld in de jazz, maar met vertakkingen als soul, funk, hiphop en elektronica is podium, club en restaurant BIRD dé plek voor de culturele alleseter.

Ook al gaat alles er door corona dit keer anders uit zien, we gaan keihard ons best doen om er weer een geweldige show van te maken op vrijdagavond 18 september.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam

De Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam wordt georganiseerd door de Popunie en is dè muziekcompetitie voor muzikaal talent in Rotterdam. Alle finales worden in één weekend georganiseerd, op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september.

Alvast inluisteren voor de finales? Check de Spotify-playlist!