Popunie’s Choice playlist | december 2020

Nog eventjes en dan is 2020 alweer voorbij. Ook deze feestmaand ziet er, vanwege de nog steeds geldende gedeeltelijke lockdown, anders uit. Gelukkig kunnen we nog wel van muziek genieten. We hebben weer een nieuwe lijst met onze (home) office favorieten voor je klaargezet. In de Popunie’s Choice Playlist op Spotify vind je, in willekeurige volgorde, een aantal favoriete tracks gecureerd door het Popunie team!

Martin:
1. Josimar Gomes – The Black Experience
2. Jopie Parlevliet – Tebbie Nou Op Je Muil?!
3. Rats On Rafts – A Trail Of Wind And Fire
4. Froukje – Licht en Donker
5. Phil Lynott – Old Town

 

Jessica:
1. Distant – Dawn of Corruption
2. Voidcrawler – Certain Fatality
3. Willem ’t Hart – Not That Guy ft. Kay Slice
4. Nana M. Rose – November
5. Love and Death – Down

 

Judith:
1. Bkk – Come To Me
2. Lucky Blue – Do It All (Again)
3. Le Motat – Denk Niets
4. Eusebio – Van Niets
5. Parish Boy – Off Guard

 

Tom: 
1. The Afterveins – The Trouble
2. Duvel Duvel – Bun Arrogant
3. Johnny Kidd & The Pirates – Shakin’ All Over
4. MXRCXL – Who’s The Richer?
5. Giant Eagles – Put One In The Chamber

Yemima:
1. Kaascouse & Remsst – Gooi Jezelf Weg
2. Naaz – Taped
3. Lavils – Don’t Get It
4. Broederliefde – Meisje Je Weet
5. Kaywht – 11:30 Interlude

Lisanne
1. Froukje – Ik Wil Dansen
2. Naaz – Mute Love
3. Left In Suspense – The Moon
4. Rum For Breakfast – WithoutXpectations
5. James Smith – I Don’t Wanna Know

Volg ons op Spotify voor meer muziek uit Rotterdam!

Dien nu je plannen in voor Popunie Music Support / Export 2021!

Ook in 2021 heeft de Popunie weer drie supportregelingen voor muzikanten, podia en festivals ontwikkeld. Talentontwikkeling, doorstroming en verlevendiging door livemuziek zijn onze rode draad. Daar kan geen pandemie tegen op. We hebben hiervoor drie projecten ontwikkeld die ook in 2021 weer van kracht zijn: Music Support Rotterdam, Music Export Rotterdam en Music Support Zuid-Holland.

Op jaarbasis faciliteren we hiermee i.s.m. tientallen partners ruim 1.000 optredens van aanstormend talent. Zolang de pandemie voortwoekert kunnen ook digitale optredens en livestreams ingediend worden. De Popunie heeft fair-pay hoog in het vaandel staan en onze bijdrage moet dan ook volledig ten goede komen aan de gages van de optredende regionale muzikanten!

1. Music Support Rotterdam
Music Support Rotterdam is gericht op talentontwikkeling van popmuzikanten, door ze zoveel mogelijk te laten optreden tegen een eerlijke beloning. Tevens wordt de stad verlevendigd met livemuziek van Rotterdamse pluimage: alleen optredens van Rotterdamse artiesten komen in aanmerking!

Music Support Rotterdam staat alleen open voor aanvragers die geen structurele gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2021-2024 van de gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen:

-Regelmatige Programmering
Dit onderdeel is alleen bestemd voor muziekcafés, popups en kleine podia die op regelmatige basis (maandelijks of vaker) Rotterdamse bands/artiesten programmeren. Aanvragen voor de jaargang 2021 kunnen t/m donderdag 31 december 2020 bij de Popunie ingediend worden. De maximale bijdrage op jaarbasis bedraagt € 4.000,-.

-Incidentele Programmering
Dit onderdeel is bestemd voor ondernemers, stichtingen, broedplaatsen, labels, kleine podia en festivals, muzikanten en evenementen die een project organiseren waarop tenminste drie Rotterdamse acts geboekt worden.

Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Popunie binnen zijn. Maximale bijdrage per evenement € 1.500,-.

Lees hier alles over Music Support Rotterdam

 

2. Music Export Rotterdam
Rotterdam barst van het muzikale talent dat rijp is om de wereld te veroveren. De drempel om in het buitenland op te treden is echter vrij hoog, vanwege de kosten, de administratieve rompslomp (visa, verzekeringen, vervoer apparatuur en instrumentaria) en het veelal ontbreken van directe inkomsten.

Om de export van Rotterdamse popmuziek te stimuleren heeft de Popunie in 2014 Music Export Rotterdam ontwikkeld, dat dankzij financiële steun van de Gemeente Rotterdam sindsdien jaarlijks tot stand komt.

Lees hier alles over Music Export Rotterdam

 

3. Music Support Zuid-Holland
Ook bij Music Support Zuid-Holland snijdt het mes aan twee kanten: de beste leerervaring voor musici is zoveel mogelijk meters maken op de podia en festivals en al deze live muziek is een uitstekende manier om de regio te verlevendigen.

Music Support Zuid-Holland is van toepassing op de gehele provincie Zuid-Holland, met uitzondering van Rotterdam, en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland en Fonds 1818.

Lees hier alles over Music Support Zuid-Holland

Dus muzikanten, muziekcafés, podia, festivals, popups en broedplaatsen die in 2021 lokaal talent willen boeken, kunnen een beroep op ons doen. Zowel financieel, promotioneel, programmatisch en organisatorisch.

Check op de website onder de kopjes Artiesten en Organisatoren eerst de criteria en vul daarna het op jouw project van toepassing zijnde aanvraagformulier in en stuur dit digitaal of per post met de gevraagde documenten naar de Popunie!