FABZ Pi – Life Of Pi Season One

  • Life Of Pi Season One

  • FABZ Pi
    • Genre: hiphop, trap
    • Release-type: ep, digitaal
    • Label: self-released

FABZ Pi bracht afgelopen zomer zijn langverwachte eerste full length uit; Life Of Pi Season One. Zijn naam gonsde al jaren door de Rotterdamse hiphopscene; FABZ Pi stond zowat op elk podium van de stad, deed mee op tracks van anderen en bracht zelf ook genoeg nummers uit om een heel eigen project mee te vullen. Het was dan ook ergens wel gek dat hij pas afgelopen zomer zijn eerste full length uitbracht; de mixtape Life Of Pi Season One ziet hij dan ook als een herintroductie.

Zijn allereerste officiële wapenfeit trapt de rapper met Ethiopische roots af met een even hypnotiserend als vrolijk deuntje, geproduceerd door Loesoe. De producer tekent trouwens voor het leeuwendeel van de instrumentaties op Life Of Pi Season One. Op die introtrack wordt meteen duidelijk wat Fabio Lori ons voor wil schotelen: mellow maar melodische trap waarop hij al zingend en rappend zijn wereld schetst.

Maar dat die wereld niet altijd even rooskleurig voor hem was, blijkt uit Feel Alive, waarin hij beschrijft dat hij dankzij psychedelische drugs zichzelf uit een periode wist te halen waarin hij suïcidaal was. Deze track is dan ook een gitzwarte bladzijde van zijn verhaal, dat verder juist vrijwel alleen maar hoop en kracht uitstraalt. De wil om de struggle achter zich te laten, is bij FABZ Pi groter dan aan de grote klok hangen wat hij allemaal heeft meegemaakt, zo blijkt ook uit de brug van het nummer Prana: “You’ll have to learn to dance in the rain, because the sun will always come.”

FABZ Pi klinkt door zijn zachte en fijne stemgeluid misschien wat gereserveerd en ingetogen maar gaat in Get It Get It, een samenwerking met Nash Crebula van Green Cabin, toch volledig in beastmode, zoals je ‘m kent van Jedi, Why You Trappin’ So Hard? Met overtuigende en felle raps rijgt hij venijnig de woordspelingen aaneen, om vervolgens op Jimi Hendrix weer volop te spelen met zanglijnen midden in zijn couplet, veel te experimenteren met ad-libs en vocoders. Het geeft de productie van Kauwboy nog meer schwung dan het al had.

De track daarna is het tijd voor ouderwets hard trappen op 808’s en toetsen die doen denken aan Future’s Blasé maar daar nog zelfs op en overheen gaan. Yung Raw levert een korte maar fijne vocale bijdrage op Shimmy Shimmy.

Alleen aan de vorige alinea van deze recensie is al af te lezen hoeveel variatie er te vinden is op Life Of Pi Season One. FABZ Pi schuwt het experiment niet op deze tape en is hoe dan ook een van ‘s lands beste en veelzijdige traprappers. De titel insinueert dat er een vervolg van Life Of Pi op komst is; hopelijk hoeven we daar niet zo lang op te wachten als op deze tape.

Volg Fabzi Pi op Facebook of Instagram

Popunie Live op Baroeg Open Air 2018

Zaterdag is het weer tijd voor Baroeg Open Air, het hardste gratis festival van Nederland, georganiseerd door poppodium Baroeg. Zoals elk jaar kenmerkt Baroeg Open Air zich door de brede, underground programmering en ontspannen sfeer. Ook dit jaar presenteren we namens Popunie Live drie harde acts: niemand minder dan de Rotterdamse acts De Likt , †HE D∑ÅD CVL† en Die Nakse Bananen zullen het podium betreden.

De Likt
De Likt is een elektronica- en rapformatie uit Rotterdam. Het trio combineert italo met funky techno en electro. Rauwe raps maken het plaatje af. Hun optredens zijn een feest van energie en de charismatisch gekke frontman Simon zorgt altijd voor een show om over na te praten.

†HE D∑ÅD CVL†
Punk, hardcore en blackmetal gemixt met een dikke dosis industrial en drum ’n bass. Dat is de belofte van de †HE D∑ÅD CVL†. Meer dan een belofte is het nog niet: er is nog geen track uit en de heren hebben pas één try-out gedaan. Toch hebben wij alle vertrouwen in deze debuutshow. Kijk eens naar de leden: DJ Thrasher, eindbaas het van PRSPCT Label, skullstep legende Limewax, drummachine Lemmy van Gewoon Fucking Raggen en op bas Sjarm 13 van de hardcoreband Backfire! Deze line-up is geen cultureclash maar eerder een hokjesholocaust.

Die Nakse Bananen
Dit lokale punkinstituut kan om de haverklap voor een gekkenhuis zorgen met oplawaaien als Rotterdam Riot Rebels en Randgroepbejaarden. In 28 jaar bandhistorie hebben de Nakse overal en nergens keet getrapt, van Brazilië tot De Vlerk. Hoog tijd dus om het Zuiderpark op te schudden met hun wervelwind van bier en punk!

Popunie Live
Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici naar de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carriere in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Metropolis en Oerol, maar dus ook op Baroeg Open Air!

Klik hier voor meer Popunie Live.