Re:Freshed Orchestra, Kensington, ED en meer op Life I Live

Het Life I Live Festival beleeft dit jaar zijn derde editie. Op maandag 29 april wordt de Haagse binnenstad vanaf 19:00 uur weer ingedeeld in verschillende muziekdorpen; bijzondere locaties die stuk voor stuk in het teken staan van een eigen klankbeeld.

lifeiliveDe eerste bevestiging van Haagse bodem is singer-songwriter Ed Struijlaart (kortweg: ED). Met zijn debuutalbum Head, Heart And Handsverovert hij langzaam maar zeker de harten van de Nederlandse muziekliefhebber. Inmiddels is single nummer vijf, Deeper In Love, met regelmaat op de radio te horen. Ook speelt Kensington eind april in Den Haag. Met de huidige single Home Again wist de band ook Coldplay te overtuigen. Het jonge en talentvolle hiphop, jazz en soul gezelschapRe:Freshed Orchestra vindt haar roots binnen de muren van poppodium Grounds in Rotterdam en wist eerder dit jaar met een knallende show tijdens Noorderslag in Groningen een onvergetelijke indruk achter te laten. Singer/songwriter Anne Soldaat (Darryll-Ann) zal ook te zien zijn. Over zijn vorig jaar verschenen titelloze soloalbum schreef men niets dan lof. De laatste bekendmaking van Nederlandse bodem is het bonte wereldmuziekgezelschap van Jungle By Night, dat al festivals als Sziget en Lowlands op zijn kop zette.

Het internationale geluid binnen het programma van Life I Live Festival komt dit jaar onder andere van het driekoppige electro/indie-gezelschap We Have Band. Het uit de UK afkomstige drietal bracht onlangs haar tweede album Ternion uit en remixte eerder voor onder andere Gorillaz, Bloc Party en M83. Het Zwitsers/Duitse damesduo BOY maakt vrolijke uptempo pop, werd in 2011 ontdekt door niemand minder dan Herbert Grönemeyer en ontving het afgelopen jaar een European Border Breakers Award voor het album Mutual Friends. Voor The Good, The Bad geldt een totaal ander verhaal: het drietal is afkomstig uit Denemarken en serveert hun psych-surf muziek rauw en over de top. Wie ze dit jaar op Eurosonic in Groningen zag, heeft de overweldigende indruk vast en zeker nog in zijn gehoorgang hangen.

Extra informatie
Datum: Maandag 29 april
Locatie: diverse locaties, binnenstad, Den Haag
Aanvang: 19:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van Life I Live.

Bron: 3voor12 den haag

Sara Bonne geeft optreden in BIRD

sarabonneThe Breakfast Club zorgt voor het ultieme zondagmiddaggevoel in BIRD. Een huiskamer op locatie voor mensen die hun weekend op een prettige manier willen afsluiten of de week met de juiste toon willen starten. Iedere zondag wanneer er een concert plaatsvindt kun je eerst genieten van een heerlijke brunch en daarna van de warmste soul en jazz. Zoals de klanken van singer/songwriter Sara Bonne, die op 7 april het weekend afsluiten.

Sara Bonne is het project van de in Rotterdam woonachtige singer/songwriter Saskia Groenenberg. Haar songs zijn haar levensverhalen en vertellen over de hoogte- en dieptepunten van het leven en de liefde. Bij elk verhaal hoort een eigen sound en identiteit, daarom laat zij zich niet in één hokje plaatsen. Haar muziek is eigenzinnig en divers. Met een karakteristiek stemgeluid en rijkdom aan ideeën brengt ze een sfeervolle smeltkroes van singer-songwriter, pop, alternative en jazz met een flinke dosis ziel. In 2012 bereikte ze de derde prijs van de Grote Prijs van Zuid-Holland.

Sara Bonne klinkt persoonlijk, intens en dynamisch. Een voorproefje van haar debuutalbum Testimony was al te beluisteren op de podia van Rotown en Paradiso en haar eerste single ‘Amy’s Song’ was VPRO’s 3voor12 Hollandse Nieuwe.

Extra informatie
Datum: Zondag 7 april
Locatie: BIRD, Raampoortstraat 29, Rotterdam
Aanvang: 13.00 uur (brunch) / 15.30 uur (concert)
Entree: 5 euro

Voor meer informatie bezoek je de website van BIRD.