Help Re:Freshed Orchestra met het realiseren van nieuwe album

refres“Out with the old, in with the new.”Re:Freshed Orchestra is letterlijk toe aan iets nieuws. Iets dat het orkest dan ook heel graag wil delen met haar publiek. Achter de schermen heeft Re:Freshed Orchestra hard gewerkt aan nieuw, eigen materiaal. Na eerdere succesvolle bewerkingen van werk van artiesten als Wu-Tang Clan, Jay-Z, Fela Kuti en Nina Simone wil het orkest, onder leiding van bandleiders Alexander van Popta en Furlan Felter een nieuwe weg inslaan. “Een orkestrale benadering van soul, hiphop en funk”, zegt Alexander van Popta.

Re:Freshed Orchestra is een initiatief van Sigmar Vriesde, Alexander van Popta en Furlan Felter. Het orkest is een collectief van ervaren en talentvolle muzikanten uit Rotterdam, bestaande uit blazers, strijkers, een ritmesectie en vocalisten met cultureel diverse achtergronden en muzikale opleidingen. Het succes begon in januari 2013 toen Giel Beelen van 3FM voorspelde dat 2013 het seizoen van Re:Freshed Orchestra zou worden. En die voorspelling maakte de band meer dan waar. In 2013 speelde het collectief op 33 (inter)nationale podia waaronder North Sea Jazz Festival (Rotterdam) en de Gentse Feesten in België. Ook waren ze hoofdact op de Uitmarkt van Amsterdam, wat live werd uitgezonden door NTR op NL3 en Radio 6.

De groep is nu hechter dan ooit en daardoor een nóg sterker collectief, waarbij het orkest de diverse culturen en opleidingen heeft weten samen te brengen tot één geheel. Re:Freshed Orchestra staat letterlijk op springen van alle creativiteit en ervaringen die ze met jullie willen delen!De tracks zijn geschreven en de eerste opnames zijn gemaakt. Met jullie hulp hopen ze nu een compleet album te maken! De bandleden zijn dan ook enorm dankbaar wanneer je zou willen bijdragen aan dit project. Een bijdrage leveren kan op verschillende manieren: in de kolom op de Voordekunst pagina staat een overzicht van verschillende bijdragen die je aan het project zou kunnen doneren. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om ambassadeur van het project te worden!

Ambassadeur worden?
Dit betekent dat je niet alleen een bijdrage levert, maar dat je ook je vrienden vraagt een bijdrage te doen aan het project. Hier staat natuurlijk een extra tegenprestatie tegenover: wanneer er minimaal vijf vrienden van jou bijdragen, mag je een dag meelopen tijdens een optreden van Re:Freshed Orchestra! Zou je het leuk vinden om ambassadeur te worden? Stuur dan een mailtje of neem contact op via Facebook of Twitter.

Bedrijven
Heb je een bedrijf of ken je een bedrijf dat aan dit project een bijdrage zou willen leveren? Stuur ons dan een mailtje. Vanaf een bijdrage boven de 1000 euro gaat de band graag persoonlijk in gesprek over een passende tegenprestatie.

Bekijk hier het project op Voordekunst.nl.

Voor meer informatie bezoek je de website van Re:Freshed Orchestra.

Nieuwe track voor Rotterdamse rapper Jow

Jow - The CraziesEchte hiphop met inhoud. Jow, de nieuwe aanwinst van het Rotterdamse label Eastgarden Music, doet een flinke duit in de zak als het aankomt op het maken van gepassioneerde hiphop. Met zijn vaak diepe en rakende teksten weet Jow precies de snaren te raken, waarbij mensen die weinig  met hiphop hebben zelfs hun hoofden draaien en erkennen dat het zeer goede muziek betreft.

Op dit moment keihard werkende aan zijn eerste mixtape, is Jow (Joey den Blanken) al een flink eind op de goede route. Met labeleigenaar PSL Persoonlijk in zijn hoek, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het realiseren van deze eerste kennismaking met de ‘nieuwe Jow’.

Onlangs heeft Jow twee tracks uitgebracht en direct gepubliceerd als promo materiaal voor de aankomende mixtape. Mis dit niet, een artistieke vorm van woorden in combinatie met gevoel en passie, is wat hiphop inhoudt. Beluister de nieuwe track hier:

Jow – Naar Huis

Voor meer informatie bezoek je de website van Eastgarden Music.