Re:Freshed Orchestra en Postmen nieuwe namen voor Werfpop

refreshed602977_406440339439528_1858501636_nOp zondag 14 juli vindt de 32e editie van Werfpop plaats in de Leidse Hout. Een viertal nieuwe namen zijn toegevoegd aan de line-up van het langstlopende festival in Leiden. Een van deze namen is niemand minder dan de succesvolle act Postmen en de Rotterdamse act Re:Freshed Orchestra.

Het eerste album Documents van Postmen kwam 15 jaar geleden uit. Destijds ging het album maar liefst 100.000 keer over de toonbank, maar werd daarna nooit meer bijgeperst. In 2004 gingen de bandleden uit elkaar, maar begin dit jaar werd besloten om in de oude bezetting Postmen nieuw leven in te blazen. Op 4 mei van dit jaar besloot platenmaatschappij Top Notch Documents weer uit te brengen. Een geweldige reden om deze legendarische band terug te brengen naar Werfpop.

The Re:Freshed Orchestra is een 16-koppig orkest, bestaande uit een mix van klassiek geschoolde en autodidactische muzikanten. Zij delen hun voorliefde voor funk, soul en hiphop, en brachten een hommage aan grootheden als Jay-Z, Quincy Jones en Guru’s Jazzmatazz. Dit swingende orkest zal niemand stil laten staan!

Ook zullen het Utrechtse drum ’n’ bass-collectief Black Sun Empire en de Utrechtse punk ‘n’ roll van John Coffey zorgen voor een feestje. Alvast in de stemming komen? Luister dan naar onderstaande Spotify playlist.

Extra informatie
Datum: Zondag 14 juli
Locatie: Leidse Hout, Leiden
Aanvang: nog niet bekend
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website of de Facebook pagina van Werfpop.

Rats On Rafts feat. De Kift éénmalig op Metropolis

ratsonraftsdsc-voorkantVoor de 25e editie van het Metropolis Festival vindt er een bijzondere coproductie plaats waarbij fanfare-punkband De Kift (25 jaar samen) en post-punkband Rats On Rafts (25 jaar oud) een unieke samenwerking aangaan. Hierbij worden nummers van Rats On Rafts ‘verkift’.

Het programma is verder uitgebreid met de woestijnblues van Bombino (NE), uiterst dansbare pop van Concrete Knives (FR) en aanstekelijke garagerock van traumahelikopter en Mozes and the Firstborn. Ook  alternatieve rockband Soul Sister Dance Revolution en tijdloze popband Sunday Sun zijn aan de line-up toegevoegd. Metropolis vindt plaats op zondag 7 juli in het Zuiderpark in Rotterdam en de toegang is gratis.

Rats On Rafts featuring De Kift (NL)
Voor de 25e editie van het Metropolis Festival vindt er een bijzondere coproductie plaats waarbij het getal 25 centraal staat. De energieke, theatrale fanfare-punkband De Kift en post-punkband Rats On Rafts zijn niet alleen fan van elkaars muziek, maar zijn in 2013 ook respectievelijk 25 jaar samen & 25 jaar oud. Op Metropolis worden tijdens dit speciale, eenmalige optreden nummers van het Rotterdamse Rats On Rafts ‘verkift’.

Bombino (NE)
Omara ‘Bombino’ Moctar is een van de grootste gitaristen en artiesten uit de Sahara en Sahel regio van Afrika. Zijn bezwerende woestijnblues imponeerde ook Black Keys frontman Dan Auerbach die de productie van het nieuwe Bombino album Nomad op zich nam. Hij voorzag de blues van een poppy randje, maar zonder het pure blues-gevoel van Moctars rauwe, meeslepende gitaarspel te verliezen.

Concrete Knives (FR)
De Franse belofte Concrete Knives werd ontdekt door de Londense producer Simon Raymonde, hoofd van Bella Union. Niet veel later kwam het debuutalbum Be Your Own King op dit Britse kwaliteitslabel uit. De muziek is vergelijkbaar met die van Intergalactic Lovers en Crystal Fighters: veelal uiterst dansbare popliedjes, maar wel met een eigen smoel.

traumahelikopter (NL)
Begin dit jaar verscheen het langverwachte debuut van traumahelikopter en sindsdien kun je niet om het garagerocktrio heen. In hun muziek hoor je 60 jaar rock ‘n roll geschiedenis terug: blues, country, rhythm & blues, rockabilly, beat, punk en wave.

Mozes and the Firstborn (NL)
Vol overgave storten de jonge honden van Mozes and the Firstborn zich op het rauwere rockgenre garagerock en brachten afgelopen maart hun titelloze debuutplaat uit. Zeer geschikt voor liefhebbers van de rammelende Black Lips en de meer hitgevoelige Strokes. Spannend, gruizig en catchy.

Sunday Sun (NL)
Sunday Sun verzorgt de ideale soundtrack voor zorgeloze dagen met tijdloze popliedjes om verliefd op te worden. Kleinoden met aanstekelijke melodieën, herkenbare teksten en een positieve insteek in de klassieke traditie van de British invasion en erkende popsmeden als Tom Petty, Crowded House en The Shins, voorzien van meerstemmige zangkoortjes die de goedkeuring van The Beach Boys verdienen.

Soul Sister Dance Revolution (NL)
Met een noodgang bulderde alternatieve rockband Soul Sister Dance Revolution 2013 binnen. De tot Serious Talent gebombardeerde band speelde op Noorderslag en werd genomineerd voor een 3FM Award in de categorie Beste Rock, als enige nieuwkomer tussen de gevestigde namen. In april presenteerde de Haagse band hun debuutalbum Playground Kids en lovende recensies volgden.

Reeds aangekondigd voor de 25e editie
Eerder waren Parquet Courts (US), Jacco Gardner (NL), Twin Forks (US), Shangaan Electro (SA) en Ronnie Flex (NL) aangekondigd voor de aankomende editie van Metropolis.

Liefhebbers van het Rotterdamse popmuziekfestival Metropolis kunnen zelf het magazine van het 25-jarig jubileum gaan uitgeven. Daarvoor maken mensen een bijdrage van minimaal tien euro over via de site 1000toffemensen.nl. Lees het hele artikel hier.

Extra informatie
Datum: Zondag 7 juli
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam
Aanvang: Nog niet bekend
Entree: Gratis

Veer informatie bezoek je de website van het Metropolis Festival.