Rats On Rafts feat. De Kift éénmalig op Metropolis

ratsonraftsdsc-voorkantVoor de 25e editie van het Metropolis Festival vindt er een bijzondere coproductie plaats waarbij fanfare-punkband De Kift (25 jaar samen) en post-punkband Rats On Rafts (25 jaar oud) een unieke samenwerking aangaan. Hierbij worden nummers van Rats On Rafts ‘verkift’.

Het programma is verder uitgebreid met de woestijnblues van Bombino (NE), uiterst dansbare pop van Concrete Knives (FR) en aanstekelijke garagerock van traumahelikopter en Mozes and the Firstborn. Ook  alternatieve rockband Soul Sister Dance Revolution en tijdloze popband Sunday Sun zijn aan de line-up toegevoegd. Metropolis vindt plaats op zondag 7 juli in het Zuiderpark in Rotterdam en de toegang is gratis.

Rats On Rafts featuring De Kift (NL)
Voor de 25e editie van het Metropolis Festival vindt er een bijzondere coproductie plaats waarbij het getal 25 centraal staat. De energieke, theatrale fanfare-punkband De Kift en post-punkband Rats On Rafts zijn niet alleen fan van elkaars muziek, maar zijn in 2013 ook respectievelijk 25 jaar samen & 25 jaar oud. Op Metropolis worden tijdens dit speciale, eenmalige optreden nummers van het Rotterdamse Rats On Rafts ‘verkift’.

Bombino (NE)
Omara ‘Bombino’ Moctar is een van de grootste gitaristen en artiesten uit de Sahara en Sahel regio van Afrika. Zijn bezwerende woestijnblues imponeerde ook Black Keys frontman Dan Auerbach die de productie van het nieuwe Bombino album Nomad op zich nam. Hij voorzag de blues van een poppy randje, maar zonder het pure blues-gevoel van Moctars rauwe, meeslepende gitaarspel te verliezen.

Concrete Knives (FR)
De Franse belofte Concrete Knives werd ontdekt door de Londense producer Simon Raymonde, hoofd van Bella Union. Niet veel later kwam het debuutalbum Be Your Own King op dit Britse kwaliteitslabel uit. De muziek is vergelijkbaar met die van Intergalactic Lovers en Crystal Fighters: veelal uiterst dansbare popliedjes, maar wel met een eigen smoel.

traumahelikopter (NL)
Begin dit jaar verscheen het langverwachte debuut van traumahelikopter en sindsdien kun je niet om het garagerocktrio heen. In hun muziek hoor je 60 jaar rock ‘n roll geschiedenis terug: blues, country, rhythm & blues, rockabilly, beat, punk en wave.

Mozes and the Firstborn (NL)
Vol overgave storten de jonge honden van Mozes and the Firstborn zich op het rauwere rockgenre garagerock en brachten afgelopen maart hun titelloze debuutplaat uit. Zeer geschikt voor liefhebbers van de rammelende Black Lips en de meer hitgevoelige Strokes. Spannend, gruizig en catchy.

Sunday Sun (NL)
Sunday Sun verzorgt de ideale soundtrack voor zorgeloze dagen met tijdloze popliedjes om verliefd op te worden. Kleinoden met aanstekelijke melodieën, herkenbare teksten en een positieve insteek in de klassieke traditie van de British invasion en erkende popsmeden als Tom Petty, Crowded House en The Shins, voorzien van meerstemmige zangkoortjes die de goedkeuring van The Beach Boys verdienen.

Soul Sister Dance Revolution (NL)
Met een noodgang bulderde alternatieve rockband Soul Sister Dance Revolution 2013 binnen. De tot Serious Talent gebombardeerde band speelde op Noorderslag en werd genomineerd voor een 3FM Award in de categorie Beste Rock, als enige nieuwkomer tussen de gevestigde namen. In april presenteerde de Haagse band hun debuutalbum Playground Kids en lovende recensies volgden.

Reeds aangekondigd voor de 25e editie
Eerder waren Parquet Courts (US), Jacco Gardner (NL), Twin Forks (US), Shangaan Electro (SA) en Ronnie Flex (NL) aangekondigd voor de aankomende editie van Metropolis.

Liefhebbers van het Rotterdamse popmuziekfestival Metropolis kunnen zelf het magazine van het 25-jarig jubileum gaan uitgeven. Daarvoor maken mensen een bijdrage van minimaal tien euro over via de site 1000toffemensen.nl. Lees het hele artikel hier.

Extra informatie
Datum: Zondag 7 juli
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam
Aanvang: Nog niet bekend
Entree: Gratis

Veer informatie bezoek je de website van het Metropolis Festival.

Interview: Rockin’ Beat Events

rockin beatsSinds kort is er een nieuwe evenementenorganisatie genaamd Rockin’ Beat Events. Zij richten zich met name op dance evenementen in de omgeving van Rotterdam, waarmee ze het publiek een spectaculaire show willen meegeven, die ze nooit meer zullen vergeten. De Popunie sprak met Natasja Smeets.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?
Rockin’ Beat Events is een jonge en dynamische evenementenorganisatie opgericht door Mike Woldhuis, Marjolein van Putten en ik. Wij zijn drie studenten wonende in de omgeving Rotterdam, maar we komen alle drie oorspronkelijk uit Limburg. Met onze grote liefde voor muziek en onze passie voor het organiseren van evenementen was het oprichten van een eigen evenementenorganisatie voor ons vanzelfsprekend. In de toekomst kunnen jullie dus grote en spectaculaire evenementen van ons verwachten!

Heeft Rockin’ Beat Events iets met lokaal talent?
Wij werken heel graag samen met nieuw en lokaal talent. Via mail worden we vaak gecontacteerd en we proberen deze talenten zo veel mogelijk een kans te geven. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook onlangs een dj contest georganiseerd, waar getalenteerde dj’s streden voor een eerste plek. Onder andere Mark Sixma (producer Armada) en Dennis Waakop Reijers (The Unknown Producer of Tiësto) zaten in de jury en we hebben nog steeds contact met de dj’s die hebben deelgenomen. Zo werken we momenteel veel samen met de winnares van onze dj contest. DJ La Bree is enorm getalenteerd, heeft veel liefde voor haar vak en dus hebben wij veel vertrouwen in haar. Natuurlijk werken we niet alleen met nieuw en aanstormend talent, maar ook met grote en bekende dj’s, zoals Firebeatz, Bobby Burns en Baggi Begovic.

Vertel eens iets over jullie aankomende evenement Cirque du Dance?
Cirque du Dance vindt plaats op donderdag 27 juni in Factory 010. Het publiek kan een spetterende donderdagavond verwachten met als line-up: Firebeatz, Baggi Begovic, Bobby Burns, La Bree en Robert Silvaro. MC Ambush is de host van dit evenement. We zetten deze avond een circusachtige sfeer neer door er een hele show omheen te bouwen. Tickets en meer info zijn nu via onze website verkrijgbaar.

Staan er nog meer evenementen in de planning?
Momenteel zijn we nog druk bezig met de organisatie voor Cirque du Dance, maar er zullen hierna zeker meerdere evenementen van ons volgen, zoals nieuwe edities van onze dj contest. Houdt vooral onze website en social media pagina’s in de gaten!

Wat vind je van het Rotterdams uitgaansklimaat?
Voor een stad als Rotterdam vind ik het uitgaansklimaat te rustig. Rotterdam is in mijn ogen een wereldstad en bij dit soort steden horen grote, mysterieuze underground feesten en iedere avond wel wat te doen. Juist dit mis ik in Rotterdam. De drukte bevindt zich voornamelijk op het Stadhuisplein en dan met name op de vrijdag- en zaterdagavond. De rest van de avonden zijn redelijk rustig in vergelijking met andere steden en ook de undergroundsfeer ontbreekt.

Wat vind je de leukste club van Rotterdam?
Ik vind de Maassilo een hele mooie en vette locatie voor grote evenementen en dan vooral de Factory 010, waar je via een lift naar de zaal wordt gebracht. Deze locatie creëert een bepaalde atmosfeer die ik in de andere clubs van Rotterdam mis.

Wat is de huidige trend in het uitgaanscircuit?
Ik zie de laatste tijd veel Black Light feesten voorbij komen, waarbij iedereen in het wit gekleed moet zijn en vervolgens wordt er met neonverf kanonnen op je gespoten. Bij dit soort evenementen zie je dat het nu niet meer alleen om de muziek draait. Mensen willen iets speciaals en vernieuwend beleven , omdat er al enorm veel overeenkomstige evenementen bestaan. Een evenement met alleen een dj en muziek is tegenwoordig niet meer genoeg en organisaties zullen alle zintuigen van het publiek moeten prikkelen om op te vallen.

Heb je een favoriete Rotterdamse artiest en dansplaat?
Baggi Begovic, die uiteraard ook te zien is op ons evenement. De beste Rotterdamse dansplaat is Punk van Ferry Corsten.
Ferry Corsten – Punk

Voor meer informatie bezoek je de website van Rockin’ Beat Events.

Social media: Facebook en Twitter.