Rats On Rafts & De Kift presenteren op 21 oktober nieuw album in BAR

kiftDrie jaar geleden op het 25-jarige jubileum van het Rotterdamse Metropolis Festival mochten wij voor het eerst kennismaken met de bijzondere samenwerking tussen De Kift en Rats On Rafts. Aan de ene kant een zootje oude rotten uit de Zaanstreek die dankzij een arsenaal aan schetterende blazers, ongetemde verbeeldingskracht en haast sacraal voorgedragen poëzie zogeheten ‘fanfarepunk’ maakt, uniek is in zijn soort. Aan de andere kant de meest venijnige, tot de tanden bewapende post-punkmoloch van de havenstad.

Twee jaar na de Europese doorbraak met het overrompelende Tape Hiss heeft de rattenplaag zich verder verspreid over de rest van Europa. Na talloze shows in binnen- en buitenland bevinden de Rats zich momenteel in bloedvorm.

Tijdens deze gezamenlijke optredens interpreteren De Kift en Rats elkaars respectievelijke catalogi. De resultaten zijn vaak verrassend, doch tekenend voor de diepgewortelde verwantschap tussen de twee bands. Zo werd Dit Schip door De Kift als antwoord op Powder Monkey geschreven, en zelfs dán klinkt de muziek onmiskenbaar als De Kift.

Inderdaad, een dergelijk vruchtbare samenwerking verdient het om nóg verder onderzocht te worden. De Kift en Rats On Rafts brengen dit jaar samen een album uit bij het illustere Britse kwaliteitslabel Fire Records. Afgaande op het verbluffende Last Day On De Zon versmelten De Kift en de Rats nu nóg verder in elkaar dan voorheen.
Na afloop verzorgt Vuurwerk een aftershow in BAR. Deze elektronica/dance act smeedt ambient, breakbeat, dub, minimal techno en industrial tot een geheel eigen genre.

Extra informatie
Datum: Vrijdag 21 oktober
Locatie: BAR, Schiekade 201, Rotterdam
Zaal open: 21.30 uur
Aanvang 22.00 uur
Entree:  €10,- (ex. 1,50 servicekosten) | tickets via rotown.nl en motelmozaique.nl/concerts.

Het Facebookevent vind je hier.

Investeer in Talent: Sambayá

12973153_1771356203094969_115361672406614735_oDe Spaans/Nederlandse groep Sambayá heeft een crowdfundingcampagne opgezet om hun tweede album O Norte Do Norte (‘The North Of The North’) te realiseren.

Sambayá is het muzikale project dat Miguel Rubio startte in 2007. Al een tijd lang had hij gewerkt aan het schrijven van liedjes en wilde met het project deze liedjes uitwerken en opnemen en live spelen. Hij begon daarmee in de clubscene van Madrid. Na een aantal jaren optredens te hebben gedaan in heel Spanje, nam Sambayá hun eerste album Sei Lá op, geproduceerd door bekende Spaanse producer Josete Ordoñez en deels gefinancierd met crowdfunding.

Miguel verhuisde naar Rotterdam en promootte vanuit daar het album in heel Noord-Europa, waar het goed werd ontvangen. In Rotterdam ontmoette hij vier nieuwe muzikanten, die het project een interessante richting geven. Sambayá bestaat nu uit: Miguel Rubio (vocalen en gitaar), Julio Martín (piano/toetsen en achtergrondzang), Rodrigo Parejo (fluit), Rafael Morales (bas), Luis Mora (drums). Ze speelden inmiddels al shows in heel Europa en schreven nieuwe liedjes, die ze nu graag willen vastleggen op een tweede album: O Norte Do Norte.

Om de productie van het album te kunnen financieren, verzamelden zij zelf al de helft van het geld bij elkaar. Daarnaast proberen zij nog €2700,- bij elkaar te verzamelen via crowdfundingsplatform Verkami. Hier vind je hun pagina.

Wil je meer weten over Sambayá? Check dan hun website en volg ze op Facebook voor het laatste nieuws over shows en natuurlijk de campagne.