Nieuwe track voor Rotterdamse rapper Jow

Jow - The CraziesEchte hiphop met inhoud. Jow, de nieuwe aanwinst van het Rotterdamse label Eastgarden Music, doet een flinke duit in de zak als het aankomt op het maken van gepassioneerde hiphop. Met zijn vaak diepe en rakende teksten weet Jow precies de snaren te raken, waarbij mensen die weinig  met hiphop hebben zelfs hun hoofden draaien en erkennen dat het zeer goede muziek betreft.

Op dit moment keihard werkende aan zijn eerste mixtape, is Jow (Joey den Blanken) al een flink eind op de goede route. Met labeleigenaar PSL Persoonlijk in zijn hoek, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het realiseren van deze eerste kennismaking met de ‘nieuwe Jow’.

Onlangs heeft Jow twee tracks uitgebracht en direct gepubliceerd als promo materiaal voor de aankomende mixtape. Mis dit niet, een artistieke vorm van woorden in combinatie met gevoel en passie, is wat hiphop inhoudt. Beluister de nieuwe track hier:

Jow – Naar Huis

Voor meer informatie bezoek je de website van Eastgarden Music.

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland line-up Sena Talent Stage met o.a. The Afterveins

BFZH SFEER 2013Na het succes van vorig jaar wordt het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland weer versterkt met een tweede poppodium mogelijk gemaakt door SENA en ingevuld door De Popunie. De Sena Talent Stage powered by Popunie met o.a. The Afterveins, All For Nothing en De Likt.

Line-up Sena Talent Stage bekend!
SENA (Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten), het zusje van het bekendere BUMA, draagt haar steentje bij in de promotie van de Nederlandse muziek scene op meerdere bevrijdingsfestivals, waaronder in Rotterdam! Lokaal (on)bekend talent presenteert zich hierop met de meest uiteenlopende muziekstijlen, zoals Bellita Carol (urban), The Afterveins (psychedelic new wave), Bermuda Square (indierock) en De Likt (disco/elektro). Hiernaast is er een speciaal optreden van Orchestre Partout, bestaande uit vluchtelingen uit de hele wereld. Het complete programma dat de Popunie hiervoor heeft aangedragen:

Bellita Carol: De unanieme winnaar van de Grote Prijs van Rotterdam 2013 in de categorie Urban opent het podium. Een sprankelende singer-songwriter met een passie voor gospel, jazz en soul, maar ze is ook niet vies van een reggaetwist.
Liar’s Dice: De nr. 1 boozerockband, oftwel vuige blues rock’n’roll met een zweem van punk, zal hun thuisstad flink opschudden. Winnaars van Het Plaatje van Rotterdam 2013.
All For Nothing: Als iedereen is opgewarmd zal deze hardcore punkband hier nog een schepje boven op doen. Met hun snelle, melodische hardcore en meeslepende zang van de frontvrouw toerden ze al van Europa tot Azië.
The Sweet Release Of Death: Dit trio speelt puntige, pakkende nummers, die ergens tussen noise, alternatieve pop, wave en nu-gaze uitkomen. Niet voor niets staan ze ook op Motel Mozaique.
Bermuda Square: Is een vierkoppige Rotterdamse band die menig poppodium omtoverde tot danszaal met hun energieke performance vol catchy riffs en funky basloopjes. The Smiths sound in een hedendaags The Drums jasje.
The Afterveins: Wonnen vorig jaar de Grote Prijs van Rotterdam in de categorie Bands en dit jaar kwam hun volprezen debuutalbum uit. Het Rotterdamse psychedelic wave trio is goed op weg met o.a. een optreden op Motel Mozaique en een tour door Frankrijk en België.
De Skaggerz: Zes jonge honden die garant staan voor een dampend feestje van pompende reggae, ska, hiphop en punk!
De Likt: Zal de dag goed afsluiten met hun mix van electro, italo, disco, oldskool house en rap! De Likt staat voor gelikt met een vuig randje, een aparte mix van muziekstijlen, live synthesizers en een feest op het podium!

De EUR en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF presenteren: Orchestre Partout 
Deze bijzondere band, ooit opgericht in een asielzoekerscentrum, bestaat uit asielzoekers en vluchtelingen uit de hele wereld. In een nieuwe omgeving, bevrijd van oorlog en onderdrukking, is muziek voor de bandleden een universele taal die cultuurverschillen overstijgt. In 2012 won het orkest ‘De Gouden C’, uitgereikt door het fonds Cultuurparticipatie voor het meest inspirerende project. Orchestre Partout wordt geïntroduceerd door Henry Greenfield, voormalig vluchteling uit Liberia die met steun van het UAF afstudeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het UAF steunt al 65 jaar vluchtelingen bij hun studie en carrière. Een fantastisch initiatief dat bij uitstek thuis hoort op het Bevrijdingsfestival.

18e editie Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam
Eerder maakte de organisatie van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland bekend dat op 5 mei in Rotterdam Gers Pardoel, Michael Prins, BrandWerk, Bongo Botrako en finalisten van de Kunstbende op de planken staan. Binnenkort worden de laatste namen bekend gemaakt!

Voor meer info en updates over de line-up van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland ga je naar de site.