Rotterdamse rapper Jow brengt derde track uit

jow niet meer samenHet gaat goed met de Rotterdamse rapper Jow (Joey den Blanken). Begin dit jaar is hij aangesloten bij het Rotterdamse hiphop collectief Eastgarden Music en momenteel is Jow hard op weg om naam te maken in de Randstad. Met de release van zijn derde track, die hij in samenwerking met Kr!s (Chris Bakker) maakte, begint Jow zijn sporen in de Rotterdamse hiphopscene flink na te laten.

Niet Meer Samen, gemasterd door PSL Persoonlijk, is pure romantiek voor de oren. Hiphop met een flinke dosis passie. “Ik probeer mijn pijn letterlijk te vertalen op het papier, elke emotie mag eruit zodra ik bezig ben met muziek.” Aldus een gepassioneerde Joey den Blanken.

Aan de inhoud ligt het niet; qua tekst is het een ijzersterk nummer dat menig persoon een goede terugblik kan geven over pijn en leed uit het verleden. Het refrein wordt verzorgt door Kr!s, een opkomend talent uit Rotterdam met de kunde van hiphop en zang. Twee creatieve geesten bij elkaar gebracht door PSL Persoonlijk, met als uitkomst een heerlijk nummer.

Jow – Nooit Meer Samen (feat. Kr!s)

Voor meer informatie bezoek je de website van Eastgarden Music.

Hiphopavond in Worm met Phili ’n Dotz en Brandwerk

Phili-wormOp zaterdag 3 mei wordt WORM omgetoverd in een hiphop walhalla pur sang. Vanuit UK komen Phili ’n Dotz Rotterdam onveilig maken, met als voorprogramma BrandWerk.

In samenwerking met een paar UK hiphop legends, waaronder Skinnyman en Pheonix Da Icefire, dropte Phili in 2013 hun eerste LP. En nu is het alweer bijna tijd voor hun nieuwe album, dat dit jaar nog zal uitkomen.

Si Phili is al een tijdje bezig. Als ex lid van Phi Life Cypher verscheen hij op de track “Clint Eastwood” van Gorillaz ‘G-Sides’. Deze versie kwam alleen uit in Japan maar had begin 2002 zijn internationale release.

De pas 21-jarige Dotz timmert ook goed aan de weg. Hij heeft al menig UK rapbattle op zijn naam staan en is niet vies van een beetje freestyle. De samenwerking tussen deze twee heren is dan ook geen toeval geweest.

In het voorprogramma staat niemand minder dan BrandWerk (oud finalist van de Grote Prijs van Zuid-Holland). Deze lieden zijn er op gebrand om WORM in vuur en vlam te zetten en doen hun naam wat dit betreft zeker eer aan. Ze hebben reeds de DNAMC Award voor ‘Beste groep’ in ontvangst mogen nemen en zowel het Eendracht Festival in Rotterdam als de Iron Mic contest in Eindhoven weten te winnen. Afgelopen zomer stonden ze o.a op het Zeehelden Festival, Solar Festival, Magneet festival en Boomdox festival.

Mocht je later op de avond nog een dansje willen wagen, dan wordt hier ook voor gezorgd. TEV draait de avond aan elkaar en draait achteraf als uitsmijter nog een dikke hiphopset.

Extra informatie
Datum: 3 mei
Locatie: WORM, Boomgaardstraat 71, Rotterdam
Entree: 9 euro vvk
Website: www.worm.org

Bekijk hier het facebook event