Popunie Live op The Life I Live Festival met Diona Fox & Her Ragdolls en Balcony Players

Balcony Players

Balcony Players

Popunie Live gaat dit jaar voor het eerst de samenwerking aan met The Life I Live in Den Haag! Het festival vindt plaats op verschillende locaties in de Haagse binnenstad op 26 en 27 april. Met Popunie Live presenteren wij de twee sterke Rotterdamse acts; Diona Fox & Her Ragdolls en Balcony Players.

In 2013 ontwikkelde de Popunie het concept Popunie Live met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici in de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Metropolis, Oerol, Baroeg Open Air en Motel Mozaique, maar dit jaar dus ook voor het eerst op The Life I Live. In samenspraak met de programmeurs van The Life I Live presenteren we deze editie Diona Fox & Her Ragdolls en Balcony Players.

Diona Fox & her Ragdolls

Diona Fox & Her Ragdolls

Diona Fox & Her Ragdolls
bestaat uit drie gedreven muzikanten rondom Karin Canters en stond in 2014 al in de finale van de Sena Grote Prijs van Rotterdam. Een energieke formatie, strak in pak en een classy-dress met een liveshow die er harder in knalt dan je dubbele espresso op maandagochtend.

De nomadic folk band Balcony Players begon, zoals de naam doet vermoeden, met het geven van otpredens op hun balkon. Inmiddels zijn ze de hele wereld over geweest en staan ze garant voor feest! We zijn dan ook blij dat we ze op The Life I Live mogen presenteren.

The Life I Live is beide dagen gratis toegankelijk.

Diona Fox & Her Ragdolls
26 april | 19.00 u |Noordeinde

Balcony Players
27 april | 15.45 u | International stage

Voor meer informatie ga je naar de website van The Life I Live of het Facebookevent.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2017 maakt ijzersterke line-up Sena Talent Stage bekend

12657280_1108126569220227_2747217884419935576_oOp 5 mei is er in Het Park (aan de voet van de Euromast) van 12:30 tot 23:00 uur een divers gratis toegankelijk programma van muziek, debat en workshops voor alle leeftijden. Het programma van het tweede podium van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland is bekend. Op de Sena Talent Stage powered by Popunie staat lokaal talent in uiteenlopende genres geprogrammeerd. Een ijzersterke line-up met o.a. Jaskelis, Order Of The Emperor, Sevn Alias, Jo Goes Hunting, GOLD en The Jerry Hormone Ego Trip.

Tijdens Bevrijdingsfestival Zuid-Holland zijn er twee podia met diverse artiesten. Naast het hoofdpodium is er de Sena Talent Stage powered by Popunie en daarop worden talentvolle artiesten geprogrammeerd, die net voor of na het punt van doorbreken staan.

Sena Talent Stage
Het podium wordt geopend door Daimy Lotus, die vorig jaar de titel 3FM Serious Talent met haar single Cannonball in de wacht sleepte. Als een van de uitblinkers bij de Sena Performers POPnl Awards 2016 presenteren we deze artiest van harte aan het Rotterdamse publiek.

Na deze veelbelovende openingsact is het de beurt aan de muzikale duizendpoot Jo Goes Hunting, die staat voor superspannende popmuziek door een retrofuturistische lens.

Ook de winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016 zijn dit jaar vertegenwoordigt op de Sena Talent Stage. Zangeres Jaskelis, die de prijs in categorie Urban op haar naam schreef, en rockformatie Order Of The Emperor (winnaar categorie Bands) zullen beiden een optreden verzorgen.

De liefhebbers van pittige surfrock kunnen hun hart ophalen bij Iguana Death Cult en de band GOLD staat klaar om het publiek te trakteren op een genre dat de muziekredactie van de New York Times omschreef met de term “serenely intense near-metal”.

Local hero The Jerry Hormone Ego Trip neemt de afdeling nederbeat voor zijn rekening, terwijl de dames en heren van The Cosmic Carnival hun door velen geroemde samensmelting van muzikale invloeden – zoals americana, soul, 70s rock nuggets en psychedelische pop – ten gehore zullen brengen.

De rapformatie Rotterdam Airlines: Sevn Alias, Jairzinho en Kevin en de Rotterdamse house-goeroe’s Nino & Frankie zijn de laatste twee acts van het Sena Talent Stage en staan garant voor een feestelijk, dansbaar en spetterend slotakkoord.

Maar er is nog veel meer
Van 12.30 uur tot 23.00 uur is er een divers programma van muziek, debat en comedy voor alle leeftijden. De winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016 in de categorie Singer/Songwriter, Wouter Mol, zal bijvoorbeeld zijn prachtige songs laten horen. Naast muziek is er een uitgebreid inhoudelijk programma. Zo kunnen bezoekers in gesprek met oorlogsveteranen bij Veteranen Speeddaten of deelnemen aan een van de debatten georganiseerd door Stichting Lokaal.

De finalisten van de wedstrijd Kunstbende Zuid-Holland staan ook dit jaar weer klaar om een zinnenprikkelende voorstelling te vertonen en bijzondere snuisterijen en producten met een verhaal vind je op de Original Market. Er is uiteraard ook een kinderprogramma voor de jongste bezoekers en een uitgebreide food court.

Extra informatie
Datum: donderdag 5 mei, Bevrijdingsdag
Locatie: Het Park (aan de voet van de Euromast)
Aanvang: 12.30 uur
Entree: gratis
Facebookevent

Kijk voor het volledige programma op de website van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en volg het festival via Facebook en Instagram.