Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2017 maakt ijzersterke line-up Sena Talent Stage bekend

12657280_1108126569220227_2747217884419935576_oOp 5 mei is er in Het Park (aan de voet van de Euromast) van 12:30 tot 23:00 uur een divers gratis toegankelijk programma van muziek, debat en workshops voor alle leeftijden. Het programma van het tweede podium van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland is bekend. Op de Sena Talent Stage powered by Popunie staat lokaal talent in uiteenlopende genres geprogrammeerd. Een ijzersterke line-up met o.a. Jaskelis, Order Of The Emperor, Sevn Alias, Jo Goes Hunting, GOLD en The Jerry Hormone Ego Trip.

Tijdens Bevrijdingsfestival Zuid-Holland zijn er twee podia met diverse artiesten. Naast het hoofdpodium is er de Sena Talent Stage powered by Popunie en daarop worden talentvolle artiesten geprogrammeerd, die net voor of na het punt van doorbreken staan.

Sena Talent Stage
Het podium wordt geopend door Daimy Lotus, die vorig jaar de titel 3FM Serious Talent met haar single Cannonball in de wacht sleepte. Als een van de uitblinkers bij de Sena Performers POPnl Awards 2016 presenteren we deze artiest van harte aan het Rotterdamse publiek.

Na deze veelbelovende openingsact is het de beurt aan de muzikale duizendpoot Jo Goes Hunting, die staat voor superspannende popmuziek door een retrofuturistische lens.

Ook de winnaars van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016 zijn dit jaar vertegenwoordigt op de Sena Talent Stage. Zangeres Jaskelis, die de prijs in categorie Urban op haar naam schreef, en rockformatie Order Of The Emperor (winnaar categorie Bands) zullen beiden een optreden verzorgen.

De liefhebbers van pittige surfrock kunnen hun hart ophalen bij Iguana Death Cult en de band GOLD staat klaar om het publiek te trakteren op een genre dat de muziekredactie van de New York Times omschreef met de term “serenely intense near-metal”.

Local hero The Jerry Hormone Ego Trip neemt de afdeling nederbeat voor zijn rekening, terwijl de dames en heren van The Cosmic Carnival hun door velen geroemde samensmelting van muzikale invloeden – zoals americana, soul, 70s rock nuggets en psychedelische pop – ten gehore zullen brengen.

De rapformatie Rotterdam Airlines: Sevn Alias, Jairzinho en Kevin en de Rotterdamse house-goeroe’s Nino & Frankie zijn de laatste twee acts van het Sena Talent Stage en staan garant voor een feestelijk, dansbaar en spetterend slotakkoord.

Maar er is nog veel meer
Van 12.30 uur tot 23.00 uur is er een divers programma van muziek, debat en comedy voor alle leeftijden. De winnaar van de Sena Grote Prijs van Rotterdam 2016 in de categorie Singer/Songwriter, Wouter Mol, zal bijvoorbeeld zijn prachtige songs laten horen. Naast muziek is er een uitgebreid inhoudelijk programma. Zo kunnen bezoekers in gesprek met oorlogsveteranen bij Veteranen Speeddaten of deelnemen aan een van de debatten georganiseerd door Stichting Lokaal.

De finalisten van de wedstrijd Kunstbende Zuid-Holland staan ook dit jaar weer klaar om een zinnenprikkelende voorstelling te vertonen en bijzondere snuisterijen en producten met een verhaal vind je op de Original Market. Er is uiteraard ook een kinderprogramma voor de jongste bezoekers en een uitgebreide food court.

Extra informatie
Datum: donderdag 5 mei, Bevrijdingsdag
Locatie: Het Park (aan de voet van de Euromast)
Aanvang: 12.30 uur
Entree: gratis
Facebookevent

Kijk voor het volledige programma op de website van Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en volg het festival via Facebook en Instagram.

 

Meer zoals dit

Mixtape in Rotown: Alternative, pop, metal, indie en house van Annika

mixtapevierkantElke donderdag draait in Rotown een Rotterdamse band de plaatjes die zij tof vinden (om op te dansen!) tijdens Mixtape. Wij laten deze bands en hun publiek alvast warm draaien in een speciale column. Deze week is het de beurt aan ANNIKA. Frontvrouw Annika Boxhoorn doet alvast een boekje open over de lievelingsplaatjes van de band.

Annika zingt al jaren bij verschillende acts en staat geregeld op het podium als mc. Van hiphop tot metal en van reggae tot house, deze zangeres geniet van alle genres.

Met haar huidige band speelt ze muziek beïnvloed door onder anderen PJ Harvey, Florence & The Machine en The Kills. Natuurlijk gaan zij enkel plaatjes draaien waarbij je of heel hard op mee wilt zingen of dansen..

De volgende track mag niet ontbreken. PJ Harvey is al jaren de koningin van het alternatieve genre. Ook is het een prima song om in het begin van de avond de toon te zetten.

Na onze optredens of repetitiedagen kan het nogal eens heel gezellig worden. Dan houden we bijvoorbeeld een bbq-feestje in de tuin van onze repetitieruimte. Deze plaat van Tama Impala doet ons denken aan een van die heerlijke zwoele zomeravonden waarop er maar geen einde aan de nacht leek te komen.

Een band dichterbij huis, waar wij fan van zijn, is zZz. Rock&roll en ontzettend dansbaar.

Vaak komen we tijdens onze thuisdraai avondjes in het gouwe ouwe tijdperk terecht. Een band als Shocking Blue is onwijs lekker om naar te luisteren en natuurlijk om op te dansen.

Eigenlijk zijn deze vier acts nog te weinig om op te noemen! Reken zeker maar op Kula Shaker, The Stooges, The Cure, Die Antwoord, Beastie Boys, Marilyn Manson, maar ook Miss Kittin. Het gaat dus echt alle kanten op. Wij hebben er zin in!

Annika Boxhoorn

Extra informatie
Datum: donderdag 13 april
Locatie: Rotown, Nieuwe Binnenweg 17-19
Aanvang: 22.00 uur
Entree: gratis
Facebook event