The Cosmic Carnival op gratis Life I Live Festival

The Cosmic Carnival (by Joyce Moes) Het programma van de vierde editie van het gratis toegankelijke Life I Live Festival in Den Haag is compleet. De teller staat nu op vijfentwintig acts staat, waaronder de Rotterdamse band The Cosmic Carnival.

Bands die te aanschouwen zijn op het Haagse festival zijn: Moss, Jett Rebel, Baskerville, Town Of Saints, Spider Rico, Monomyth, Birth Of Joy, Layla Zoe (CAN), The Baboons (B), Sugar Boy And The Sinners, Maison du Malheur, Jon Tarifa en funky dansconcept Supernatural. Eerder werden al Daryll-Ann, Taymir, Coely (B), Michael Prins, My Baby, The Skints (UK), Andy Frasco (USA) en The Silverfaces bevestigd voor het festival in de Hofstad. Zoals eerder gezegd staat de Rotterdamse band The Cosmic Carnival ook op het affiche en ook oud Grote Prijs van Zuid-Holland winnaar Atlantic Attraction is van de partij.

life i livee

Life I Live  Festival vindt dit jaar plaats vanaf 19:00 uur op vrijdag 25 april, aan de vooravond van Koningsdag, en is met zo’n 200.000 bezoekers per editie één van de grootste stadsfestivals van Nederland. Naar voorbeeld van de Gentse Feesten vinden er tijdens Life I Live overal in de Haagse binnenstad optredens plaats in de verschillende muziekdorpen, die elk hun eigen muzikale klankkleur vertegenwoordigen. Kwaliteit en talent staat hierbij centraal, waardoor muziekliefhebbers uit stad en land royaal aan hun trekken komen. Door verschillende sfeervolle ingrediënten tussen de locaties, waaronder een ‘muzieklint’, hoeft de bezoeker zich bovendien geen moment te vervelen.

Life I Live Festival wordt voor de vierde keer georganiseerd door PROOOST, de Haagse festivalorganisatie die op zaterdag 6 september eveneens de tweede editie van het Embassy Festival realiseert.

Extra informatie
Datum: vrijdag 25 april
Locatie: diverse locaties (zie hier), binnenstad, Den Haag
Aanvang: 19:00 uur
Entree: gratis

Voor meer informatie bezoek je de website van het Life I Live Festival.

Foto: Joyce Moes

Echo Grid

echo grindEventide
download-album
ambient/IDM
CRL Studios / Stereoscenic

Vorig jaar gaf Chris Anderson zijn visitekaartje af als [Aphelion] met een paar mooie releases, zoals Memento en Transmissions. Ook dit jaar ziet het er goed uit. De producer heeft ondertussen getekend bij CRL Studios en Stereoscenic waarvan Eventide nu het eerste product is. Inmiddels is zijn artiestennaam gewijzigd en gaat hij nu door het leven als Echo Grid.

Tot Eventide liet Anderson een brede stijl zien waarin hij elke keer ambient en idm wist te vervlechten. Bij deze nieuwe ep voert ambient weer de boventoon. Het lijkt geïnspireerd te zijn  door de seizoenen. Om specifiek te zijn: de overgang van de winter naar de lente. Het is namelijk alsof een plant ontkiemt uit zijn zaadje. Eerst heeft het zijn wortels genesteld in de grond, geïllustreerd door het koude Colour, waarna het langzaam omhoog groeit. Met Shape bereikt het de oppervlakte en komt het voor het eerst de zon tegen. Shape is trouwens een parel van een nummer, dat doet denken aan de atmosfeer van Ghostly International’s idm acts. Die rust zit door het hele album vervlochten. Desondanks wordt het tempo ogeschroefd door Back to the Basics, maar deze weet dat zo te verhullen dat het enkel opvalt als je nog niet bent weggedragen door de muziek. De muziek blijft afstandelijk, maar daar staat tegenover dat deze ontdooit. Zo doet ook Isolation, net als Shape, denken aan Tycho’s zonnige droomwereld. De ep sluit af met een remix door Anderson van MindDivided dat de ep mooi afrondt.

Concluderend heeft Anderson wederom een puike ep afgeleverd. Eventide is een uitgebalanceerd album dat zijn luisteraar meeneemt naar een oase van rust. Typerend is dat zijn muziek afstandelijk blijft, maar je waant je op een mooie winterdag met de zon in een azuurblauw decor.

Download Eventide via Bandcamp of beluister ‘m op Soundcloud.

Triptan