WatWatIs -Therapy

  • Therapy

  • WatWatIs
    • Genre: hiphop
    • Release-type: ep, digitaal
    • Label: HardHeaderz

Terwijl ik op een vrije zaterdag al vroeg uit de veren ben klinkt de ep Therapy, onder het genot van een bakkie pleur met bijbehorende sigaret en met de slaap nog in mijn ogen, door mijn koptelefoon.

Wanneer ik een plaat voor het eerst aanzet, is het altijd fijn om vanaf de eerste seconde enthousiast te zijn over wat mijn oren te horen krijgen. Zeker wanneer ik nog niet bekend ben met de artiest en zo ook niet weet wat ik kan verwachten.

Ik ben dan ook blij als ik de ep hoor openen met de track Mooi Weer. Het nummer kent aan de hand van de productie een hele mooie opbouw. Ik hoop direct dat de raps die ik ga horen aansluiten op wat de beat me laat verwachten en word niet teleurgesteld als ik hoor dat de rappers van WatWatIs beschikken over een fijne sound, sterke flows en teksten die aansluiten op wat ik graag hoor. Alles klinkt goed doordacht en alsof er veel aandacht aan is geschonken.

Eenmaal aangekomen bij de titeltrack Therapy besef ik dat groepsleden Ruwhel, Yellow en DJ Jonchi in staat zijn om tracks met een moderne sound te combineren met inhoudelijk sterke thema’s en concepten. De tracks Mooi Weer, Therapy en Investeer vind ik persoonlijk de beste nummers van de ep, die in totaal uit zes nummers bestaat. De overige drie nummers hebben een sound waar ik persoonlijk minder mee heb, maar tegelijk in commerciële zin zeer zeker potentie hebben.

Na het beluisteren van de ep ben ik van mening dat WatWatIs zich onderscheidt van veel collega rappers aan de hand van met name de inhoud van teksten. De muziek bevat op verschillende momenten een positieve en mooie boodschap. De rappers komen op mij over alsof ze weten waar ze het over hebben en beschrijven situaties waar ik mijzelf in herken. Daarbij vullen de rappers elkaar onderling goed aan. Ik hoop deze groep binnenkort eens te kunnen zien optreden, want Ik verwacht dat de energie die overduidelijk in de muziek zit daarbij goed tot zijn recht komt!

Meer over WatWatIs vind je op hun Facebook-pagina.

Dien nu je plannen in voor Popunie Music Support Rotterdam 2019!

Talentontwikkeling en verlevendiging van de stad door meer live muziek hebben prioriteit in Rotterdam. De Popunie heeft hiervoor Music Support Rotterdam ontworpen, dat in de periode 2017-2020 door de gemeente ondersteund wordt en vast onderdeel uitmaakt van ons projectenaanbod voor de stad. Op jaarbasis faciliteren we met Music Support Rotterdam i.s.m. tientallen partners ruim 850 optredens van Rotterdamse artiesten in de stad!

Bij Music Support Rotterdam snijdt het mes aan twee kanten: de beste leerervaring voor musici is zoveel mogelijk meters maken op de podia en festivals in de stad en al deze live muziek is een uitstekende manier om de stad te verlevendigen.

In 2019 kan er wederom een beroep worden gedaan op Music Support Rotterdam. Check eerst goed de criteria voordat je een aanvraag indient. Alleen optredens van Rotterdamse artiesten komen in aanmerking! Aanvragen moeten uiterlijk acht weken voor het optreden/event door de Popunie ontvangen zijn. Music Support Rotterdam staat alleen open voor aanvragers die geen structurele gelden ontvangen uit het Cultuurplan 2017-2020 van de gemeente Rotterdam en bestaat uit twee regelingen:

1. Regelmatige Programmering
Dit onderdeel is alleen bestemd voor muziekcafés, popups en kleine podia die op regelmatige basis (maandelijks of vaker) Rotterdamse bands/artiesten programmeren. Aanvragen voor de jaargang 2019 kunnen t/m 31 december 2018 bij de Popunie ingediend worden. De maximale bijdrage op jaarbasis bedraagt € 4.000,-.

2. Incidentele Programmering
Dit onderdeel is bestemd voor ondernemers, stichtingen, broedplaatsen, labels, kleine podia en festivals, muzikanten en evenementen die een project organiseren waarop tenminste drie Rotterdamse acts geboekt worden. Aanvragen hiervoor kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar moeten wel uiterlijk acht weken voor uitvoering van het project bij de Popunie binnen zijn. Maximale bijdrage per evenement € 1.500,-.

Dus muziekcafés, podia, festivals, popups, muzikanten en broedplaatsen die in 2019 Rotterdamse bands/acts willen boeken, kunnen een beroep op ons doen. Zowel financieel, promotioneel, programmatisch en organisatorisch. Check op de website onder het kopje Support eerst de criteria en vul daarna het aanvraagformulier in en stuur dit digitaal of per post met de gevraagde documenten naar de Popunie.

Met Music Support Rotterdam gaat de Popunie in samenwerking met alle creatieve en ondernemende muzikanten en organisatoren in de stad in 2019 wederom een bijdrage leveren aan een levendig optreedcircuit in Rotterdam met veel live muziek van lokaal talent!