WatWatIs – Het Is Tijd Nu

  • Het Is Tijd Nu

  • WatWatIs
    • Genre: Hiphop
    • Release-type: Digitaal
    • Label: HardHeaderz

Het Is Tijd Nu; een toepasselijker titel voor dit album van de jongens (of boys) van WatWatIs is nauwelijks denkbaar, want op hun plaat laten de mannen er geen misverstand over bestaan: hier zijn ze, klaar voor het muzikale avontuur.

Begin twintigers zijn het, jonge gasten die niet kunnen wachten hun muziek en gedachten over de belangrijke zaken van het leven met hun publiek te delen. Met geduld en toewijding werkten ze aan de 13 tracks die het album telt. En dat is te horen. Niet dat elk nummer even geslaagd is, maar van iedere track spat een niet te stuiten ambitie. Of ze nu rappen over liefde, dood of God.

Laat het duidelijk zijn, de muziek zit goed in elkaar en alle nummers zijn spannend om te beluisteren. Een veelzijdige sound is nu al het handelsmerk van de drie Rotterdamse rappers. Toch zijn het vaak hun teksten waardoor WatWatIs anders is dan andere rapformaties.

Soms gaat het niet helemaal bewust, maar word je als luisteraar plots een nummer ingetrokken door dat ene zinnetje dat je bijblijft. Al in de eerste track, Oehnana, is het raak: “We willen geen compromis, laat me schrijven wat ik wil.” Misschien wel de zin die de missie van de jongens het best typeert.

Bij de productie van het album hielden zij zelf de touwtjes strak in handen. Alle tracks maakten ze zelf. Die productie is dik in orde, maar toch blijft er een rauw randje aankleven wat hun muziek net dat beetje extra geeft.

Een klein puntje van kritiek is dat veel nummers om en nabij hetzelfde tempo draaien. Maar net wanneer dat begint op te vallen komen de laatste twee tracks van het album aan de beurt.

De laatste twee nummers vormen het absolute hoogtepunt van de plaat. Op Indigo Lifestyle wordt alles uit de kast gehaald en is het pure passie dat er uit je speakers spat. Samen met Far I en Kevtendencies stijgen de drie tot grote hoogten. Zowel muzikaal als tekstueel.

Met de track Zen wordt het album afgesloten. Een waardige afsluiter waarin er niet voor wordt teruggedeinsd om de rappersziel bloot te leggen.

Dan hierbij nog een luistertip: Het Is tijd Nu is zo’n typisch album dat je in één luistersessie moet beluisteren. Het is een plaat met samenhang, met een mooie en meeslepende opbouw die je rustig tot je moet nemen. En inderdaad: voor de jongens is het tijd nu om nog veel meer moois te maken.

Like de Facebook pagina van WatWatIs en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Kunstbende maakt provinciale winnaars bekend

Zondag 23 april vond de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland plaats in Korzo, Den Haag. Elk jaar worden in alle provincies de voorrondes gehouden van de Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jonge kunstenaars in de leeftijd 13 t/m 18 jaar. De 1e prijswinnaars van de provinciale voorrondes zullen hun provincie vertegenwoordigen in de Landelijke Finale. De Landelijke Finale is zaterdag 1 juli in De Westergasfabriek, Amsterdam. Dit zijn de provinciale winnaars:

Expo

1. Misha Stevenson uit Rotterdam
2. Joyce den Hertog uit Boskoop
3. Leo Verstappen uit Delft

Taal

1. Danielle Zawadi uit Nootdorp
2. Charlotte Lindvag de Haas uit Oud-Beijerland
3. Joyce den Hertog uit Boskoop

Theater

1. Charlotte & Bibi uit Voorburg
2. Inez&Roos uit Den Haag
3. Naomi Tuininga uit Rotterdam

Fashion

1. Wiepke Wolfsbergen uit Den Haag
2. Annabel Berendse uit Moordrecht
3. Maaike Brink uit Bergschenhoek

Dans

1. Playhousse Rotterdam uit Rotterdam
2. JDS Crew uit Rijswijk
3. Still Us uit Vlaardingen

DJ

1. S!RENE, Nataniel Olusanya uit ‘s Gravendeel
2. DJ Flor, Florent Labrujère uit Leiden
3. Gancio, Frank Haak uit Delft

Muziek

1. Fleur Bonnewits uit Berkel en Rodenrijs
2. Your Average Neighbours uit Rotterdam
3. Something Like Sunshine uit Den Haag

Film

1. YanArt, Yana Haaitsma uit Den Haag
2. Dutch Film Collective, Jorick Buurstra uit Berkel en Rodenrijs
3. Robin van der Haak uit Pijnacker

Prijzenpakket en optredens

De winnaars van Kunstbende Zuid-Holland krijgen een prijzenpakket met o.a. masterclasses, waardebonnen, gadgets en gave optredens! Verder zullen de afzonderlijke winnaars te zien zijn op festivals in Zuid-Holland, zoals Parkpop in Den Haag, ShoppingNight in Den Haag en Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam.

Kunstbende Finale 2017

Datum: zaterdag 1 juli
Locatie: De Westergasfabriek, Amsterdam
Aanvang: 13.00 uur

Bekijk dit event op Facebook.