HardHeaderz Label Night II in Grounds met Far I, WatWatIs, Kevtendencies en surprise act

160817_HardHeaderzLabelNightIIvlnrKevtendenciesRuwhel-WatWatIsFar_IYellow-WatWatIs_fotodoorGuidoHoltmanHiphop label HardHeaderz viert op vrijdag 9 september zijn 5-jarig bestaan in Podium Grounds. De avond staat in het teken van old school hiphop tot trap. Met andere woorden: “We goin’ take you from the ol’ to the new”. WatWatIs en Kevtendencies laten zien waarom zij de meest gevreesde acts van 2016 zijn. Daarnaast presenteert oprichter van het label, Far I, met een live band zijn nieuwe album Blood, Sweat & Lyrics én is er een grote surprise. De avond begint om 20.00 uur en de eerste 100 bezoekers krijgen een gratis HardHeaderz shirt!

HardHeaderz is een onafhankelijk hiphop platenlabel, opgericht in 2011 door hiphop muzikant Far I. HardHeaderz staat voor hiphop zoals het altijd al bedoeld was: uit het hart, met pure overtuiging en met een uplifting boodschap! De artiesten die bij het label zitten, maken muziek die varieert van boombap tot trapsoul.

De avond zal gehost worden door Elten ‘Ella’ Kiene en dj’s Mr Winter en TheMostNiggest zullen ‘back to back’ de plaatjes aan elkaar draaien. Een HardHeaderz label night staat garant voor een vette hiphop avond van begin tot eind. De surprise act wordt een week van tevoren bekendgemaakt. Eerder dit jaar organiseerde HardHeaderz al met groot succes Label Night I in Capsloc Cultuurpodium in Capelle a/d IJssel.

Artiesten
De Rotterdamse rapper/producer Michael ‘Far I’ Gomes maakt al 25 jaar Engelstalige hiphop muziek. Hij werkte onder andere samen met The Anonymous Mis (Postmen). Zijn liefde voor hiphop bracht hem er vijf jaar geleden toe HardHeaderz op te richten. Far I maakt hiphop met een rauw randje. Live shows doet Far I het liefst met live band, om zo te experimenteren met andere stijlen zoals jazz, rock en reggae. Far I heeft in de vijf jaar dat HardHeaderz bestaat al vijf projecten uitgebracht. Op deze tweede label night ziet zijn eigen nieuwe album Blood, Sweat & Lyrics het licht.

In 2015 tekenden de Rotterdamse acts WatWatIs en Kevtendencies bij HardHeaderz. Yellow, Ruwhel en DJ Jonchi vormen WatWatIs. Met hun muziek, door hen aangeduid als conscious trap, willen de jonge muzikanten een beeld geven van hoe hun wereld eruitziet. Tot nu toe hebben de mannen van WatWatIs één mixtape, twee ep’s en twee solo projecten uitgebracht op HardHeaderz.

Kevtendencies wordt door velen al gezien als de leader of the new school. Zelf omschrijft hij zijn muziek als “new age boombap” met complexe en duistere onderwerpen. In oktober dropte hij onder HardHeaderz zijn samenwerkingsproject Vampire x Alchemists. In 2016 staan er maar liefst drie projecten gepland. Zo dropte hij dit jaar al de mixtape Opus Magnum: God[s] of the Darkside en de langverwachte kevHELLSING ep. Later dit jaar is de release van zijn debuutalbum GOD[s] & GOLD.

De muziek van Far I, WatWatIs en Kevtendencies kun je beluisteren via hun Bandcamp.

Surprise act
De surprise act weet met haar gouden stem, jong en oud te betoveren. Nog geen drie maanden geleden speelde ze in een overvolle Bird het dak eraf. Tijdens de label night van HardHeaderz zal ze met haar band wederom schitteren op het podium.

Extra informatie
Datum: vrijdag 9 september
Locatie: Grounds, Pieter de Hoochweg 125
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €5,- | vvk
Facebookevent

Stealers

hoes Street LawStreet Law
lp / cd- / download-album
punk
Rebellion Records

Het is bijna tien jaar geleden sinds de Stealers voor het eerst de provinciebodem wakkerschudden met hun formule van vuige punkrock. Opgericht door bandleden vanuit dezelfde scene, afkomstig uit o.a. de Cenobites, I-Reject en The Patrons, zijn al deze jaren aan ervaring samengekomen in de volgende Stealers plaat; Street Law. De opvolger van het eerder verschenen Stealers (2012) en Breakout (2013) is een dijk van een plaat geworden en floreert door tien beukende tracks.

Met de vooraf al eerder online te beluisteren openingstrack Blitzbomber, vallen de Stealers je huiskamer binnen. Catchy riffs, de schreeuwende overtuigende zang van Pat S en uiteraard de geluidseffecten van een neerdalende bommenwerper. You see me coming and you know you’re gonna die! De sonische invasie gaat pas echt van start met een flinke draai aan de volumeknop. En als je aanwezig was bij de onlangs georganiseerde releaseparty, dan weet je dat enig volume tijdens je luisterbeurt door de band zeker geapprecieerd zal worden.

Zonder een moment van stilte of een fade-out om bij te komen, loopt de openingstrack direct verder met Swept Away. Een uitstekende punktrack, gevolgd op de meer punk ’n roll georiënteerde sfeer van de opener. Consistent in hun geluid staan de heren desondanks open voor een frisse variatie in hun zelfverzekerde punkrock formule.

Persoonlijke favoriet is track nummer drie; Don’t Hold Back. Eén van de meezingers van de plaat (en daar zijn er meer van). Een pakkende drumbeat, gevolgd door een gedenkwaardige riff, hoorbaar gerommel op de bas en het opzwepende refrein (Don’t. Don’t. Don’t Hold Back.) maken het niet moeilijk om te voorzien hoe een goed gevulde concertzaal dit nummer na het eerste couplet mee zal schreeuwen.

Fast and Loose is een ongenadige beuker die het tempo flink omhoog schroeft. De track krijgt een extra dimensie door de uitstekende mix waarin de basgitaar lekker rommelt. Aan dimensies binnen deze plaat geen tekort.

Gecategoriseerd als een punkplaat zou je een rechttoe-rechtaan aanpak verwachten zonder fratsen. En hoewel de tien tracks allen een flink tempo bevatten (dit is tenslotte geen aanstellerig singer/songwriter gejengel), pakken de heren de punkformule fris aan. Want op alle fronten sterk, krijgen alle bandleden tijdens verschillende tracks de kans om te shinen. What I Want is met de frontale vocalenaanval vanaf de eerste seconde duidelijk een pareltje voor zanger Pat S. Met overtuiging knalt hij erin wat hij wil. De baslijn in Run You Down, de riffs in Blitzbomber, de drums in Knife Point, op deze plaat zijn er ook binnen de tracks veel momenten om van te genieten.

Uitgebracht op cd én vinyl bij Rebellion Recordings is Street Law ongetwijfeld één van de punkplaten van het jaar. Opzwepend, meebrullend en goed gemixt is deze plaat niets minder dan een regelrechte aanrader.