Stealers

hoes Street LawStreet Law
lp / cd- / download-album
punk
Rebellion Records

Het is bijna tien jaar geleden sinds de Stealers voor het eerst de provinciebodem wakkerschudden met hun formule van vuige punkrock. Opgericht door bandleden vanuit dezelfde scene, afkomstig uit o.a. de Cenobites, I-Reject en The Patrons, zijn al deze jaren aan ervaring samengekomen in de volgende Stealers plaat; Street Law. De opvolger van het eerder verschenen Stealers (2012) en Breakout (2013) is een dijk van een plaat geworden en floreert door tien beukende tracks.

Met de vooraf al eerder online te beluisteren openingstrack Blitzbomber, vallen de Stealers je huiskamer binnen. Catchy riffs, de schreeuwende overtuigende zang van Pat S en uiteraard de geluidseffecten van een neerdalende bommenwerper. You see me coming and you know you’re gonna die! De sonische invasie gaat pas echt van start met een flinke draai aan de volumeknop. En als je aanwezig was bij de onlangs georganiseerde releaseparty, dan weet je dat enig volume tijdens je luisterbeurt door de band zeker geapprecieerd zal worden.

Zonder een moment van stilte of een fade-out om bij te komen, loopt de openingstrack direct verder met Swept Away. Een uitstekende punktrack, gevolgd op de meer punk ’n roll georiënteerde sfeer van de opener. Consistent in hun geluid staan de heren desondanks open voor een frisse variatie in hun zelfverzekerde punkrock formule.

Persoonlijke favoriet is track nummer drie; Don’t Hold Back. Eén van de meezingers van de plaat (en daar zijn er meer van). Een pakkende drumbeat, gevolgd door een gedenkwaardige riff, hoorbaar gerommel op de bas en het opzwepende refrein (Don’t. Don’t. Don’t Hold Back.) maken het niet moeilijk om te voorzien hoe een goed gevulde concertzaal dit nummer na het eerste couplet mee zal schreeuwen.

Fast and Loose is een ongenadige beuker die het tempo flink omhoog schroeft. De track krijgt een extra dimensie door de uitstekende mix waarin de basgitaar lekker rommelt. Aan dimensies binnen deze plaat geen tekort.

Gecategoriseerd als een punkplaat zou je een rechttoe-rechtaan aanpak verwachten zonder fratsen. En hoewel de tien tracks allen een flink tempo bevatten (dit is tenslotte geen aanstellerig singer/songwriter gejengel), pakken de heren de punkformule fris aan. Want op alle fronten sterk, krijgen alle bandleden tijdens verschillende tracks de kans om te shinen. What I Want is met de frontale vocalenaanval vanaf de eerste seconde duidelijk een pareltje voor zanger Pat S. Met overtuiging knalt hij erin wat hij wil. De baslijn in Run You Down, de riffs in Blitzbomber, de drums in Knife Point, op deze plaat zijn er ook binnen de tracks veel momenten om van te genieten.

Uitgebracht op cd én vinyl bij Rebellion Recordings is Street Law ongetwijfeld één van de punkplaten van het jaar. Opzwepend, meebrullend en goed gemixt is deze plaat niets minder dan een regelrechte aanrader.

Support Stealers en geef hun Facebookpagina een like! Kijk ook eens op hun site.

Kroepoekfabriek met De Likt op scholentour!

De Likt tijdens in De KF tijdens Oud en Nieuw 2015. Foto door Rolf Don.De Kroepoekfabriek is bijna 5 jaar… en wie jarig is trakteert! En wel op een gratis schoolpleinconcert. Op 29 en 30 augustus komen we als ware guerrilla’s de schoolpleinen in Schiedam, Maassluis en Vlaardingen onveilig maken met een gratis miniconcert van De Likt!

Het kan je niet echt ontgaan zijn: De Kroepoekfabriek bestaat vijf jaar in september! Dat vieren we groots met een mooi programma op 16 en 17 september, maar ook door één van onze tofste projecten ooit nogmaals te doen. Wel in een ander jasje natuurlijk. Vijf jaar geleden waren we met de skankers van Bazzookas op stap, nu komt De Likt mee. Wat we precies doen? Gedurende twee dagen rijden we met met onze Kroezer en een grote, gele Amerikaanse schoolbus langs tien middelbare scholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. We parkeren de bus op het schoolplein en bouwen snel op. Daarna zal De Likt een miniconcert verzorgen, vanaf het dak van de bus. Na het concert vertrekken we weer, op naar het volgende schoolplein!

De Likt
De drie mannen van De Likt zijn oer-Rotterdams. Sinds enkele jaren beuken ze met hun ‘futuristische funk’ door heel Nederland. De combinatie van rap, dance en funk slaat aan, en goed ook. Vergelijkingen met De Jeugd van Tegenwoordig worden al snel gemaakt, maar daarmee doen we De Likt eigenlijk te kort. Het is rauw, heftig en komt vooral live retestrak uit de verf, met name dankzij frontman Jordy, een echt podiumbeest. Recentelijk hebben ze een tour langs de Nederlandse poppodia gemaakt en zetten ze menig festival op zijn kop zoals Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross,  en Paaspop. Het hoogtepunt? Lowlands 2016. Dit weekend, net voor de Scholentour, hebben ze de eer één van de grootste en vetste festivals van Nederland binnenstebuiten te keren!

Wanneer en waar?
Wil je weten wanneer De Likt en De KF welke school bezoeken op 29 en augustus?
Check hieronder het schema:

maandag 29 augustus
Geuzencollege Westwijk                       09.45 uur
Geuzencollege Holy                               10.30 uur
St. Jozefmavo                                           11.10 uur
De Mavo Vos                                            12.05 uur
Lyceum Vos                                              12.50 uur
Groen van Prinsterer                              13.35 uur

dinsdag 30 augustus
Lentiz Revius Lyceum                           10.15 uur
Lyceum Schravenlant                            11.50 uur
SG Spieringshoek                                   12.40 uur
Stedelijk Gymnasium Schiedam         13.30 uur

Het actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl