Kunstbende maakt provinciale winnaars bekend

Zondag 23 april vond de Voorronde van Kunstbende Zuid-Holland plaats in Korzo, Den Haag. Elk jaar worden in alle provincies de voorrondes gehouden van de Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jonge kunstenaars in de leeftijd 13 t/m 18 jaar. De 1e prijswinnaars van de provinciale voorrondes zullen hun provincie vertegenwoordigen in de Landelijke Finale. De Landelijke Finale is zaterdag 1 juli in De Westergasfabriek, Amsterdam. Dit zijn de provinciale winnaars:

Expo

1. Misha Stevenson uit Rotterdam
2. Joyce den Hertog uit Boskoop
3. Leo Verstappen uit Delft

Taal

1. Danielle Zawadi uit Nootdorp
2. Charlotte Lindvag de Haas uit Oud-Beijerland
3. Joyce den Hertog uit Boskoop

Theater

1. Charlotte & Bibi uit Voorburg
2. Inez&Roos uit Den Haag
3. Naomi Tuininga uit Rotterdam

Fashion

1. Wiepke Wolfsbergen uit Den Haag
2. Annabel Berendse uit Moordrecht
3. Maaike Brink uit Bergschenhoek

Dans

1. Playhousse Rotterdam uit Rotterdam
2. JDS Crew uit Rijswijk
3. Still Us uit Vlaardingen

DJ

1. S!RENE, Nataniel Olusanya uit ‘s Gravendeel
2. DJ Flor, Florent Labrujère uit Leiden
3. Gancio, Frank Haak uit Delft

Muziek

1. Fleur Bonnewits uit Berkel en Rodenrijs
2. Your Average Neighbours uit Rotterdam
3. Something Like Sunshine uit Den Haag

Film

1. YanArt, Yana Haaitsma uit Den Haag
2. Dutch Film Collective, Jorick Buurstra uit Berkel en Rodenrijs
3. Robin van der Haak uit Pijnacker

Prijzenpakket en optredens

De winnaars van Kunstbende Zuid-Holland krijgen een prijzenpakket met o.a. masterclasses, waardebonnen, gadgets en gave optredens! Verder zullen de afzonderlijke winnaars te zien zijn op festivals in Zuid-Holland, zoals Parkpop in Den Haag, ShoppingNight in Den Haag en Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Rotterdam.

Kunstbende Finale 2017

Datum: zaterdag 1 juli
Locatie: De Westergasfabriek, Amsterdam
Aanvang: 13.00 uur

Bekijk dit event op Facebook.

Copyright foto: Bart Notermans.

De Popunie organiseert sinds 2013 de Kunstbende Zuid-Holland. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Janivo Stichting, Stichting Boschuysen, Erasmusstichting en Van Cappellen Stichting.

Kevin – Kleine Versnelling

  • Kleine Versnelling

  • Kevin
    • Genre: Hiphop
    • Release-type: EP, digitaal
    • Label: Rotterdam Airlines

Het is die jongen met die trage flow, aka Slow Flow Animal. Kevin’s debuut-ep Kleine Versnelling windt er geen doekjes om: het is recht voor zijn raap. Zo rapt Kevin over zijn dagelijkse leven in zijn omgeving, Blaak.

Hoodshit is een terugkerend thema in zijn lyrics. Drugs, geld en politie komen terug op bijvoorbeeld Stack Die Money en In De Streets. Toch steekt Kevin zijn gevoelens niet onder stoelen of banken, maar maakt deze concreet op Ren Voor Ons waarin hij laat weten dat hij druk is met zijn werk maar toch veel aan zijn vriendin denkt, en liever samen met haar wil zijn.

Wat ik tof vind aan deze track is dat hij zijn locatie vermeld en zijn omgeving betrekt in zijn lyrics. Rotterdam mag gehoord worden en daar is Kevin, het zo te horen, ook mee eens. “We kunnen samen weg gaan als ik een beetje heb gespaard, of we blijven hier, cruisen op de Maasboulevard. Met een hele dure bril op en het windje in je haar, ik wil je horen zeggen ‘Kev, je hebt het allemaal voor elkaar’.”

Opvallend is het nummer Waarom featuring Sevn Alias, waarin die eerdergenoemde trage flow van Kevin lekker vloeit op een soort semi-afro trap beat in het refrein, maar inhoudelijk, tekstueel een bepaalde vrouw bekritiseerd en bestempeld als lelijk. Je zou dit als een negatief oordeel kunnen beschouwen, maar daar tegenover staat wel de oprechtheid van Kevin en de realness van zijn lyrics.

Hij windt er geen doekjes om, spreekt zijn gedachtes uit in teksten. Kevin lijkt in zijn muziek soms heel direct, maar is nooit echt eenduidig. Hij maakt de emoties aan beide kanten invoelbaar door zijn stemgebruik in toon, maar vooral door het slim inzetten van die trage flow. Persoonlijk kijk ik uit naar wat er uit gaat komen in de toekomst van onze Rotterdamse slow flow animal.