Far I

a4231936014_16The Black Shepard
download-album
hiphop
HardHeaderz

Na vier jaren van stilte is Far I, het alterego van Michael Gomes, terug als The Black Shepard. Het album is uitgebracht op zijn eigen label HardHeaderz en geproduceerd door Rotterdams producersduo DM2M. Op deze twaalf tracks tellende plaat neemt Far I je mee op een reis door zijn psyche, met featurings van Jaskelis, What Colour en Big Huey.

Far I’s stem is er één uit duizenden, je herkent hem gelijk en dat is een unique selling point. Laag, duister en lichtelijk hees. Far I is om precies te zijn al 25(!) jaar in de game en heeft een duidelijke voorliefde voor oldschool boombap met verrassende samples. De manier waarop hij rapt is letterlijk ‘storytelling’ waarbij hij in elke track een onderdeel van ‘zijn verhaal’ uit de doeken doet.

De eerste track die eruit springt is A Long Time, refererend aan hoe lang hij al in de scene zit. De beat is lekker grimey en het refreintje is er zo eentje die de hele dag in je hoofd blijft hangen. De algemene sfeer op de plaat is een beetje duister, dus een track als Rollin In Da Deep brengt met een wat vrolijkere beat met trompetsamples welkome afwisseling in het geheel. Far I’s lyrics komen het beste tot hun recht in de wat snellere tracks, omdat juist daar de energie vanaf spat.

Een andere opvallende track is Susperiah, voornamelijk vanwege zangeres Jaskelis die met haar hypnotiserende refrein een andere wending aan de track geeft.

Al met al is The Black Shepard een plaat die je eigenlijk live gespeeld moet horen, het liefst met band. Far I balanceert met zijn rauwheid op het randje van metal, dus daar valt qua live performance wellicht nog wel wat verrassends uit te halen. The Black Shepard is een plaat voor liefhebbers van rauwe oldschool hiphop met een luisterend oor. Want Far I heeft een hoop op zijn hart en dat mag zeker gehoord worden.

Far I x DM2M – Rollin In Da Deep

Wil je meer ontdekken over Far I? Geef hem dan hier een like op Facebook!

Popunie Live op Oerol met Dichter, Book Of Eli, Bolt & The Swamp People en De Skaggerz

POPUNIE_LIVE_E-FLYER_5 festivals-exsongbirdDit jaar presenteert Popunie Live wederom vier sterke Rotterdamse acts op het Oerol Festival: Dichter, Book Of Eli, Bolt & The Swamp People en De Skaggerz. Het festival vindt als vanouds plaats op Terschelling, dit jaar van 10 t/m 19 juni.

Popunie Live is een concept dat in 2013 door de Popunie ontwikkeld is met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici in de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op spraakmakende festivals als Metropolis, Motel Mozaique, Baroeg Open Air en dus ook Oerol.

Verspreid over heel Terschelling spelen de Popunie Live acts Dichter, Book Of Eli, Bolt & The Swamp People en voormalig Sena Grote Prijs van Rotterdam winnaars De Skaggerz.

Speelschema:

BOOK OF ELI
10 juni | 17.00 u | De Betonning

Dichter
10 juni | 18.00 u | De Betonning

Bolt & The Swamp People
15 juni | 15.00 u | Westerkeyn

De Skaggerz
19 juni | 19.30 u | Brandarisplein

Tickets: zie hier en het Facebook event vindt je hier

Zie ook de Popunie Live pagina