Kevin – Lente

Eind 2016 bracht Kevin a.k.a. SlowFlowAnimal zijn debuut-ep Kleine Versnelling uit op Rotterdam Airlines en al na een dag stonden alle negen tracks in de Nederlandse Top 50 van Spotify. Eind maart zag zijn langverwachte album Lente het licht. De plaat telt 13 tracks met samenwerkingen met vele toppers uit de scene, waaronder Sevn Alias, Jonna Fraser en Lil’ Kleine.

Kevin trapt af met Dakje Open en daarmee wordt gelijk de toon gezet; een laid-back electronische beat, catchy refreintje en lyrics die soms serieus, soms grappig, maar altijd als een mes door de boter gaan. De daarop volgende track Money, een samenwerking met Josylvio, heeft een vergelijkbare vibe maar bouwt de spanning ook lekker op door de rauwe sound van Josylvio. Wat opvalt aan Kevins’ sound is dat hij met zowel rap als zang prima uit de verf komt; de stem van zangeres Sigourney K op Sunshine vult hem lekker aan en geeft de track weer een hele andere vibe.

Opvallend is ook de track Gelijk Gelijk met Sevn Alias; de beat is aanzienlijk meer duister dan alle voorgaande, maar ook hier flowt Kevin in zijn kenmerkende tempo naadloos overheen. Qua sound staat hier tegenover dan bijvoorbeeld de track Niet Alleen met Emms van Broederliefde, die wat ondergetekende betreft (ook al) een hitje is. Kevin heeft op zijn album de juiste mix voor hem gevonden tussen tracks die meer straat zijn en meer club, waardoor het spannend blijft om naar te luisteren.

Ook inhoudelijk verrast Kevin, zoals bijvoorbeeld op de track Meid Uit De Hood met Jonna Fraser, waarin hij de trieste situaties schetst van mensen uit zijn omgeving. Absolute topper van de plaat is Beetje Moe met Lil’ Kleine en Chivv die ook de hitlijsten heeft bestormd, waarin Kevin zich ook van zijn ondeugende kant laat zien. Al met al is Lente een divers, eigentijds hiphopalbum geworden vol met potentiële hits waarmee Kevin zichzelf definitief op de kaart heeft gezet.

Volg Kevin op Facebook of Instagram.

Lowlands, Rabobank en Kunstbende zoeken talent voor What’s Happening-area

Lowlands, Rabobank en Kunstbende zoeken talent voor What’s Happening-area. Win tickets en een optreden op Lowlands!

Droom jij van een optreden op Lowlands? Het kan met What’s Happening! Voor het tweede jaar op rij presenteren Kunstbende en Rabobank de What’s Happening-area op Lowlands: dè creatieve vrijhaven voor talent. Creatievelingen maken kans op een plek in de line-up door hun act te uploaden op whatshappening.nl. Deze wedstrijd duurt tot en met 26 juli 12:00. Van muzikanten tot dansers en van dichters tot cabaretiers; everybody is an artist. Let’s go!

Oproep contest door What’s Happening-hosts Koen Brouwer & Rens Polman

Jury

Achter het net gevist voor Lowlands-kaarten? Ook dat is een reden om mee te doen! In totaal maken twaalf acts kans op weekendtickets voor Lowlands en drie podiumplekken. Op 5, 12, 19 en 26 juli worden telkens drie winnaars van de tickets bekendgemaakt via de social media van Kunstbende. De podiumplekken worden gekozen door een vakkundige jury op 13 augustus. Deze jury bestaat uit Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg, 3FM-dj Frank van der Lende, schrijver en literair programmeur van Lowlands Ivo Victoria, modeontwerper Kimberley Jenneskens, mimedocent en theater- en dansprogrammeur van Lowlands Stella van Leeuwen, filmmaker Karsten de Vreugd en Kunstbende-boegbeeld Annegien Schilling, bekend van de kunstzinnige foto’s op haar Instagram-account fetching_tigerss.

Maarten Hutman over het What’s Happening-optreden dat hij in 2017 won..

Workshops & verrassingsoptredens

Een area vol verrassingen. Dàt is What’s Happening. Deze creatieve vrijhaven is bedoeld om ieder kunstzinnig brein, fantasievol genie en aanstormend artiest van de zolderkamer naar het podium te helpen. Alles kan, alles mag. Bezoekers worden getrakteerd op optredens van de winnaars van Kunstbende Festival, workshops hoeden maken, kazoo-spelen & betonkuip-trommelen, een grandioze silent disco en de veelbelovendste ingezonden acts. Af en toe klimt er ook nog een bekende artiest op het podium. Zo kwamen vorig jaar Ronnie Flex & Deuxperience, Chef’Special, Sef en Dio & Geza Weisz langs. Check de backstage video van Chef’Special voor een impressie.

Rabobank & Kunstbende

Rabobank en Kunstbende vinden het belangrijk dat creatief talent alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Daarom is Rabobank Partner in cultuur van Kunstbende: hét podium voor jong talent. Met steun van verschillende sponsors en partners organiseert Kunstbende jaarlijks een wedstrijd in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Maar er kan er maar één de beste zijn. De winnaars per categorie zijn verzekerd van een optreden in de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank op Lowlands en een optreden op een andere mainstage zoals Amsterdam FashionWeek en Mysteryland.