Lowlands, Rabobank en Kunstbende zoeken talent voor What’s Happening-area

Lowlands, Rabobank en Kunstbende zoeken talent voor What’s Happening-area. Win tickets en een optreden op Lowlands!

Droom jij van een optreden op Lowlands? Het kan met What’s Happening! Voor het tweede jaar op rij presenteren Kunstbende en Rabobank de What’s Happening-area op Lowlands: dè creatieve vrijhaven voor talent. Creatievelingen maken kans op een plek in de line-up door hun act te uploaden op whatshappening.nl. Deze wedstrijd duurt tot en met 26 juli 12:00. Van muzikanten tot dansers en van dichters tot cabaretiers; everybody is an artist. Let’s go!

Oproep contest door What’s Happening-hosts Koen Brouwer & Rens Polman

Jury

Achter het net gevist voor Lowlands-kaarten? Ook dat is een reden om mee te doen! In totaal maken twaalf acts kans op weekendtickets voor Lowlands en drie podiumplekken. Op 5, 12, 19 en 26 juli worden telkens drie winnaars van de tickets bekendgemaakt via de social media van Kunstbende. De podiumplekken worden gekozen door een vakkundige jury op 13 augustus. Deze jury bestaat uit Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg, 3FM-dj Frank van der Lende, schrijver en literair programmeur van Lowlands Ivo Victoria, modeontwerper Kimberley Jenneskens, mimedocent en theater- en dansprogrammeur van Lowlands Stella van Leeuwen, filmmaker Karsten de Vreugd en Kunstbende-boegbeeld Annegien Schilling, bekend van de kunstzinnige foto’s op haar Instagram-account fetching_tigerss.

Maarten Hutman over het What’s Happening-optreden dat hij in 2017 won..

Workshops & verrassingsoptredens

Een area vol verrassingen. Dàt is What’s Happening. Deze creatieve vrijhaven is bedoeld om ieder kunstzinnig brein, fantasievol genie en aanstormend artiest van de zolderkamer naar het podium te helpen. Alles kan, alles mag. Bezoekers worden getrakteerd op optredens van de winnaars van Kunstbende Festival, workshops hoeden maken, kazoo-spelen & betonkuip-trommelen, een grandioze silent disco en de veelbelovendste ingezonden acts. Af en toe klimt er ook nog een bekende artiest op het podium. Zo kwamen vorig jaar Ronnie Flex & Deuxperience, Chef’Special, Sef en Dio & Geza Weisz langs. Check de backstage video van Chef’Special voor een impressie.

Rabobank & Kunstbende

Rabobank en Kunstbende vinden het belangrijk dat creatief talent alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Daarom is Rabobank Partner in cultuur van Kunstbende: hét podium voor jong talent. Met steun van verschillende sponsors en partners organiseert Kunstbende jaarlijks een wedstrijd in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Maar er kan er maar één de beste zijn. De winnaars per categorie zijn verzekerd van een optreden in de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank op Lowlands en een optreden op een andere mainstage zoals Amsterdam FashionWeek en Mysteryland.

 

Investeer in Talent: Drums In De Wijk

Door de pilot Drums In Prins Alexander is duidelijk geworden dat er ook in een aantal andere Rotterdamse wijken behoefte is om met jongeren positief aan de slag te gaan. In onderstaand filmpje wordt het project toegelicht door theatermaker Barbara Willemsen.

 

Crowdfunding
Om de theaterweek drums in de 10 wijken op 10 verschillende locaties van Rotterdam te kunnen realiseren mis ik het bedrag van €6000,- om de repetitieruimtes en het theater voor de eindvoorstelling te bekostigen. Hier heb ik jullie hulp voor nodig.

De hulp van mensen die een warm hart uitdragen naar kunst en cultuur, mensen die het belangrijk vinden dat kunst en cultuur een belangrijk onderdeel is van je algemene ontwikkeling, mensen die theater toegankelijk willen maken voor alle mensen in deze samenleving of gewoon mensen die wel eens iets goeds doen voor een ander. Mensen zoals jij!

Voor meer informatie over het project, hoe je kunt bijdragen en de tegenprestaties kijk je op de speciale VoorDeKunst pagina.