Stichting Droom en Daad lanceert Makersloket voor Rotterdamse kunstenaars

Stichting Droom en Daad heeft op 22 maart het Makersloket gelanceerd. Via dit snelloket willen ze Rotterdamse kunstenaars, muzikanten, schrijvers en andere makers een hart onder de riem steken. Met een directe financiële impuls voor professionele kunstprojecten kunnen makers onmiddellijk aan de slag.

Het Makersloket
Het Makersloket is een tijdelijk loket dat voorziet in de financiering voor kunstprojecten door het geven van donaties. Het Makersloket richt zich op professionele makers en staat open voor alle kunstdisciplines en presentatievormen. Alle vormen van cultuur komen in aanmerking voor een bijdrage: muziek, theater, dans, fotografie, design, architectuur, film, literatuur en beeldende kunst. De bijdrage per project bedraagt minimaal € 1.500,- en maximaal € 7.500,- (incl. belastingen en heffingen). Het Makersloket is een snelloket met een vlot aanvraag-, beoordelings- en donatieproces.

Wie kan een aanvraag indienen?
– Professionele kunstenaars, zowel individuen als collectieven.
– Makers dienen woonachtig en/of KVK-geregistreerd te zijn in de gemeente Rotterdam.
– Niet-professionele kunstenaars en organisaties die structurele subsidie ontvangen vanuit het gemeentelijke Cultuurplan en/of de Basisinfrastructuur komen niet in aanmerking voor een bijdrage.

Hoe en wanneer kan een aanvraag worden ingediend?
Aanvragen worden ingediend via het online aanvraagformulier, begeleid door een projectplan van minimaal één en maximaal vier A4’s (incl. begroting), een CV en/of portfolio en bewijs van vestiging in Rotterdam. Het Makersloket kent twee aanvraagrondes in 2021 waarin het aanmeldformulier te gebruiken is:
12 april 10.00 uur t/m 16 april 16.00 uur
10 mei 10.00 uur t/m 14 mei 16.00 uur

Aanvragen die na het verstrijken van de deadline van een aanvraagronde worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

Meer informatie over het Makersloket: www.droomendaad.nl/makersloket

Geef je op voor Rotterdam Laat Je Horen!

Wil jij een plek bemachtigen in het Stadsprogramma tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam? Stuur dan jouw versie van je favoriete songfestival-hit of een eigen lied in en wie weet bemachtig je een (online) podiumplek tijdens het Stadsprogramma van 14 tot en met 22 mei!

Rotterdam Laat Je Horen
Het Eurovisie Songfestival gaat dit jaar definitief door in Rotterdam, helaas niet het grote feest waar op gehoopt was, maar er wordt wel gekeken naar wat er binnen de regels kan. Zo is er het stadsprogramma; kriskras door de stad zijn er podia waar diverse Rotterdamse artiesten te zien zijn. De programmering van deze podia is nog niet rond en om ervoor te zorgen dat het echt een feest van alle Rotterdammers wordt is het programmaonderdeel Rotterdam Laat Je Horen, in het leven geroepen.

Rotterdam Laat Je Horen is op zoek naar Rotterdamse artiesten die een eigen versie opnemen van een songfestival nummer, of een liedje dat volgens hen prima op het songfestival zou passen. De filmpjes die zijn ingezonden worden beoordeeld en uit de inzendingen worden er een aantal kandidaten gekozen die mogen optreden.

De beste, leukste, grappigste, creatiefste en ontroerendste inzendingen worden op het speciale YouTube–kanaal van Open up to Rotterdam geplaatst.

 

Wat moet je doen?
1. Maak een cover (jouw versie) van een songfestivallied of schrijf zelf een nummer. Het is leuk als je zelf de begeleidende muziek verzorgt of je laat begeleiden door een ander.

2. Maak een filmpje van je optreden met je mobiel. Film horizontaal (landscape) en in de hoogst mogelijke kwaliteit.

3. Verstuur deze video via Whatsapp naar telefoonnummer 06 228 411 06 of stuur je video met WeTransfer naar laatjehoren@rotterdamfestivals.nl. Vermeld hierbij je voornaam, achternaam en e-mailadres. Heb je al een Youtube kanaal? Stuur de verborgen link van je nieuwe liedje dan naar laatjehoren@rotterdamfestivals.nl. Je video mag nog niet eerder gepubliceerd zijn.

Stuur je video in voor 15 april 2021 en wie weet maak je kans op een (online) podiumplek tijdens het Stadsprogramma van 14 tot en met 22 mei!