Silver Pockets Full

coverLife Is Good
download-ep

americana / soul / pop

De mooiste muziek is gemaakt onder invloed van heftige emoties: intens geluk, hartverscheurend verdriet; dat soort werk. Platen die op deze manier zijn gemaakt, gunnen de luisteraar vaak een blik in de ziel van een muzikant.

Op de debuut-ep Life Is Good kijken we niet in de ziel van de leden van Silver Pockets Full. Dat is natuurlijk jammer, maar gelukkig zijn de drie knap geproduceerde tracks het beluisteren alsnog meer dan waard.

Silver Pockets Full is pas sinds augustus 2014 actief, hoewel de vier leden al in verscheidene andere formaties gespeeld hebben. Na de release van dit debuut (ongeveer een half jaar sinds de oprichting), werken de heren ook al aan het eerste volledige album. Productief stelletje.

De band begon in eerste instantie met het schrijven van akoestische liedjes, die later werden omgezet naar full band nummers.

En die rustige aanpak is alsnog goed terug te horen: de muziek is zorgvuldig opgebouwd en klinkt kraakhelder. Het viertal maakt popliedjes, aangevuld met flarden americana. Daar overheen zijn sterke, meerstemmige zangpartijen te horen.

Die partijen komen het best tot hun recht in openingstrack Heavy Kind Of Soul, een nummer waarin de zang bezield en sterk klinkt.

De twee andere nummers, Life Is Good en Red Wine, doen ook bijna alles goed (mooie refreinen, sterk gitaarwerk), maar missen de rauwe emotie die de eerste song wel bevat.

Het is duidelijk dat het talent er is, en de technische vaardigheden al helemaal, maar Silver Pockets Full mag van mij een nét iets rauwer randje hebben. Een blik in de ziel, anders ligt een middle of the road geluid op de loer.

Meer weten over Silver Pockets Full? Bezoek hun website of Facebookpagina.

Check de website en volg Silver Pockets Full op Facebook.

The Bullfight brengt derde album uit bij Brandy Alexander Recordings

the bullfight press flyerThe Bullfight brengt op 30 mei haar derde langspeler, getiteld La Chasse, uit op Brandy Alexander Recordings. De plaat zal gepresenteerd worden in Theater Walhalla op zaterdag 30 mei en de kaartverkoop is reeds gestart. Hierna is La Chasse te koop via de site van The Bullfight, bij hun optredens en bij de lokale platenzaak. Het album is zowel op cd als op vinyl verkrijgbaar.

Na het door de media erg goed onthaalde tweede album Stranger Than The Night (Tocado Records, 2010), brengt The Bullfight haar derde album uit op het vers opgerichte platenlabel Brandy Alexander Recordings. Rotterdams underground-icoon Mark Ritsema (Spasmodique) versterkt de band op gitaar. Daarnaast hebben de Rotterdamse zangeressen Daisy Cools en Linda Kreuzen (bekend van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland) de plaat aangevuld met hun stemgeluid. Op de site van de band is een preview te horen en de komende periode worden optredens en liedjes toegevoegd.

Win een gratis exemplaar van La Chasse!
Maak een selfie met een eerder uitgebracht Bullfight-album en post deze op de Facebook-site van The Bullfight. Hoe bizarder (of sensueler) de foto, des te hoger de score! 20 mei worden de beste twee selfies beloond met een gratis album (cd of lp).

Extra informatie over de releaseparty
Datum: donderdag 30 mei
Locatie: Kantine Walhalla, Veerlaan 9
Aanvang: 21.30 uur
Entree: € 10,-

Meer informatie over de releaseparty in Walhalla vind je hier.
Wil je meer weten over The Bullfight? Bezoek hun website of hun Facebookpagina.