Silver Pockets Full

where we're coming from coverWhere We’re Coming From
cd- / download-album
pop / americana

‘Knap geproduceerde, zorgvuldig opgebouwde meerstemmige popliedjes met flarden america’, was mijn conclusie over Life Is Good, de debuut-ep van de heren van Silver Pockets Full.

Pakweg een jaar later heeft de band door middel van crowdfunding het eerste volledige album opgenomen en, je voelt hem misschien al aankomen, die conclusie van vorig jaar past nog altijd prima op de muziek van het vijftal, al zou Where We’re Coming From iets meer impact hebben als de plaat wat compacter was geweest.

Silver Pockets Full maakt namelijk ambachtelijke liedjes, op de manier waarop grote songschrijvers als Crosby, Stills, Nash & Young of, iets recenter, de Counting Crows. Muziek waarbij je een road trip door Amerika voor je ziet.

Soms rijd je door een zonnig landschap (opener Fool For You, of het opzwepende Pickup Truck), soms is het iets donkerder (ballads als het idealistische Wouldn’t It Be Great en Primitive And Poor); maar altijd is er datzelfde landschap, diezelfde sfeer die over de tracks hangt.

Het zorgt voor een aangename road trip, vooral dankzij de harmonieën van zangers Erwin Mossel en Erwin Dortland, wiens stemmen elkaar fraai aanvullen. Die zangpartijen worden ondersteund door melodieuze gitaarpartijen (beide zangers zijn tevens gitarist) en sfeervolle begeleiding op toetsen van Erik van der Vlis, met Pickup Truck en afsluiter Float Like A Butterfly als catchy hoogtepunten.

Maar hoe fijn de road trip ook is, het duurt even voordat Silver Pockets Full zijn bestemming bereikt. Where We’re Coming From heeft slechts twee nummers die onder de vier minuten blijven, en klokt in totaal dan ook in op 55 minuten.

Vervelen gaat het nooit, maar soms zou het fijn zijn als de band iets sneller ter zake kwam. Het zou nét dat beetje extra spanning opleveren, dat het verschil tussen een uitstekende en een onvergetelijke popplaat had gemaakt.

Wil je meer weten over Silver Pockets Full? Check hier de website en volg ze op Facebook.

Joey Huisman

Investeer in Talent: Amanda Almeida

C8FHra6QiLsc9TkUAmanda Almeida gaat haar eerste ep maken! Je kunt Amanda’s volgende stap supporten door bijvoorbeeld naar de exclusieve release party te gaan èn mee te doen aan de opname van de videoclip; I Am Rich

Amanda Almeida speelt momenteel de voorstelling Amanda vs Amanda, waarbij zij haar innerlijke strijd aangaat en vecht tegen haar demonen. En nu is het tijd voor de volgende stap: Amanda wil verder in de muziekwereld en is er klaar voor om haar eerste ep uit te brengen.

Amanda schrijft haar eigen muziek en zingt alles ook zelf in. Dit doet ze door middel van beatboxen, eerste, tweede en derde stemmen inzingen. Ze gebruikt geen instrumenten, behalve haar stem.

Exist to live” is de persoonlijke boodschap van Amanda Almeida.

Entertainen
Amanda, 29 jaar, geboren en getogen in Rotterdam, wilde altijd al entertainen. Dat deed ze van kleins af aan voor familie en vrienden. Van zingen, tot dansen, theater spelen en presenteren. Alles wat met de spotlights te maken had, was een thuisbasis voor Amanda. Dit is en blijft haar droom; haar persoonlijke missie.

Studie
Amanda Almeida heeft acht jaren lang rechten gestudeerd. Ze is begonnen op het HBO met HBO-rechten en vervolgens is zij naar de Erasmus universiteit gegaan om de studie Rechtsgeleerdheid af te ronden. Ze vervolgde haar studie met een master Strafrecht, maar heeft deze niet afgerond. Waarom? Zij realiseerde zich dat het niet was waar haar hart lag. Dat wist ze diep van binnen wel, maar hoe ga je daar mee om als jongvolwassene?

7oFFMOaiGmzAnD13Taking charge
Ze begon zichzelf beter te leren kennen en begon over haar ervaringen te schrijven.De geluiden om haar heen en haar eigen ervaringen vormen de basis van haar teksten en beats. Haar teksten fungeren als een soort dagboek, maar ook wat ze uit het leven wilt halen voor haarzelf en anderen. Jezelf vinden.

Amanda maakt muziek met alleen haar stem. Van beatboxen en van eerste naar tweede stem. Alles wat u hoort is puur Amanda. In twee jaar heeft Amanda 12 nummers geschreven, die gereed zijn om in de studio opgenomen te worden.

Amanda vs Amanda
In de voorstelling Amanda vs Amanda gaat zij een stapje verder en deelt zij met de wereld hoe zij met haarzelf omgaat. De rationele Amanda en de emotionele Amanda. Het delen van haar verhaal was enerzijds een verwerkingsproces en anderzijds een boodschap aan de wereld: “We hebben allemaal onze demonen waar we tegen vechten, we zijn niet alleen. Blijf vechten en schaam je niet. Doe wat je gelukkig maakt.”

Je kunt Amanda Almeida steunen via haar pagina op VoordeKunst.