Silver Pockets Full presenteert debuutalbum in De Kroepoekfabriek

silverpocketsfullOp zaterdag 16 april is het Record Store Day. Dé perfecte dag voor een releasefeestje, zo dachten de heren van Silver Pockets Full. In De Kroepoekfabriek presenteert de band op deze avond met gepaste trots het allereerste album, met een selectie van hun mooiste en beste songs. 

Silver Pockets Full start in augustus 2014 met gitaristen Erwin Mossel en Edwin Dortland, bassist Freerk van Oudheusden, toetsenist Erik van der Vlis en drummer Fred Langhorst. Zij tourden samen heel wat jaren in verschillende formaties rond in het bandcircuit. De inspiratie uit die lange roadtrip wordt door de vijf verwerkt in catchy, meerstemmige songs.

De band knoopt in hun songs de seventies aan het heden. In de songs van Silver Pockets Full hoor je invloeden van iconen als Black Crowes, Turin Brakes, Allman Brothers, Bruce Springsteen en CSNY. Hun muziek is wel eigenwijs genoeg om ook nieuwe, frisse richtingen in te slaan. De band nam in januari 2015 de ep Life Is Good op en trapte direct goed af bij Radio Rijnmond in Live uit Lloyd en voor een afgeladen BRLN Berlijn.

De songs voor hun debuutalbum namen de bandleden zelf op en stopten nét zoveel liefde en aandacht in de opnames van de songs als in het componeren ervan. Begin dit jaar verzamelde de band via een crowdfundingsactie met succes de laatste middelen bij elkaar om het album af te maken.

12621950_1700583153559295_2745253733982139555_oMet de presentatie van het debuutalbum op Record Store Day begint uiteraard een nieuwe roadtrip! Het festivalseizoen begint voor Silver Pockets Full in augustus 2015 met het Zomerterras in Vlaardingen en The Feel of Woodstock in Ooltgensplaat.

Combiticket: concertkaartje + album + goodies
Naast normale tickets biedt Silver Pockets Full ook een combiticket aan voor deze show. Koop je een combiticket (à 15 euro), dan krijg je op vertoon hiervan hoogst persoonlijk een (al dan niet gesigneerd) album overhandigd na de show, plus een leuk extraatje. Alle kaarten zijn te koop via de ‘ticket’ knop op de website van De Kroepoekfabriek en (indien de show niet is uitverkocht) op de avond zelf aan de deur.

Supportact John Henry
Silver Pockets Full heeft John Henry weten te strikken als support voor hun album release feestje op zaterdag 16 april. John Henry verpakt zijn Brabantse roots in prachtige songs over zijn eigen wereld – over angsten en geluk, liefde en spijt – waarin duidelijk zijn voorliefde voor artiesten en bands als Tom Petty, Ryan Adams en The Jayhawks te horen is.

Extra informatie
Datum: zaterdag 16 april
Aanvang: 21.00 uur
Entree: vvk 6 euro | deur 8 euro | tickets zijn hier te koop
Facebookevent

Wil je meer weten over Silver Pockets Full? Check dan hun website of like de Facebookpagina.

Eendracht Festival keert terug in juli!

11707489_1045569812121256_2020208281472392734_nOp donderdag 21 juli zal alweer de zevende(!) editie van het Eendracht Festival plaatsvinden. Het Eendracht Festival is al jaren hét gratis showcase festival van Rotterdam dat de mogelijkheid biedt aan creatieve Rotterdammers om te laten zien wat zij in huis hebben.

De vorige editie op 23 juli 2015 had ruim 9000 bezoekers. Het programma bestond uit meer dan 120 Rotterdamse muziekacts, dichters, painters, kunstenaars, ondernemers en andere creatieve Rotterdammers. Hierbij was er ook op de route tussen de locaties en op het Eendrachtsplein genoeg te beleven en was er natuurlijk de mogelijkheid om een hapje en een drankje te doen. Bij de aankomende editie zal dit niet anders zijn.

Locaties
Dit jaar maakt het Eendracht Festival gebruik van een aantal al bekende locaties, waaronder Rotown, Worm en natuurlijk het Eendrachtsplein. Ook zijn er nieuwe locaties zoals de Pauluskerk.

Hosts
Het festival werkt dit jaar weer samen met een aantal bekende hosts, waaronder de Popunie (Popunie Live stage), Music Matters, Grounds, BIRD, Baroeg en De Likt. Dit jaar zullen de Popronde en Rock & Roll Highschool samen Rotown hosten.

11794627_1045154102162827_9041908922259276715_oAanmelden
Alle Rotterdamse talenten kunnen zich aanmelden voor het festival. Denk hierbij aan muzikanten, toneelgroepen, komedianten, een kunstcollectief maar ook andere creatievelingen. Aanmelden kan tot 1 mei 2016 via het inschrijfformulier.

Extra informatie
Datum: donderdag 21 juli
Locatie: diverse locatie in het centrum van Rotterdam
Aanvang: wordt nog bekend gemaakt
Entree: gratis
Wil je op de hoogte blijven van het Eendracht Festival? Like dan deze Facebookpagina.