Popunie Live: The Sweet Release of Death op Baroeg Open Air 2020

Op 12 september vindt Baroeg Open Air (BOA) weer plaats in het Zuiderpark in Rotterdam. Vorige week maakten we de eerste Popunie Live namen voor Baroeg Open Air 2020 bekend, Iguana Death Cult en Het Gezelschap. Daar wordt nu ook The Sweet Release of Death aan toegevoegd!

The Sweet Release of Death
Een knalgezellige bandnaam is het allerminst, maar The Sweet Release Of Death geeft wel je gemoed een boost met hun zelfverklaarde ’no gaze noise pop’. Vorig jaar verscheen de alom bejubelde ep The Blisful Joy Of Living, al moet die titel met een scheepslading zoutkorrels genomen worden. Deze indietriade is immers niet vies van wat wrang sarcasme. Met de Havenstad als thuisbasis transformeren ze hun geluidsomgeving in een lekker gruizig Gotherdam terwijl gitaaruitbarstingen je onbarmhartig om de oren gieren. De vaak fel bezwerende vocalen van bassist Alicia Breton Ferrer slepen je verder mee de diepte in, waar dynamiek en nihilisme hand in hand gaan.

Met de toevoeging van The Sweet Release of Death zijn alle Popunie Live namen voor het festival bekend. Eerder kondigde Baroeg Open Air al Napalm Death, Atari Teenage Riot, Brutus en Suicide Commando aan voor de 2020 editie van het festival . Meer namen voor het festival volgen nog.

Throwback naar 2019? Het live verslag lees je hier.

Baroeg Open Air vindt op zaterdag 12 september plaats in het Zuiderpark in Rotterdam. Tickets voor BOA vind je hier.
Klik hier voor het Facebookevent en volg het laatste nieuws van het festival via de website of Facebookpagina.

In 2013 ontwikkelde de Popunie het concept Popunie Live met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici in de hogere regionen. Met name gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een professionele carrière in de muziek. Deze acts programmeren we op festivals als Grasnapolsky en Metropolis en ook op Baroeg Open Air! Meer info vind je hier.

Popunie Live wordt mede mogelijk gemaakt door Sena Performers en Gemeente Rotterdam.

Investeer In Talent: Naomi Snell

Singer/songwriter en filmstudente Naomi Snell ken je misschien van De Wereld Draait Door, 3FM, Giels talentenjacht, of misschien dat je haar gezien of gehoord hebt op een van je favoriete festivals. Naomi wil muziek en film met elkaar combineren en zich daarin ontwikkelen, daarom is ze van plan om dit jaar af te studeren met een videoclip en een nieuwe single. Om dit te kunnen doen kan ze, zeker in deze onzekere corona tijden, jou hulp goed gebruiken!

Het onderwerp
Naomi omschrijft op haar VoorDeKunst-pagina waar het nummer over gaat: “Ik ben erg fan van psychologische films. Psycho, Split en Shutter Island behoren daarom tot mijn favorieten films! Een andere oude film die ik dit jaar heb ontdekt is Gaslight. De eerste film (1940) is geregisseerd door Thorold Dickinson.

Gaslighting is een vorm van manipulatie om iemand aan zijn of haar gezonde verstand te laten twijfelen. Tot op de dag van vandaag kunnen instanties, maar ook collega’s op het werk of in relatie met familie, vrienden of zelfs je partner deze manipulatietechniek gebruiken. Zowel onbewust als bewust.

Ik vond dit zo een interessante term om naar buiten te brengen, dat ik hier een nummer over heb geschreven.”

 

De crowdfunding
Op haar pagina geeft Naomi aan dat het meeste geld naar de productie van de video zal gaan. Denk hierbij aan o.a. alle apparatuur, de crew en de catering. De single moet natuurlijk ook geproduceerd, gemixed en gemastered worden en er moet ook een cover voor de single komen. Wanneer je doneert, kom je sowieso in de aftiteling van de videoclip. Afhankelijk van de donatie kun je o.a. aanwezig zijn bij de release show, een huiskamer concert, sneak preview van nieuwe nummers, link naar de single / storyboard en filmplan of zelfs een persoonlijk liedje krijgen.

Ga snel naar haar VoorDeKunst-pagina en check hoe je dit project van Naomi Snell kan steunen!