Popunie Projecten

Popunie staat voor talentontwikkeling en speelt een actieve rol in de gehele keten. We ondersteunen muzikanten op artistiek, promotioneel, organisatorisch en zakelijk vlak naar het niveau waarbij de podia en festivals ze in hun reguliere programmering gaan opnemen. We realiseren een structureel optreedcircuit voor lokale popmuzikanten, van de humuslaag tot aan de top, en werken hierbij samen met broedplaatsen, starters, nieuwe initiatieven, kleine podia en festivals. Zo worden opkomende artiesten geholpen bij het opbouwen en continueren van een duurzame carrière.

Ook zetten we in op exportbevordering van onze toptalenten. Hun doorstroming naar nationaal en internationaal niveau is cruciaal. We faciliteren en promoten optredens van lokaal talent en organiseren zelf projecten, ontwikkelingstrajecten, showcases en workshops.

Hieronder sommen we een aantal belangrijke projecten op die we jaarlijks voor de muzikanten realiseren. Meer informatie over Music Support Rotterdam, Music Support Zuid-Holland en Music Export Rotterdam vind je terug op de artiestenpagina.

Sena PERFORMERs Grote Prijs van Rotterdam

De Popunie organiseert de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam, waarbij de beste acts in de categorieën Bands, Singer/Songwriter, Hiphop en Electronics verkozen worden. De doelstelling van het project is enerzijds de kwaliteit van de Rotterdamse amateurpopmuziek in de breedte in kaart te brengen door uit zoveel mogelijk deelnemers het beste van de stad boven water te krijgen. Anderzijds willen we muzikanten ondersteunen bij hun carrière middels optredens in een wedstrijdformule op aansprekende podia, waar ze normaliter niet zo snel geboekt worden. Tevens worden ze in aanraking gebracht met professionals (o.a. juryleden), krijgen ze de nodige media-aandacht (en dus bekendheid) en bezorgen we ze een aantrekkelijk educatief en promotioneel traject.

Meer informatie over de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam vind je op groteprijsrotterdam.nl.

Popunie Live

Popunie Live is een concept dat in 2013 is ontwikkeld met als doel de promotie van Rotterdamse popmusici en bands in de hogere regionen. Dus gericht op het neusje van de zalm dat inmiddels diverse stadia heeft doorlopen en wellicht aan de vooravond staat van een doorbraak en een professionele carrière in de muziek. Deze categorie blijft nog te vaak buiten het reguliere aanbod van podia en festivals. Te goed als voorprogramma, te riskant als hoofdact. Terwijl het juist loont om deze bands dat laatste zetje te geven, met goed betaalde optredens op gerenommeerde festivals die een impuls kunnen geven aan de volgende stap in de loopbaan.

Optredens op grote festivals hebben veel uitstraling, zijn leerzaam, geven veel promotie en zijn een investering in de vervolgcarrière. Het is bovendien een keurmerk om in de biografie en op de website optredens op Oerol of Metropolis op je erelijst te kunnen vermelden. Het concept van Popunie Live is eenvoudig en doeltreffend. Samen met de organisaties van een vijftal spraakmakende festivals worden packages met Rotterdamse topacts geselecteerd. Liefst steeds wisselende acts en zo stijldivers mogelijk. Deze worden onder de noemer Popunie Live gepresenteerd op een prominente plek binnen het programma. De acts krijgen de Sena gagenorm van € 290,- per muzikant.

Rotterdamse Popweek

Met ruim 200 events op 120+ locaties brak de Rotterdamse Popweek van 2019 alle records! Er stonden ruim 800 acts geprogrammeerd tijdens de tiendaagse week. Naar schatting hebben 35.000 bezoekers een of meerdere optredens bezocht.

De Rotterdamse Popweek is door de Popunie in 2013 in het leven geroepen om de stad te verlevendigen en te laten zien hoe bruisend de popscene is. Een aantal events wordt door de Popunie zelf georganiseerd, zoals de fameuze Rotterdamse Popquiz. Daarnaast zijn er diverse Popweek Specials en wordt de bestaande programmering gebundeld en gezamenlijk naar buiten gebracht.

Rotterdam MUSIC AWARDS

De Rotterdam Music Awards is de prijzenregen van en voor de Rotterdamse popsector die sinds 2014 jaarlijks over de stad neerdaalt. De awards zijn door de Popunie in het leven geroepen om de kwaliteit en diversiteit van de Rotterdamse popscene in de schijnwerpers te zetten. Door bij de nominaties de mix te zoeken tussen nieuwe talentvolle makers gecombineerd met enkele iconen, zorgen we voor een realistische afspiegeling van de diversiteit van de Rotterdamse popsector. Er zijn zeven categorieën; Beste Podium, Beste Festival, Beste Clubavond, Beste Track, Beste Album, de Exportprijs en de Belofte. De Awards worden op basis van publieksstemmen bepaald. Jaarlijks worden gemiddeld 15.000 stemmen uitgebracht op roemruchte winnaars als The Kik, Broederliefde, De Likt, Naaz, Sevdaliza, Wowi, Animistic Beliefs, Baroeg Open Air, Rotown en PRSPCT. To name just a few!

Meet The Pro

Naast de onmisbare dosis talent en doorzettingsvermogen, vergroten ook zaken als kennis en cultureel ondernemerschap de slagingskansen in de popsector. De Popunie speelt hierop in met het project Meet The Pro.

Een aantal malen per jaar organiseren wij sessies met professionals die dieper ingaan op zaken als e-marketing, management, financieringsmogelijkheden voor artiesten, boekingen, et cetera. De setting is een combinatie van informeel netwerken en professionele verdieping. Nieuwsgierig geworden? Lees dan de verslagen van afgelopen sessies.

Kunstbende Zuid-Holland

Kunstbende is een platform voor jongeren van 13 t/m 19 jaar om zich te ontwikkelen in 9 verschillende creatieve disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Content Creator, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong, creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Popunie organiseert en faciliteert de Zuid-Hollandse workshops, 1 op 1 coachings, Selectieronde en Voorronde.

Op de hoogte blijven van Kunstbende Zuid-Holland en kans maken op leuke aanbiedingen en acties? Like ons op Facebook en Instagram! Als je meer wilt lezen kun je ook de nieuwsberichten over Kunstbende Zuid-Holland lezen.