Popunie clipoverzicht april 2017

Het Popunie clipoverzicht van april 2017 staat klaar! De lente is ook weer een periode met veel nieuwe videoclips van Rotterdamse acts en bands gebleken. Voor zover deze op onze radar verschenen, hebben we ze hier voor de liefhebbers op een rijtje gezet.

Moods – Curves

Gerason90 – Es Ka Sabi

The Sweet Release Of Death – Kitty Swim Club

Omri Tindal – Knock You down (original by Keri Hilson)

Elijah Waters – Instigate

Lizzy V- Faces

Djeepz & DhemaRush – Rimas & Flows

Roufaida – Berlin

Kevin – Waarom ft. Sevn Alias

FMG – Straten Trekken ft. Lil Saint & Chip Charlez

Beach Coma – Pretend

WatWatIs – Stars 2 End

Timber – Connected

Jairzinho – Plaatje Perfect

Maaike Siegerist – Disconnected (live)

D-Luzion – Level Nu

Ms. Aba – Ojuelegba (original by Wizkid)

Sal Jordan – Touch Road

Stanley Clementina – Basil’e ft. Dopie

Maaike Adegeest – Recht Door Zee (live @ Paradiso)

Order Of The Emperor – As The World Burns

Chandeaux – Let Me Go

G-No ft. Excellent – Elke Punch Is Hard

Jonna Fraser – Party ft. Ronnie Flex

Alex Euro – Cake ft. L CiANO & HWM

Team Rush Hour & Caza – Oh Na Na ft. Keizer & Dopebwoy

Ruyzdael – Bennie Bepleurd

Ir-Sais – Geen Tijd ft. JPB

Stringcaster – Pickin’ On You

Omri Tindal – Chase The Dream

Rum For Breakfast – Hey You (live)

Goodnight Moonlight – Letters To Japan (live @ Talking Music)

Bregje Sanne Lacourt – Ring that Bell (Happyville Acoustic Session)

Fabz Pi X Josimar Gomes – Departure

Suzanne Sanders – Creature In The Night

Broederliefde – Veel Osso

Ibra ft. Rabby Racks & Anu-D – Hangerige Dagen

Shagga Ranx – Oké

Two Crooks, FMG, Caza & Kempi – Openen

NAX – Sing Me A Song

K3RN – Toch Gezegend

Mark Lotterman – Happy

Ukuladies – Uku-Ukulady (original by Gus Kahn and Richard A. Whiting)

The Cosmic Carnival – Lost And Found

Nelson Freitas – Nha Baby ft. Mayra Andrade

Yurrit – Explode (ft. Beau Nox)

Sevdaliza – ISON (full album – visual experience directed by Hirad Sab)

Beach Coma – Bad Lifestyle Choices

  • Bad Lifestyle Choices

  • Beach Coma
    • Genre: Punky bluesrock, garagerock
    • Release-type: LP / digitaal
    • Label: Self-released

The Buzzcocks, Cramps, Alex Chilton, The Trashmen en zelfs Spasmodique… Ze komen allemaal voorbij op het nieuwe album van Beach Coma: Bad Lifestyle Choices. De band is in 2013 geformeerd in Rotterdam.

De naam zou ontstaan zijn door een willekeurig woord te prikken in een boek. Dit roept wel meteen de vraag op of hun Amerikaanse naamgenoot op dezelfde manier aan zijn naam is gekomen.

In theorie is dat mogelijk; volgens een extreme kansberekening is ooit berekend hoeveel (licht)jaren het duurt voor een primaat het complete werk van Shakespeare uit zijn typemachine krijgt. Inderdaad, typemachine en de tijd loopt…

Beach Coma heeft een uitstekende live-reputatie en wil dat met deze plaat aantonen. Dit is ze zeker gelukt! Zesendertig minuten samengebalde energie die hun ook nog eens slecht €2.232,- gekost heeft, aan… bier voornamelijk.

Beach Coma werd vorig jaar besproken door collega Walter Mettrop, toen zij hun cassette-ep uit hadden. Ook hij had dezelfde verbazing: bluesrock!? Dan wel volgens hun eigen definitie.

De vier nummers van hun cassette vonden hun weg naar dit vinyl: Step Out Of My Mind met een heerlijk raspende Buzzcocks-gitaar en een net zo heerlijk Hammond-orgel; Music’s Off; Een van de hoogtepunten en muzikaal het sterkst met een heel fijn basloopje en hele goede zang van Siggy. De modulatie op de bas bij 2’09” is ijzersterk.

Death Vibrator raast in minder dan anderhalve minuut aan ons voorbij. Hier is vooral de strakke drum en het krijsende orgel opvallend. Highschool Baby is een van de sterkere surfpunkers op dit album. The Trashmen en The Cramps in de goede zin des woords. Prima gezongen ook.

Naast de vier eerder uitgebrachte songs staan er nog 10 (!) nummers op; en dat in 36 minuten. Het album opent met Rocket Baby (lift off), waarbij je ieder moment “Papa ooma mow mow” verwacht.

Na Step Out Of My Mind is het de beurt voor het X-Ray Spex-achtige All Of You. Prima gezongen door Siggy en Steffan. Een van de langere nummers trouwens: 3’27”.

Een van de betere nummers op de plaat is Murder Ballad die mij -complimenteus- doet denken aan Alex Chilton. Via Doubletime en Death Vibrator komen we bij het andere hoogtepunt; Melt. Een aanzwellend orgel en stampende ritmes maken het een spannend nummer om aan te horen. Had zeker niet misstaan in de discografie van Spasmodique…

Shake It Down is daarentegen weer behoorlijk punky, met een redelijk oi oi-gehalte. Come On Over onderscheidt zich door een verrassend gitaarloopje.

Na het eerder besproken hoogtepunt Music’s Off, het loeiharde Pretend, het reeds besproken Highschool Baby en het minder sterke Witchcraft Woman sluit de lp af met de betere psychobilly in Please Gimme Something. Hier is alles uitstekend in balans met sterk orgelspel en uitstekende ingehouden drums.

Als je de bedoeling in acht neemt, een lp af te leveren die het live-geluid van de band het meest tot hun recht laat komen, kan ik alleen maar concluderen dat ze hier prima in geslaagd zijn. De plaat bruist van de energie en is ondanks het beperkte budget behoorlijk geproduceerd.

Overal komt de zang goed uit de verf en wordt er heel goed gemusiceerd. Het hammondorgel draagt enorm bij aan het karakteristieke geluid.

Met mijn voorganger moet ik beamen dat op een geluidsdrager wat meer uitgesponnen nummers het vaak beter doen. De nummers Melt, Music’s Off en Please Gimme Something, die ik als hoogtepunten bestempel, hebben alledrie een duur van rond de 3’30”. Deze nummers geven ook een beter beeld van het kunnen van de band.

Ik ben zeer benieuwd wat de toekomst gaat brengen en welk pad deze band gaat bewandelen. Ik hoop op een studio-album waar de volle €2.232,- in de productie wordt gestopt met louter nummers die minimaal de drie minuten aantikken.